USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YALNIZ DEĞİLSİN YUSUF..

30-03-2019

- GECE SOHBETİ.. -

:

Bayburt'lu Yusuf..

Tertemiz bir genç.. Karşısındaki sinir bozan, asap kemiren, bir kokana dahi olsa, terbiyesini bozmayan, yine de gözlerinden ışıltıyı, dudaklarından da tebessümü eksik etmeyen bir Anadolu genci..

Bayburt'lu Yusuf..

Aziz milletimizin güzel evlâdı.. "Vurana elsiz, sövene dilsiz olma" felsefesini büyüklerinden öğrenmiş, karşısındaki kadının alaycı ve küçümseyen tavırlarına, yüreğindeki pırıltıyı ve tevazuyu gönderen gani gönüllü bir aslan parçası.. 

Bayburt'lu Yusuf..

Çanakkale'de, Galiçya'da, Yemen'de, Trablus'da, Kore'de, Kıbrıs'ta, mazlum insanları korumak ve kurtarmak için savaşmış ve gerektiğinde de gözünü kırpmadan canını vermiş bir yüce ruhun bakiyesi.. 

Bayburt'lu Yusuf, seçim çalışmalarına katılan binlerce insandan biri..

Evlere parti broşürü ve hediye dağıtan 19 yaşında bir genç.. Kendi yüzünü göstermeyen ve kendisini "Türk milliyetçisi" diye lânse eden ve de geçmişinde kesinkes "tencereyi tavayı enstrüman olarak çalan bir zilci" tarafından aşağılanıyor.. 

"Makarna var mı.." diyor, kadın Yusuf'a.. Sanki üstüne vazife gibi, "Bana andımızı okurmusun.." diyor.. Ve daha da bir sürü şey zırvalıyor..  

Yusuf, gururunun örselenmesine rağmen, sesini çıkartmıyor, sesini yükseltmiyor.. Gayet yumuşak bir üslûpla ve beyefendi bir tavırla, üstelik de karşısındaki saygısız fütursuza, "Abla" diyerek, cevap veriyor..

Muhtemelen, "konkenci kokanalar"dan biri olan kadın, "Ben AKP'ye oy filan vermem, sen de bırak bu işleri de git çalış..." diyerek güya Yusuf'a ayar veriyor..

Evet kıymetli okuyucularım, geçmiş seçimlerde de bu ve buna benzer hokkabazlıklar olmuştu.. Manken midir, dizi oyuncusu mudur, bir kadın daha çıkıp, "Benim oyum dağdaki çobanla bir olamaz..." dememiş miydi?.. Yine bir takım üstenci lâikler, aziz milletimizin özgür iradeleriyle AK Parti'ye oy veren evlâtlarını, "Makarnacılar, kömürcüler, dilenci meşrepliler..." diyerek  aşağılamadılar mı?.. 

Netice-i kelâm;

Milletimiz, 31 Mart yerel seçimlerinde yanlış bir karar vermemeli..

Maalesef bir kısım, "Kibire bulaşmış, adeta makâma tapmış AK Partililere, ceza keselim..." diye Yusuf'u ve Yusuf'un şahsında aziz milletimizin büyük bir kısmını yerin dibine sokmak isteyen bu kadın ve bu kadın zihniyetindeki parti mensupları, yerelde iktidara getirilirse inanın ki kaybeden memleket olur..

Şimdi seslenmek istiyorum;

Ey birbirlerine makam, mevki, koltuk için kinlenenler.. 

Bırakalım birbirimizle uğraşmayı.. 

Sıkıntınız, derdiniz, gamınız, kasavetiniz, varsa eğer, düelloyu seçim sonrasına bırakın..

Yok, "Biz bu seçimde biraz kulak çekelim..." diye inat edenler varsa şayet, buradan uyarayım ki, tilki aportta bekliyor.. Ve sizler birbirinize düşerseniz, inanın ki peyniri kapacak..

Sonra da hep bir ağızdan, ah-vah senfonileri, ayyuka çıkacak.. 

Kazanımların hepsi uçup, gidecek..

Ve belediyelerin içleri verilen sözler çerçevesinde, ayrılıkçılarla, içkiden yamulmuş suratlarla, dolup taşacak..

Ondan sonra da ayıklayın ayıklayabilirseniz, taşları.. 

İnanın ki kırk senede temizlenemez..

Onları tursil bile temizleyemez..

Vesselâm..

.

Sami Özey, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @samiozey , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
İbrahim Atiker
İbrahim Atiker 3 yıl önce
Çok doğru harika, zaten particilik yapmak ahmaklıktır. Biz ehvenüşşer göre karar verip bu diğerlerinden daha iyidir deriz.