?>

'15 Temmuz darbe girişimi sosyolojik boyutuyla da değerlendirilmeli'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "15 Temmuz darbe girişimi yalnız siyasal ve hukuksal boyutuyla değil, sosyolojik boyutuyla da değerlendirilmesi gereken bir süreçtir." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "15 Temmuz darbe girişimi yalnız siyasal ve hukuksal boyutuyla değil, sosyolojik boyutuyla da değerlendirilmesi gereken bir süreçtir." dedi.

Çalık, parti genel merkezinde düzenlenen ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen yıl tarihinin en karanlık günlerinden birisini yaşadığını, 15 Temmuz 2016'nın tarihin en önemli ihanet hareketi olduğunu söyledi.

Türkiye'de gerçekleşen darbelere değinen Çalık, 15 Temmuz'da karartılmak istenen cuma gününün, Türk milleti tarafından aydınlıkla buluşturulduğunu ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerince gerçekleştirilen kalkışmanın, sadece bir darbe girişimi olmadığını, aynı zamanda bir terör saldırısı ve işgal girişimi olduğunu da vurgulayan Çalık, 2 bin 194 gaziyi ve 250 şehidin yakınlarını evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

Öznur Çalık, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu ziyaretlerin neticesinde Başbakanımızın talimatıyla başlatmış olduğumuz tarihe not düşeceğimiz önemli bir araştırmayı başlattık. Yapmış olduğumuz araştırmalarda o gece yaşananları farklı perspektiflerden gazilerimizin dilinden dinledik. O gece, sosyal bilimler nezdinde üzerinde uzun yıllar çalışılması gereken, daha önce hiç yaşanmamış ve tecrübe edilmemiştir. Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişimi, yalnız siyasal ve hukuksal boyutuyla değil, sosyolojik boyutuyla da değerlendirilmesi gereken bir süreçtir."

Çalışmanın, 15 Temmuz şehit ve gazilerinin sosyoekonomik durumlarını tespit etmek amacını taşıdığını ifade eden Çalık, gazilerden direniş meydanlarına nasıl çıktıklarını, duygu ve düşünceleri ile taleplerini dinlediklerini söyledi.

Çalık, 76 ilden 15 Temmuz şehidinin olduğunu, şehitlerin yaşlarının 15 ile 63 arasında değiştiğini, gazilerin de 9 ile 83 yaşlarında olduğunu belirtti.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Semih Kaya, Sparta Prag’da

2017-07-09 19:32 - Spor

28 bin lirasını telefon dolandırıcılarına kaptırdı

2017-07-10 23:37 - Asayiş

İncirlik Üssü'nün K-9 köpeği törenle emekli edildi

2017-07-12 14:47 - Çevre-Hayat

Fed tutanakları yayınlandı

2017-07-06 01:32 - Ekonomi

Başbakan Yıldırım 3. Havalimanı inşaatını inceledi

2017-07-09 12:46 - Genel

FFP Fenerbahçe'nin transfer politikasını değiştirdi

2017-07-08 14:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le bir araya geldi

2017-07-08 14:52 - Dünya

Diş problemi psikolojiyi etkiliyor

2017-07-08 01:12 - Sağlık

Geleceğin teknoloji yıldızları yola çıktı

2017-07-10 18:20 - Genel

Fenerbahçe kafilesi İsviçre'ye gitti

2017-07-11 15:27 - Spor

İlgili Haberler

İstanbul'da sabah saatlerine trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:33 - Gündem

Sahte e-imza davası sanığı Ziya Kadiroğlu yeniden tutuklandı

21:32 - Gündem

Bodrum'da sağanak etkili oldu

20:42 - Gündem

Güven Artırıcı Önlemler Uygulama Planı kapsamında Yunan heyetten Türkiye'ye ziyaret

19:13 - Gündem

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 85'e çıktı

19:03 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail Meclisinin Batı Şeria topraklarını ilhak etme kararını değerlendirdi

10:27 - Dünya

Tüketici güven endeksi ekimde aylık yüzde 0,3 azaldı

10:23 - Ekonomi

Afrika ülkeleri güvenlik sorunlarına karşı ortak hareket edilmesi kararı aldı

10:17 - Dünya

Gazze Ateşkesi sonrası yeni denge: Türkiye, Mısır ve Katar üçgeni, Batı baskısı ve enerji mücadelesi! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

10:14 - En Son Yazılar

Trump, Çinli mevkidaşı Şi'nin Putin üzerinde "büyük etkisinin olabileceğini" söyledi

09:57 - Dünya