14 bin değerli taşla 6 buçuk ayda yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Hattat İsmail Ergün’ün 14 bin swarovski taş kullanarak 6 buçuk ayda bitirdiği sanat eseri için müzeler sıraya girdi.

Gündem - 9 yıl önce

Hattan İbrahim efendinin 17 yıl boyunca öğrencisi olan ve icazet alarak 13 yıldır hattat ustası olan İsmail Ergün Hat sanatını 14 bin değerli taşla süsleyerek semazenle birleştirdi. Aynı zamanda Devlet sanatçısı olan Ergün, dünyada eşi benzeri olmayan ‘hat semazen’ adını verdiği eserini 14 bin değerli taşla ile süsledi. Hat sanatına farklı bir boyut kazandıran Ergün yaptığı hat semazen eserinin içerisine ise Arapça harflerle Mevlana’nın sözü olan ‘ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol’ sözünü işledi. 6 buçuk ay boyunca gece gündüz demeden çalışan hattat ustası Ergün, eserinin üzerine 14 bin değerli taşı teker teker yerleştirdi. Dünyanın birçok ülkesinde sergilenen eser, Belçika, Almanya, Londra, Amerika ve Hollanda da katıldığı fuarlardan da 6 ödül aldı. Göz kamaştıran eser yurt içi ve yurt dışında 60’a yakın sergi ve fuara da görücüye çıktı. 4 yıldır sergilerde boy gösteren eseri müzeler ve hat sanatına gönül veren insanlar satın almak için sıraya girdi. Eserin sahibi İsmail Ergün ise 100 bin lira değerindeki eserinin doğru ellere geçmesinin önemli olduğunu nasip olan yere ulaşacağına inandığını söyledi.
Dünyada eşi benzeri yok
Eserini 14 bin swarovski taştan yaptığını ifade eden İsmail Ergün “Bu eseri 4 sene önce yaptım. 6 buçuk ay sürdü eserimi yapmak. Böyle bir çalışma hat camiasında taşla veya farklı bir obje ile çalışma yok. Dünyada bir eşi daha yok bu eserin. Üzerinde 14 bin değerli swarovski taş var. Çok emek isteyen bir işti. Çok severek ve gayretle yaptım bu eseri. Birçok sergiye katıldı eserim 4 yıl içerisinde. Eserim 4 ülkeden ödül aldı. Yurt dışında da birçok yerde sergilendi. Çokta güzel övgüler aldı eserimiz. Gururla sunduğumuz bir eser. Eserimin adı “hat semazen” içerisinde “ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol” Arapça yazısı var. Nadide bir eser, gururla sunuyoruz. Bu eserimizi bazı yerlerden teklif var. Birkaç müze ile görüşüldü. Sanıyorum bir müzeye gidecek. Bu bizim için gurur verici bir durum. Bu güzel eser gidince yenisini daha güzelini yapalım. Çok büyük bir aşk ile yaptım ben bu eseri. 6 ay boyunca gece gündüz çalıştım. Bu anlatılmaz, o hisler, o aşk. Zaten hat aşkla yapılan bir iştir. Manevi gücü çok yüksek olan bir iştir. Bende o duygularla bu eseri ortaya çıkardım. Kafamda başka projelerde var. Allah nasip ederse İnşallah daha farklı bir çalışma yapacağım. İnşallah yapacağım eserlerin eşi benzeri dünyada olmayacak” ifadelerini kullandı.

Eren Ayhan

Kaynak: IHA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eski TRT spikerine FETÖ'den tutuklama

2018-01-05 00:42 - Gündem

Bodrum-Kaş arasına fırtına uyarısı

2018-01-05 01:02 - Gündem

2017'de 3 bin 617 Filistinli gözaltına alındı

2018-01-07 20:32 - Dünya

Suudi petrol devi anonim şirkete dönüştürülüyor

2018-01-05 11:32 - Dünya

Kuneytra'daki Suriyeli mülteciler yardım elinin uzatılmasını bekliyor

2018-01-06 15:02 - Dünya

Merkel koalisyon görüşmelerinden umutlu

2018-01-07 22:32 - Dünya

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Taşeron bir muhalefet arzu etmiyoruz

2018-01-05 15:19 - Politika

Atiker Konyasporlu futbolcu Ömer Ali Şahiner: İlk yarıyı istediğimiz yerde bitiremedik

2018-01-05 15:20 - Spor

'Cep Herkülü' kitapta yaşayacak

2018-01-10 16:47 - Spor

Arkadaşları Fethi Sekin'e özlemlerini anlattı

2018-01-05 15:36 - Genel

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset