USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yönetmen Gökhan Gökçay… Oyuncu Esra Sönmezer…

31-07-2021

Srebrenitsa katliamını anlattığı filmi ile ödüle layık görülen yönetmen Gökhan Gökçay’ın gökyüzü macerası… Güzel oyuncu Esra Sönmezer’den sosyal medya fenomeni Enes Batur’a tokat gibi cevap!

YÖNETMENLİKTEN KAZA FOTOĞRAFÇILIĞINA

Başarılı yönetmen Gökhan Gökçay, alışılmadık bir meslek grubuna dahil olarak karşımıza çıktı.  

Moskova Devlet Üniversitesi Uzay Mühendisliği Fakültesi ile York Üniversitesi mezunu olan ve kısa sürede çektiği klip ve reklam filmleriyle adını duyuran başarılı isim Gökhan Gökçay, çektiği son kısa film olan ve Srebrenitsa katliamını anlatan “Lily” filmi ile dört ayrı festivale katıldı.

Gökçay, katıldığı bir festivalde finalist, iki festivalde yarı finalist ve Bağdat Film Festivali’nde ise yılın en iyi kısa filmi ödülüne layık görüldü.

İçindeki uçma arzusunu yenemeyen usta yönetmen, kaza fotoğrafçılığına nasıl başladığını da şöyle açıklıyor;

“Havacılığa girdiğim zamanlarda kendimi geliştirmek adına en çok merak ettiğim şey kazalar ve neden oluşuydu. Bu konuda görsel kaynaklar ve dokümanlar çok fazla ilgimi çekiyordu. 

Bu konuda havacılık tecrübesi de edindikten sonra rapor okumaya ve bu raporları yorumlamaya başladım, ardından üniversite hayatımın bir kısmının Amerika’da geçmesinden ötürü orada bu konuda kendimi geliştirebilmek için imkânlar yakaladım. 

Örneğin, bazı üniversitelerin bu konuda kısa kursları var, ardından bu konuda yapılan tüm workshoplara Ve toplantılara katılmaya başladım.

Amerika federal büroya bağlı bir kurum var, ulusal ulaşım  güvenlik kurulu kısaca NTSB.. 

Bu konuda kendime en çok profesyonellik kattığım yer orasıydı. Çünkü orada kaza kırım eğitimi kursuna katıldım.  Kaza araştırması nasıl yapılır nasıl rapor yazılır, kaza kırım eğitiminde nelere dikkat edilmelidir bu kursta hepsini öğrendim. 

Fakat bu işi yapabilmek için sivil havacılığa bağlı olarak çalışmak gerekiyor; bizim ülkemizde de öyle. 

Lakin bu konuda gerekli bilginiz ve yetkiniz varsa o sigortalarında isteği ile yetkili bir birim olarak kaza mahallinde bulunarak müfettişler İle birlikte çalışabilmek mümkün. İşte benim işim tam olarak burada başlıyor. Görsel sanatımı da birleştirdiğim nokta burası.”

Yönetmen Gökhan Gökçay, bir “YouTube” kanalı açarak, havacılıkla ilgili deneyimlerini ve birçok insanın hayatında hiç uçmamış gökyüzüne hiç kavuşamamış olduğunu da düşünerek, yaptığı görsel videolar ile “havacılık”, “uçaklar”, “nasıl pilot olunur” gibi konuları işleyerek yayın yapmaya başladığını söyledi.

***

ESRA SÖNMEZER'DEN FENOMEN ENES BATUR'A TOKAT GİBİ CEVAP!.. 

Sosyal medya platformu “Twitter”da son dönemde ülkenin her yerinde çıkan yangınlara istinaden, “Ülkemizin geleceği için fidan bağışı yapabilen yapamayan herkes adına yapmak istiyorum. Bu tweetin alacağı her 100 Fav için 2 fidan dikiyoruz" diyen sosyal medya fenomeni Enes Batur'a güzel oyuncu Esra Sönmezer, açtı ağzını yumdu gözünü.

Başarılı oyuncu Sönmezer; “100 Fav için 2 fidan dikicen? Ulan (internet sayesinde) milletin parasıyla son model arabalara binip konforlu hayat bir yaşıyorsun, kazandıklarınla fidan bağışlasana.. Onun yerine 2 Fidan Karşılığında milletten 100 fav bekliyorsun" dedi.

Esra Sönmezer,Senin 100 fav karşılığında bağışlayacağın fidana da ihtiyacımız yok!..” diyerek Batur’a tepkisini ortaya koydu.

.

Selçuk Aka, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?