?>

19 Mayıs ve Gençlik Haftası tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, 81 ilde coşkuyla kutlanacak.

Gündem - 4 saat önce

Ankara

Gençlik ve Spor Bakanlığında yapılan açıklamaya göre, 21 Mayıs'a kadar sürecek Gençlik Haftası boyunca çeşitli festivaller düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençler ve sporcularla bir araya gelecek. Toplamda 40 genç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak nezaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

????

Üniversitelerin mühendislik bölümü öğrencilerinden seçilen gençler, Türkiye’nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu ile 17 Mayıs'ta İstanbul’dan hareket edecek ve 19 Mayıs'ta Samsun’a ulaşacak. Bu seyahatle gençlere hem milli savunma sanayinin geldiği düzey gösterilecek hem de 19 Mayıs'ın tarihi önemi anlatılacak.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde, yurt genelinde 21 Mayıs'a kadar "Türkiye’nin Gücü Gençliği" mottosuyla kent meydanlarında eş zamanlı olarak gençlik ve spor festivalleri gerçekleştirilecek.

Türkiye'de 81 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Kırgızistan, Fransa’dan birer erkek ve kadın olmak üzere seçilen 182 genç, etkinlikler kapsamında ilk olarak İstanbul’da buluşacak. Temsilci gençlerin katılımıyla milli mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olan İstanbul, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara'ya ziyaretler yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da temsilci gençler ve sporcularla 19 Mayıs'ta Anıtkabir'i ziyaret edecek. Temsilci gençler, 20 Mayıs Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından da kabul edilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

NATO Genel Sekreteri Rutte, Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Türkiye'nin rolüne dikkati çekti

2025-05-15 09:33 - Gündem

Özel gereksinimli öğrencilerden sema gösterisi

2025-05-13 15:12 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

2025-05-15 17:22 - Gündem

Süper Lig'de 36. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

2025-05-15 12:03 - Spor

Karacadağlı besici, kara yoluna "dikkat deve çıkabilir" tabelası istiyor

2025-05-15 12:03 - Çevre-Hayat

Çıldır Gölü'nün derinliklerindeki hayalet ağlar temizlendi

2025-05-15 14:23 - Gündem

Kas hastası ikiz kardeşler yapay zeka uygulamasıyla 1000'den fazla müzik eseri üretti

2025-05-15 12:22 - Çevre-Hayat

Ukrayna: Rusya 110 İHA ile saldırı düzenledi

2025-05-15 15:38 - Dünya

Bazı illerin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

2025-05-15 16:37 - Çevre-Hayat

SGK'den kayıt dışı istihdama 2 milyar 36 milyon lira ceza

2025-05-15 15:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Rus heyetiyle görüşecek

20:53 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir, Konya'daki 5,2 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi

20:48 - Gündem

Erzincan’da sağanak sonrası bazı tarım arazileri su altında kaldı

20:38 - Gündem

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı sonuçları açıklandı

19:57 - Gündem

Duru ve AÇEV'den deprem bölgesindeki çocuklara oyunla destek

19:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Almanya Savunma Bakanı Pistorius: Savaşın bitmesi Putin'in elinde

21:32 - Dünya

S&P: ABD ile Çin arasındaki tarife gerilimindeki azalma geçici rahatlama sağlıyor

21:27 - Ekonomi

Coinbase, müşteri verilerini çalan hackerların 20 milyon dolar fidye istediğini belirtti

21:23 - Ekonomi

Trump, BAE'nin ABD'ye on yılda 1,4 trilyon dolar yatırım yapacağını söyledi

21:03 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Rus heyetiyle görüşecek

20:53 - Gündem