USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ukrayna’da sivilleri tehdit eden batılıların ‘Darknet’ terörü!

Ukrayna’da sivilleri tehdit eden batılıların ‘Darknet’ terörü!
14-07-2022

MOSKOVA

Rusya’nın, Ukrayna operasyonları son dönemlerde Donbass Bölgesi’nde sürerken batılı ülkelerin Kiev rejimine gönderdiği silahlar, Ukrayna ordusu tarafından Rus askerine karşı kullanılıyor. Aynı zamanda Ukraynalı bazı ırkçı gruplar tarafından da Rus ordusuna karşı iyimser yaklaşan sivillerin hedef alındığına dair hem Rus basınında hem de objektif batılı medya organlarında çok çok bilgiyle karşılaşıyoruz.

Özellikle ABD ve NATO’nun maşa olarak kullandığı Avrupa’nın doğusundaki Polonya, Ukrayna’ya çok sayıda NATO, ABD ve Avrupa, silahları sevk etmeye devam ediyor.

Bu silahlar nedeniyle Ukrayna’nın, Donbass Bölgesi’ndeki bazı sivil alanları vurduğu da net bir şekilde ortaya çıkmaya devam ediyor.

Rusya’nın, Ukrayna operasyonlarının başından bu yana Ukrayna ordusu tarafından 200’e yakın sivil, Donbass Bölgesi’nde öldürüldü. Batı medyasında sadece “Rusya’nın, Ukrayna’da sivilleri öldürdüğüne” yönelik haberler o kadar sıklıkla yer alıyor ki Ukrayna ordusu tarafından öldürülen siviller kamuoyu tarafından bilinmiyor.

Batılı ülkeler, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonlarını tam anlamıyla bir fırsata çevirdi.

Ukrayna’nın yeniden restorasyonuna yönelik batılı para baronları, kesenin ağzını açacağını duyurdu. Belki Kiev rejimini destekleyen Ukrayna halkı, bunun etkilerini kısa vadede anlayamayacak ama uzun vadede çok acılar çekilecek.

Emperyalist zihniyetle Ukrayna’ya açılan krediler, ülkenin tam bağımsızlığı yerine, gelecekte batıya tam teslimiyeti anlamına gelebilir.

Eğer Avrupa, Ukrayna halkına karşı gerçekten samimi olsaydı ülkenin restorasyonu için “kredi” değil “hibe” verirdi. Ancak Ukrayna’ya açılan krediler, uzun vadede faizleriyle geri alınacak. Aynı zamanda Ukrayna halkı, borcun tamamının bitimine kadar bağımsız kararlar alamayacak.

Aslında Batı ile Rusya arasındaki savaşın resmi tarafının yanı sıra karanlık bir tarafı daha var. Krizi fırsata çeviren batılı ülkeler, gayri resmi bir şekilde de Ukrayna’ya silah satmaya devam ediyor.

Rusya’nın, batılı ülkeler tarafından gönderilen silah ambarlarını gelişmiş füzeler ile vurması Kiev’in direnişini baltalıyor. Buna karşılık, batılılar resmi yolların yanı sıra gayriresmi yollarla da Ukrayna ordusuna silah satıyor.

Peki Ukrayna’ya giren kayıt dışı silahlar nasıl gönderiliyor?

Bunun en kolay yolu aslında internet. Özellikle Uluslararası çetelerin ve mafyaların kullandığı bu internet platformu üzerinden reçetesiz ilaçlar, silahlar, uyuşturucu maddeler, sahte pasaportlar, yasaklı kimyasallar ve buna benzer birçok suç aracı, basit bir yöntemle pazarlanabiliyor. Aynı zamanda kiralık katiller bu platform üzerinden müşteri buluyor.

Global internet ağı üzerinde hakimiyet kuran batılılar, nedense bu platformun yasaklanması veya kontrol edilmesi yönünde ciddi bir girişimde bulunmuyor. Çünkü bu platformu en çok batılı ülkelerin kontrolündeki uluslararası çeteler, terör grupları ve mafya örgütlenmeleri kullanıyor.

Örneğin; Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyonların başından beri çok sayıda Amerikan silahı “Darknet” isimli bu internet platformu üzerinden Kiev rejimine satılıyor.

Ukrayna ordusunun “Kamikaze Drone” olarak kullandığı “Phoenix Ghost” isimli insansız hava aracı sadece Ukrayna’ya bu platform üzerinden 4 bin dolara satılıyor. Aynı zamanda “Javelin” isimli lazer güdümlü tanksavar füzeler dahi bu platformdan satılabiliyor.

Kiev yönetiminin kontrolündeki çeteler, bu platform üzerinden satıcılarla iletişime geçiyor. 30 bin dolara satılan “Javelin” isimli taksavar füze Ukrayna’ya, Polonya sınırındaki bir kasabadan naklediliyor.

Peki bu işler bu kadar kolay mı?

Yıllardır Rus paralı asker gruplarını araştıran batılı ülkelerin, aslında karanlık ilişkileri, gün geçtikçe alenen gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

.

Erhan Altıparmak, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?