USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yirmi altı liralık mevzu…

Yirmi altı liralık mevzu…
07-08-2023

YİRMİ ALTI LİRALIK MEVZU… 

Asil Türk Milleti’nin önünde başımı gururla öne eğiyorum.

Efendim, Yeşil Sol Parti Tunceli Milletvekili Ayten KORDU, Meclis Basımevinden, kartvizitinin bir yüzü Zazaca yani Kürtçe diğer yüzü de Türkçe olarak basılmasını istemiş.

Meclis İdare Amirliği ise “Türkçe dışındaki dillerde kartvizit basımının ücrete tabi olduğu” gerekçesiyle bu talebi reddetmiş.

Hızını alamayan Ayten vekil de işi uzattıkça uzatmış.

Bu konuya hemen döneceğiz ama önce bu haberin kaynağı Birgün Gazetesi ve onun da kaynak gösterdiği Gazete Duvar’a iki çift sözümüz olacak.

Gazete duvar haberine; “Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten KORDU…” diye başlamış, Birgün Gazetesi de haberi aynı haliyle kendi bünyesinde yayınlamış.

Yani Gazete Duvar da son dönemin parlayan yıldızı Birgün Gazetesi de Ayten KORDU’nunDersim Milletvekili” olduğunda hemfikirler.

Dersim hangi ülkede, alan kodu ne, plakası kaç biz bunları bilmeyiz ama Gazete Duvar ve Birgün Gazetesi şunu iyi bilsin.

Mustafa Kemal’in kanla kurduğu bu Cumhuriyette ne Dersim diye bir vilayet oldu ne de Dersim Milletvekili diye biri Büyük Meclisin bırak içine girmeyi, kapısını dahi çalamadı.

Kıvrak ama bir o kadar da çakal manevranızı görüyor, notumuzu alıyor ve düzeltme/özür metni yayınlamanız için size bir hafta süre veriyoruz.

Aksi taktirde hakkınızda Anayasal düzene karşı suç girişimi duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyoruz.

Tabii bu arada, bu rezillik ayyuka çıktığı halde, AKP’si, CHP’si, MHP’si her zamanki gibi yine üç maymunu oynadı. Yani konuyu duymadı, görmedi, tek kelime etmedi.

Gelelim tekrar Ayten KORDU nam vekile.

Öncelikle şunu belirtelim.

Meclis Basımevi, Türkçe kartvizitleri zaten ücretsiz basıyor. Yabancı dilde önlü-arkalı basılacak kartlar için 2019 fiyatlarıyla, 100 tanesine 26 TL, 1000 tanesine de 260 TL ücret isteniyor.

Belli ki Ayten vekil, 73 bin 379 liralık maaşına dokunmak istemiyor.

Başvurusu, ödeme yapmadığı için reddedilen Ayten vekil, bu kez “Kürtçenin, Zazacanın, bu ülkenin yurttaşlarının dilleri olduğunu ve yabancı bir dile uygulanan ücret tarifesinin bu dillere uygulanmasının kabul edilemeyeceğini” belirten bir dilekçe vererek Kürtçe kartvizitte ısrar ediyor.

Bu dilekçesine de yanıt alamıyor.

Alsaydı şaşardık zaten.

Neden mi?

Gazi Mustafa Kemal’in ve onca şehidin çarpışa çarpışa, vuruşa vuruşa kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, bu basım işiyle ilgili birimden tutun da Meclis Başkanı’na kadar, bir tane vatan evladı, çıkıp da bu densize, “Be hey şaşkın! Sen ne dediğinin farkında mısın” diye sorabilseydi, konu bugün zaten gündemimizde olmazdı.

Tabi Ayten vekil de kasti faul yaptığının farkında. 260 lira ödese zaten istediği olacak ama o da inadına konuya tersten giriyor. “Kürtçe de bu ülkenin resmi dilidir” demeye getiriyor.

Ve devam ediyor…

Devletin ayrımcı politikası küçük bir kart meselesinde dahi açığa çıkıyor. İki dilin aynı kartta olmasına dahi tahammül edemiyor” diyor.

Bak şimdi Ayten vekil.

Anayasa madde 3 diyor ki; “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.”

E sen daha kırkı çıkmayan milletvekili yeminini “anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.” diye bitirmedin mi?

Anayasa,dil Türkçedir” diyor sen “Kürtçeye yabancı dil tarifesi uygulanamaz” diyorsun.

Anayasaya sadakatten ayrılmayacağına namusun ve şerefin üzerine yemin ediyorsun, ilk icraatına anayasaya aykırı bir işle başlıyorsun.

Ya ettiğin yeminin içeriğinden haberin yok ya da yemin ederken ortaya koyduğun değerlerin ne anlama geldiğinden.

Daha basit bir anlatım için istersen şöyle yapalım.

Misal bu videonun ardından resmi makamlara benimle ilgili bir şikâyette bulun.

Dilekçeni Kürtçe yaz ama.

Görelim bakalım bu ülkenin dili, dediğin Kürtçe yazılmış dilekçene herhangi bir işlem yapılacak mı?

Son sözümüz Meclis Başkanı Numan KURTULMUŞ’a.

Hadi bakalım Sayın Başkan.

Ayten vekil, konuyu soru önergesiyle size kadar taşıyıp, topu kucağınıza bıraktı.

Şöyle okkalı bir şut mu çekeceksiniz yoksa topu taca mı atacaksınız gerçekten merak ediyoruz.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti,

Var olsun Türk Milleti.

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı- 

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
halim
halim 9 ay önce
Başkan tebrik ediyorum, Türkiyenin 26 liralık gerçek meselelerine değindiğiniz için tekrar tebrikler.