?>

14 Şubat'ta sevgililere 6 milyon adet çiçek

İstanbul Çiçek Borsasında, Sevgiler Gününü de kapsayan haftada 6 milyon adet çiçek işlem görürken, çiçek mezadının en anlamlı ve talep gören çiçeği bu yıl da gül oldu. - Anadolu Ajansı

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL - Zafer Arslan

Sevgiliye duyulan özel hislerin en güzel ifade yollarından biri olan çiçekler, bu yıl da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yoğun talep gördü. İstanbul Çiçek Borsasında Sevgililer Günü'nü de içine alan haftada yaklaşık 6 milyon adet çiçek satıldı.

İslam medeniyetinde Hazreti Muhammed'in sembolü olarak kabul edilen gül, mezatta bu hafta 1 milyon 800 bin adet satılarak, sevgiliye duyulan aşkın ve hislerin tercümanı olmaya devam ettiğini gösterdi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin en büyük çiçek mezadında Sevgililer Günü telaşı yaşandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen rengarenk çiçekler, bu özel günde sevgililer için hazırlandı. 14 Şubat'ı içine alan haftada çiçek mezadında 6 milyon adet çiçek işlem görürken, çiçekler Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifine ait Ayazağa, Bayrampaşa ve Samandıra'da bulunan çiçek borsaları aracılığıyla tüm şehre dağıtıldı.

Sabahın erken saatlerinde açılan mezat, çiçekler bitene kadar açık kaldı. Sevgililer Günü dolayısıyla işlem hacminin yüksek olduğu çiçek borsasında mesai akşam saatlerine kadar sürdü.

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sevgililer Günü'nü kapsayan hafta dolayısıyla mezatta 6 milyon çiçeğin işlem gördüğünü söyledi.

Yazıcı, hava muhalefeti ve çeşitli nedenlerden dolayı çiçek fiyatlarının bu yıl, geçen yıla göre daha yüksek olduğunu belirterek, yine de talebin normal günlerin 3 katına ulaştığını belirtti. Yazıcı, 14 Şubat'ta diğer özel günlerin de üzerinde bir talep gördüklerini kaydetti.

Mezatta bu hafta en çok alıcı bulan çiçeğin her Sevgililer Günü'nde olduğu gibi yine gül olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bu 14 Şubat'ta 1 milyon 800 bin adet gül satıldı. Gül fiyatı, 8 ila 20 lira arasında değişiyor. Karanfil demeti 20-80 lira, lilyum 50 lira, lale demeti 35 liradan işlem gördü." dedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden Altan Çetin ve Ülker Çetin çiftinin cenazesini alan yok

2017-02-11 14:47 - Asayiş

İnönü'de huzur operasyonu

2017-02-13 14:17 - Asayiş

14 Şubat'ta sevgililere 6 milyon adet çiçek

2017-02-14 17:52 - Ekonomi

Dokunmatik akıllı mezar taşı

2017-02-11 21:27 - Gündem

Boris Johnson ABD vatandaşlığından ayrıldı

2017-02-09 14:02 - Dünya

Traktörle otomobil çarpıştı: 5 yaralı

2017-02-08 11:07 - Asayiş

'Foreks düzenlemesi ile yatırımcının gözdesi VİOP olacak'

2017-02-12 20:08 - Ekonomi

Yayalar sürücüsüz araçları el işareti ile durdurabilecek

2017-02-13 22:37 - Teknoloji

Gazze'de görme engelli kız çocuğunun 'siyah kuşak' hayali

2017-02-07 17:57 - Çevre-Hayat

CHP'de TBMM katip üyeliği için seçim yapılacak

2017-02-09 22:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Küresel piyasalarda gözler ABD'deki istihdam raporuna çevrildi

09:17 - Ekonomi

Yenice ıhlamur balı AB'den coğrafi işaret tescili aldı

09:12 - Ekonomi

Fed tutanakları faiz indirimi konusunda görüş ayrılığını ortaya koydu

23:38 - Ekonomi

ABD'de ekim ayı istihdam raporu yayımlanmayacak

22:23 - Ekonomi

Rapor: Kadınlar, yapay zekadan kaynaklı iş kaybında iki kat daha fazla risk altında

22:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

28. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda AA'ya 14 ödül

09:22 - Gündem

Küresel piyasalarda gözler ABD'deki istihdam raporuna çevrildi

09:17 - Ekonomi

Yenice ıhlamur balı AB'den coğrafi işaret tescili aldı

09:12 - Ekonomi

Ülke genelindeki denetimlerde 29 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 687 düzensiz göçmen yakalandı

08:53 - Asayiş

MHP liderinin İmralı'ya giderim restinin arka yüzü! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

08:28 - En Son Yazılar