USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yap-İşlet-Ülkeyi mahvet...

Yap-İşlet-Ülkeyi mahvet...
24-11-2023

YAP-İŞLET-ÜLKEYİ MAHVET… 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı URALOĞLU Hazretleri, bütçe görüşmelerinde “Yap-İşlet-Devret Modelini” savunarak, vatandaşın paralı yolları kullanamadığı yönündeki eleştiriler için; “Parası olan otoyoldan gider. Devlet yolu rahatlamış olur parası olmayan da oradan rahat rahat gider” demiş.

Böylece, bugüne dek hiç kimsenin aklına gelmeyen muhteşem bir çözüm önerisinde bulunmuş.

O halde derhal Bakan beye sormak lazım. “Sayın bakan devlet yolunu kullanarak rahat bir Ankara-İstanbul seyahatini en son ne zaman gerçekleştirdiniz?”

Hani şu nam-ı diğer E-5 diye anılan, 6 saatten fazla süren, hani şu Bolu Dağı iniş-çıkışında stresin tavan yaptığı, hani şu İzmit’ten sonra kamyon-tır konvoyunun elleri adeta direksiyona yapıştırdığı devlet yolu.

En az bir 20 sene olmuştur değil mi?

Bu işler ya milli bütçeyle ya dış krediyle ya da yap-işlet-devret modeliyle çözülebilir, biz de bunu uygun gördük” diyerek üstüne bir de fetva vermiş Abdulkadir Efendi.

Öncelikle Yap-İşlet-Devret denilen şey nedir onu açıklayalım.

Şöyle düşünün…

Siz koca bir devletsiniz…

Haliyle vatandaşınız için en iyi en güzel hizmeti vermek için uğraşıyorsunuz. Eğitim-sağlık-ulaşım vb. alanlarda güçlü bir altyapı kurmak zorundasınız.

Bunları yapmak için de paraya ihtiyaç var tabii. Para yoksa düdük de yok yani.

İşte bu devleti yönetmeye tabi olup da devletin-milletin parasını yıllarca çarçur edenler, para olmadığı için bir şeyler yapamayınca, yerli-yabancı fark etmez parası olan çakallara, “Gel kardeşim şu köprüyü sen yap, bitirince 50-60 sene sen işlet. Zamdı, geri ödeme garantisiydi ben her türlü arkandayım. İşin bitip cebin dolunca da posasını bana devredersin” diyor.

Kibar olsun diye de adına yap-işlet-devret modeli diyorlar.

Böylelikle ülkenin sadece bugünlerine değil 50-60 yıllık geleceğine de ipotek koyuyorlar sonra da çıkıp utanmadan “parası olmayan devletin yaptığını kullansın” diyorlar.

İyi de birader, sizin bu sistemde otoyol ücretini sadece kullanan değil hiç kullanmayan da ödüyor sayenizde.

Hani şu yolcu garantisi, hani şu hasta garantisi, hani şu geçiş garantisi verdiğiniz bilumum Yap-İşlet-Devret projeleriniz var ya vatandaş gitmese de gelmese de “o köy bizim köyümüzdür” diyerek 60 yıl boyunca tüm faturalarını ödüyor.

Eee, ne anladık biz bu işten?

Her ne bakanıysanız, her ne hizmeti yapacaksanız Milli imkânlarla ve tüm vatandaşlar için eşit şartlarda yapacaksınız kardeşim.

Sizin dış krediyle, yap-işlet-mahvet yöntemiyle yapacağınız hizmeti herkes yapar.

Parası olana farklı, olmayana farklı tarifeyle yürümez bu iş.

Tabii sözümüz, adam olana, vicdanı olana ve dahi bunu anlayana.

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ,

VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ…

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı, Emekli MİT mensubu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?