USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Uluslararası Kırım Dostları Forumu ve Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu; Moskova’da yapılacak

Uluslararası Kırım Dostları Forumu ve Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu; Moskova’da yapılacak
17-10-2023

Uluslararası Kırım Dostları Derneği, Moskova’daki prestijli President Hotel’de 22-25 Ekim 2023 tarihlerinde “Uluslararası Kırım Kamu Diplomasisi Forumu” ve “Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu” düzenleyecek.

Uzun zamandır merakla beklenen bu etkinlik; çeşitli ticari, sosyal ve politik kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra dünya çapında 40’tan fazla ülkeden uzmanları bir araya getirecek. Derneğin mevcut uluslararası ortamdaki faaliyetlerine odaklanan konferans, katılımcılar arasında anlamlı tartışmaları ve işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu, 2015 yılından bu yana Kırım’ın Yalta şehrinde düzenlenen bir etkinliktir. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu ve Vladivostok Doğu Ekonomik Forumu’ndan sonra Rusya’nın en büyük ekonomik forumu olarak kabul edilir. Forum, Kırım Cumhuriyeti yerel hükümeti ve Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu, 2015 yılında ilk kez düzenlendiği sırada kurulan Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu Vakfı’nın kuruluşunda Türkiye’den Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel de bulunmaktadır.

Tüm bu anlaşmaların sağlanmasında, forumun ilk gününden beri Kurucu Üye olarak hazır bulunan Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel’in katkısı büyüktür. Başladığı 2015 yılından günümüze Ünver Sel başkanlığından birçok heyet foruma katılmıştır.

Türk firmaları geçen süre boyunca Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu bünyesinde yaptıkları ve burada tanıştıkları firmalarla daha sonrasında imzaladıkları anlaşmalar neticesinde Kırım yarımadasındaki birçok devlet ihalelerinde ve özel teşebbüslerle birlikte inşaat sektöründe başarılar sağladı.

İnşaat sektörüne ek olarak turizm yatırımları amacıyla bölgeye gelen Türk yatırımcılar, yerel ortaklarıyla birlikte faaliyetlerine devam ediyorlar.

Öte yandan, gıda ve tekstil sektöründe faaliyetlerini yürüten Türk yatırımcılar; geçen 8 yıllık süreçte bölgedeki yerel ortaklarıyla birlikte birçok projeye imza attılar.

Forum, genel olarak Rusya ve bir bütün olarak dünya ekonomisi için sosyo-ekonomik kalkınma konularının tartışıldığı uluslararası bir platform olarak ön plana çıkıyor.

Forumda her sene Rusya merkezi ve yerel hükümet yetkilileri, uluslararası uzmanlar, Rus iş adamları ve ekonomistlerin yanı sıra ticari kuruluşların temsilcileri de katılıyor.

Bugüne kadar yaklaşık 100’e yakın ülkeden 5000’i aşkın katılımcının 150’ye yakın farklı iş anlaşması sağladığı foruma, ilk 2015 yılından bu yana Türk firmaları da katılım gerçekleştiriyor. Bu firmaların bir kısmı, forum içerisinde imzalanan anlaşmalar neticesinde Kırım Yarımadasındaki çeşitli sektörlerdeki projelerde yerel ortaklarıyla birlikte başarılı işlere imza attılar.

Uluslararası Kırım Dostları Derneği, 6 Kasım 2017’de Kırım Cumhuriyeti’nin Yalta şehrinde kuruldu. Dernek, Kırım’daki yaşam hakkında uluslararası topluma objektif bilgi vermek ve Kırım’la ilgili yanlış bilgilendirme ile mücadele etmeyi hedefliyor. Kuruluşundan itibaren yaklaşık 40 ülkede organize olmuş durumdadır. Birçok ülkede Kırım ve Rusya genelinde dostluk, sosyal, siyasi, toplumsal, kültürel ve ekonomik alanda işbirlikleri geliştirmiştir.

Kırım merkezli Uluslararası Kırım Dostları Derneği’nin yöneticileri arasında dünyanın çeşitli bölgelerinden eski devlet adamları ve siyasetçilerde bulunuyor. Ayrıca bulundukları ülkede söz sahibi entelektüel, gazeteci, yazar, akademisyen, stratejist, ekonomist ve değişik alanlarda uzman kişiler de dernek üyesi olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Moskova’da Uluslararası Kırım Dostları Derneği 23 Ekim 2023 tarihinde Kamu Diplomasisi konusu üzerine geniş katılımlı bir oturum düzenleyecek.

Oturumda; Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı ve Uluslararası Russeverler Hareketi Kurucu Üyesi Ünver Sel konuşma yapacak.

Moskova’da 22-25 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu ve Uluslararası Kırım Dostları Forumu’na Türkiye’den Ünver Sel başkanlığında 20’ye yakın firmayı temsil eden şirket ve kurum yöneticileri katılacak.

.

Ünver Sel, dikGAZETE.com

-Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı, Uluslararası Rusofili Hareketi Kurucu Üyesi-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?