19 yıl sonra desteksiz yürüyen Furkan, mutluluğunu güreş hakemliğiyle taçlandırdı

Erzurum'da yaşayan bedensel engelli hakem Furkan Altunışık,"Türkiye Güreş Federasyonun ilk bedensel engelli hakemi oldum." dedi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Erzurum
Erzurum'da 6 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu yürüyemeyen ve hidroterapi egzersizleriyle (havuz tedavisi) 19 yıl sonra destek almadan ilk adımlarını atan 20 yaşındaki Furkan Altunışık, mutluluğunu engelli güreş hakemi olarak taçlandırdı.
Güreş hakemi Altunışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 yıl sonra fizik tedavi ve hidroterapi egzersizleri sayesinde desteksiz adım atmaya başladığını söyledi.
Sporcu ailenin ferdi olduğunu ve iki ağabeyinin de güreş branşında milli sporcu olduğunu dile getiren Altunışık, yıllarca bu sporla iç içe olduğunu aktardı.
Güreş hakemi olma hayaliyle yaşadığını anlatan Altunışık, "Erzurum'da 7 ay önce açılan hakemlik kursuna katıldım, sonra sınav olduk ve hakem belgesi almaya hak kazandım. Şimdiye kadar güreş camiasında engelli hakem olmadı. Türkiye Güreş Federasyonun ilk bedensel engelli hakemi oldum." diye konuştu.
Hayali olimpiyat oyunlarında maç yönetmek
Furkan Altunışık, hakem olmadan önce ağabeylerinin güreş antrenmanlarını ve onlarla gittiği turnuvaları izlediğini belirterek, hakemlik kursunun açılmasına vesile olanlara ve kendini destekleyenlere teşekkür etti.
Yaşadığı gururu ve mutluluğu anlatan Altunışık, "Hayallerimi gerçekleştirdim, hedefim olimpiyatlarda maç yönetmek. Umarım yaptıklarım engellilere ve herkese örnek olur. 'Yapamaz' diyenlere inat Erzurum'da okullar arası il seçmelerinde güreş hakemliği yaparak maç yönetiyorum. Bu gururu Erzurum'a ve ülkeme kazandırdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum." ifadelerini kullandı.
Erzurum Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç da Furkan Altunışık'a hakemlik görevinde başarı dileyerek, şunları kaydetti:
"Furkan hakem olarak ikinci maçına çıktı ve çok güzel maçlar yönetti. Türkiye genelinde cetvel hakemi az olduğundan Furkan bunu da iyi başarıyor. Furkan'ı Avrupa arenasında göreceğimize inanıyoruz. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'a, Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Cicioğlu'na ve diğer ilgililere teşekkür ediyoruz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Katil kim?' sorusuna yanıt arayan 'Bıçaklar Çekildi' vizyona girdi

2020-01-10 13:17 - Kültür Sanat

Rus devlet televizyonu: Ankara ve Moskova'nın mesajını dinlemek mantıklı

2020-01-13 07:55 - Özel Haber

Siber suçlu grupları, bankaların hassas bilgilerini gizlice topluyor

2020-01-13 14:49 - Genel

19 yıl sonra desteksiz yürüyen Furkan, mutluluğunu güreş hakemliğiyle taçlandırdı

2020-01-14 15:47 - Çevre-Hayat

'FETÖ'nün yargı eliyle yaptığı ilk darbe Deniz Feneri'dir'

2020-01-13 19:37 - Gündem

Bakan Albayrak: 2019'da ekonomide ortaya koyduğumuz performans ülkemize güveni artırdı

2020-01-13 21:57 - Ekonomi

MHP MYK, MDK, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı başladı

2020-01-11 16:57 - Siyaset

Hukuk Politikaları Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı

2020-01-14 00:42 - Gündem

MSB: Irak'ın kuzeyinde bir asker ile güvenlik korucusu şehit oldu

2020-01-14 01:17 - Gündem

Sosyal güvenlik uzman Ali Tezel gözaltına alındı

2020-01-13 13:22 - Gündem

İlgili Haberler

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Çevre-Hayat

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Latin Amerika ülkelerine UCM'den ayrılmaları çağrısı yaptı

09:42 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı'ndan ülkesi aleyhinde açıklama yayımlayan Fransa'ya tepki

09:28 - Dünya

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Asayiş

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya