?>

17 yıl bebek bekleyen Demircan çifti kızlarının 1. yaşını kutluyor

- Birçok kez başarısız tüp bebek denemeleri yaşayan Perihan-Şenol Demircan çifti, 17 yılın ardından kucaklarına aldıkları kızları Eylül Ada’nın 1. yaşını kutluyor - Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Remzi Abalı: - "Erkek kaynaklı infertilite ile karşı karşıya olduğumuz için tese yöntemi uyguladık. Daha sonra 'mitoscore' yöntemi sayesinde daha aktif olan embriyoyu seçtik. Bunu yaparken de mitokondriyal DNA dediğimiz bir teknoloji uyguladık. Çiftimize mutlu haberi verdik."

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Remzi Abalı, "Erkek kaynaklı infertilite ile karşı karşıya olduğumuz için tese yöntemi uyguladık. Daha sonra 'mitoscore' yöntemi sayesinde daha aktif olan embriyoyu seçtik. Bunu yaparken de mitokondriyal DNA dediğimiz bir teknoloji uyguladık. Çiftimize mutlu haberi verdik." ifadelerini kullandı.

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, birçok kez başarısız tüp bebek denemeleri yaşayan Perihan-Şenol Demircan çifti mitoscore yöntemi sonucunda kucaklarına aldıkları kızları Eylül Ada’nın 1. yaşını kutluyor.

Tedaviyi başarıyla yürüten Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Abalı, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin, anne-baba olma yolunda gerçekleştirdikleri tedavi süreci içinde başarısızlık yaşayıp umutsuzluğa kapılabildiğini belirterek, yaşanan bir veya iki başarısız deneme sonrası planlanacak yeni bir tedavide tekrar olumsuz bir sonuçla karşılaşacakları endişesinin son derece yıpratıcı ve ağır bir yük olduğunu kaydetti.

Ümitsizliğe kapılmamanın ve pes etmemenin önemine işaret eden Abalı, tıbbın her geçen gün sunduğu yeniliklerin çiftlere bu anlamda moral kaynağı ve umut ışığı olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Remzi Abalı, şunları kaydetti:

"Demircan çiftinin daha önce başvurduğu merkezlerde 2 defa başarısız deneme ve 1 defa düşükle sonuçlanan hamilelik yaşanmıştır. Bunun üzerine hastamıza tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının nedenine yönelik detaylı değerlendirme yapıldı. Erkek kaynaklı infertilite ile karşı karşıya olduğumuz için tese yöntemi uyguladık. Ancak çok az sayıda hareketli sperm bulabilmiştik. Bunu üzerine 'mitoscore' yöntemi sayesinde daha aktif olan embriyoyu seçtik. Bunu yaparken de mitokondriyal dna dediğimiz bir teknoloji uyguladık. Bu şekilde embriyoları sınıflandırıp başarı oranını daha net görebilme şansımız oldu. Oluşturulan embriyolar gerekli genetik tarama testlerinden geçirildi ve başarılı bir gebelik elde ettik. Çiftimize mutlu haberi verdik.”

Demircan çifti “Allah’a şükürler olsun ki yıllardır verdiğimiz çabanın karşılığını aldık. Kızımızı kucağımıza aldığımızda yaşadığımız mutluluğun tarifi yok, şimdi ise kızımızın 1. yaşını kutluyoruz. Yaşadığımız zor günler geride kaldı, kızımızla birlikte geçireceğimiz nice yıllarımız olsun, bu duygu çocuk sahibi olmak isteyen herkese nasip olsun. Geçirdiğimiz 17 yıllık süreç çok zordu, şimdi kızımızla birlikte geçireceğimiz güzel günler bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Shaqiri Liverpool'da

2018-07-14 04:11 - Spor

"Şal şapik" belediye desteğiyle yaşatılacak

2018-07-19 18:32 - Kültür Sanat

Santos, Putin'den Maduro'ya desteğini kesmesini istedi

2018-07-15 12:02 - Dünya

Yıldırım Anıtkabir'i ziyaret etti

2018-07-17 13:58 - Genel

VakıfBank dijital dönüşümde atağa geçti, yeni ürünler yolda

2018-07-16 14:10 - Ekonomi

17 yıl bebek bekleyen Demircan çifti kızlarının 1. yaşını kutluyor

2018-07-20 14:50 - Genel

Orman yangınlarına karşı yağmur duasına çıkacaklar

2018-07-19 23:32 - Dünya

15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı

2018-07-15 17:32 - Gündem

İstanbul'da en düşük konut fiyatı Esenyurt'ta

2018-07-13 17:36 - Ekonomi

'ByLock' kullanıcısı 91 sanığa hapis cezası

2018-07-13 20:32 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Japonya ile ticaret anlaşmasını tamamladıklarını açıkladı

05:13 - Dünya

İran, Rusya ve Çin Tahran'da nükleer müzakereleri görüştü

01:43 - Dünya

Ukrayna'da, yolsuzluğa karşı mücadele eden kurumların yetkisini kısıtlayan yasa protesto edildi

01:28 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz, Gazze'de "savaş hedeflerine çok yaklaştıklarını" öne sürdü

01:08 - Dünya

Fenerbahçe, hazırlık maçında Al-Ittihad ile karşılaşacak

00:17 - Spor