?>

15 Temmuz darbe girişiminin türküsünü yazdı

15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylardan derinden etkilen Ordulu Sanatçı Aydın Beyoğlu, yaşanılanları kaleme aldığı türküde dile getirdi."En uzun gece" ismini verdiği türküsünün videosunu sosyal medyada paylaşan sanatçı, kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı

Gündem - 9 yıl önce

Ordulu Türk Halk Müziği sanatçısı ve Radyo Programcısı Aydın Beyoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden etkilenerek türkü yazdı. En büyük silahının kalemi ve sazı olduğunu ifade eden Ordulu Sanatçı, seslendirdiği "En Uzun Gece "isimli türküsünü sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Klip kısa süre içerisinde binlerce kişi tarafından izlendi. Çok sayıda vatandaş türküye beğeni ve yorum gönderdi.

"İyi niyetle kullanacağım silahım sazım, sözüm"

Darbe girişimine karşı verilen tepkinin dünyaya demokrasi adına önemli mesajlar verdiğini ifade eden Sanatçı Aydın Beyoğlu, "Böyle bir akşam böyle bir tarih yaşanmasaydı ve bende böyle bir şiir, türkü yazmasaydım. Bazen böyle sancılardan sonra güzel şiirler yazılıyor ve millet kendi gücünü dünyaya sunuyor. Türkiye büyük bir sınav verdi ve bu sınavı halkın gücüyle Yaradanın gücüyle geçti. İnşallah, böyle bir olay daha yaşanmaz. Ben bir sanatçı ve sanatçı adayı olarak ozanlık geleneğinin içinden gelen ve bu geleneği sürdürmek isteyen bir arkadaşınız, kardeşinizim. Yıllardır Radyoda televizyonlarda ve konserlerimde hep birlik beraberlik mesajları verdim. Ben bir sanatçı olarak elimdeki gücüm kalemim , iyi niyette kullanacağım silahım, sazım ve sözüm. Geç saatlerde meydanlara çıkan arkadaşlarım kardeşlerim kadar güçlü olsaydım keşke. Onların ellerindeki bayraklarla meydanlara, yollara çıkışı, milletin, devletin yanında yer almaları beni de sazımla, sözümle duygulandırdı, güçlendirdi" dedi.

"Dünyada bir çağrıya bu kadar cevap veren bir millet daha düşünemiyorum"

Yaşanan olayların ertesi gecesinde türküyü kaleme aldığını belirten Beyoğlu, "Gece 03.00'te ezan okunup sela veriliyor benim elimde sazım ve kalemim o anda içimden gelen sözcüklerdi bunlar. Ben bunları düşünsem yazamazdım ama görüyorum: Cumhurbaşkanımızın kaldığı otelde yaşanan patlama olayı ve havalimanında halkla buluştuğu an ve Beylikdüzü!nde F16 'ların geçtiğini görüyorum. Bu nasıl bir cesaret, nasıl bir güç. Bir Cumhurbaşkanının cep telefonlarından meydanları dolduralım, birlikte savunalım cümleleri , dünyada böyle bir çağrıya bu kadar cevap veren bir millet daha düşünemiyorum. Tankın üzerindeki Mehmetçiği görüyorum, belki de oraya çıkmak istemedi bilmiyor. O zaman onu görünce de yüreğim titriyor. Annem aklıma geliyor, babam geliyor" şeklinde konuştu.

Beyoğlu kaleme aldığı türküsünün sözleri ise şu şekilde: "En Uzun Gece En uzun gece. Sırattan ince. El ele verdik. Geçtik milletçe. Ey Mehmedim, indir silahı. Annenin, babanın gözleri yaşlı. Düşün, Menderes'i kimler astı. Oyun aynı oyun, düşman değişti. Oyun aynı oyun roller değişti. Gecenin üçü. Ezan okunur. Göğsümüzde iman. Düşman ürkütür.. Gördü dünya demokrasiyi. Halk yeniden yazdı tarihçesini. Aydın Beyoğlu"

Erhan Yılmaz - Oğuzcan Yazar  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Darbeci teğmeni Bakan Bozdağ’ın korumaları yakaladı

2016-07-17 21:30 - Genel

Kılıçdaroğlu referandum teklif etti

2016-07-12 20:22 - Siyaset

15 Temmuz darbe girişiminin türküsünü yazdı

2016-07-18 14:07 - Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Fransa saldırısı açıklaması

2016-07-15 15:47 - Siyaset

Pet şişe dolu torbayla rafting heyecanı

2016-07-18 13:32 - Gündem

Bir saat içinde 129 liralık vurgun

2016-07-13 15:38 - Asayiş

Kalp-damar tedavisinde 3 önemli gelişme

2016-07-13 16:12 - Sağlık

İzmir’de binler meydanda

2016-07-18 00:33 - Genel

Ahmet bebeğin annesi: Çocuğumu melekler korumuş

2016-07-11 20:23 - Genel

Meteoroloji sıcak geçecek 3 gün için uyardı

2016-07-14 19:27 - Gündem

İlgili Haberler

Kastamonu'da Dezavantajlı Alanlar Projesi kapsamında ekilen çeltiğin hasadı başladı

20:28 - Gündem

Ankara'da su kesintisinden etkilenen vatandaşlar çeşmelerden su temin ediyor

17:48 - Gündem

Sumud Filosu'ndaki Türk vatandaşlarından 36'sının bugün yurda dönmesi bekleniyor

14:02 - Gündem

Sumud Filosu'ndaki Türk vatandaşlarından 36'sının bugün özel uçakla yurda dönmesi bekleniy

13:48 - Gündem

Kocaeli'de iş kazasında 2 kişi öldü

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Derbide Galatasaray ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

22:07 - Spor

Hamas ile İsrail heyetleri 6 Ekim'de Mısır'da esir takasını müzakere edecek

22:03 - Dünya