?>

1 milyonluk dolandırıcılık vurgununu polis önledi

Başkentte kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, telefonda dolandırdıkları bir vatandaştan yaklaşık 1 milyon lira alan 2 şüpheli, polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Telefonla aradıkları vatandaşları, kendilerini polis ve savcı gibi tanıtarak dolandıran A.Ç. ve M.K, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Bu kişilerin ikametinde yapılan aramada, bir vatandaştan aldıkları 257 çeyrek altın, 5 yarım altın, 2 tam altın, 3 gremse altın ile 83 bin 900 lira, 4 bin 170 avro ve 111 bin 275 dolar ele geçirildi.

Dolandırılan Emre S, kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtan kişiler tarafından geçen perşembe arandığını ve kimlik bilgilerinin gözaltına alınan FETÖ üyelerinin üzerinde ele geçirildiğinin söylendiğini belirtti.

Dolandırıcıların "Sizin FETÖ üyeleriyle ilişkiniz olmadığını biliyoruz ama sizi korumak için bazı şeyler yapmamız lazım. Öncelikle size para verdiklerini söyledikleri için evdeki tüm paranın miktarını tespit etmemiz lazım." diyerek kendisini korkuttuklarını dile getiren Emre S, "Bugüne kadar telefon dolandırıcılarının hepsini savuşturmayı başarmıştım ama o gün hakikaten korkuttular ve paraları evimin kapısından adamlara teslim ettim." diye konuştu.

Emre S, polis veya savcının telefonda para istemeyeceğini bilmesine rağmen dolandırıcılara para verdiğini vurgulayarak, "Telefonda konuşurken sanki aklım durdu. Ne yapacağımı bilemedim. Akşam saatlerinde eşim eve geldiğinde durumu fark etti. Ben hala olayın etkisindeydim. Daha sonra karakola giderek polise başvurdum." ifadelerini kullandı.

Dolandırıcıların yakalanması ve parasının bulunmasından dolayı mutluluğunu ifade eden Emre S, polislerin özverili çalışmaları sayesinde eşiyle 30 senelik birikimlerinin hepsini kaybetmekten son anda kurtulduklarını kaydetti.

Emre S, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaya çağırarak, "Vatandaşların ilk andan itibaren kesinlikle polis, hakim veya savcının telefonla para istemeyeceğini bilmeleri lazım. Telefonda para lafı geçtiği anda, dolandırıcıların kendilerini korkutmalarına izin vermeden telefonu hemen kapatmaları lazım." dedi.

Dolandırıcıların emniyetteki sorgularında da, Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki A.I.Ö'nün bin 400 avro ile 208 bin lirasını, Çankaya ilçesindeki S.C'nin 11 bilezik, 11 çeyrek altın, 2 tam altın, 2 cumhuriyet altını, 2 çift küpesini, aynı ilçede oturan E.S'nin 60 bin lira, 266 çeyrek altın, 16 yarım altın, 2 tam altın, 3 gremse altın, 113 bin 675 dolar ve 5 bin 70 avro dolandıran şüpheliler olduğu tespit edildi.

Muhabir: Ahmet Sertan Usul

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çelikhan tütününde hasat zamanı

2018-09-13 20:52 - Gündem

THY yeni kabin üniformalarını tanıttı

2018-09-12 15:27 - Ekonomi

Otokar yöneticisi Halil İbrahim Ünver, toprağa verildi

2018-09-09 23:12 - Gündem

Zonguldak'taki FETÖ operasyonunda 7 gözaltı

2018-09-14 14:02 - Gündem

Eski vali yardımcısı Aksoy yeniden tutuklandı

2018-09-11 21:07 - Gündem

Turizmde 2019 beklentisi yüksek

2018-09-14 15:02 - Kültür Sanat

40 yıldır denizlerin röntgenini çekiyor

2018-09-11 15:32 - Teknoloji

BM komisyon üyesinden ABD'ye 'kırmızı çizgi' eleştirisi

2018-09-12 20:27 - Dünya

'Bir kadın pilotun bitirdiği en iyi dereceyi almak istiyorum'

2018-09-15 00:12 - Spor

NATO Genel Sekreterinden Türkiye ve S-400 açıklaması

2018-09-15 00:32 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Kurum: COP31'in taraflar konferansı başkanlığını ve ev sahipliğini üstleniyoruz

23:33 - Gündem

Aydın'da ziraat alanında çıkarak ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

20:28 - Gündem

Bakan Yerlikaya: Suç odaklarına karşı mücadeleyi yok saymak, vatan evlatlarının emeğine hakarettir

18:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Liderler Zirvesi kapsamında diplomasi trafiği

17:42 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'yi kabul etti

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail'in Gazze'deki katliamlarını durdurmak için acil uluslararası müdahale yap

00:07 - Dünya

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 22 Filistinli hayatını kaybetti

23:58 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Bakan Kurum: COP31'in taraflar konferansı başkanlığını ve ev sahipliğini üstleniyoruz

23:33 - Gündem

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş