USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türk tiyatrosu Berlin’de… Hollywood filmlerine gitme!

17-09-2018

Yahudi lobisinin hakimiyetindeki Hollywood’da pek çok ünlünün Hizbullah ve Hamas’ı kınayan bir bildiriye imza attığını biliyor muydunuz?

Sylvester Stallone, Bruce Willis, Nicole Kidman, Michael Douglas, James Woods, Dennis Hopper, Danny Devito, yönetmen Ridley Scott, tenis oyuncusu Serena Williams ve medya patronu Rupert Murdock.

Bildiriye imza koyan isimlerden yalnızca birkaçı.

HOLLYWOOD FİLMLERİNE GİTME MÜSLÜMAN!..

*

Türk tiyatrosu Berlin’de...

Theater An Der Ruhr'un genel sanat yönetmeni Roberto CIULLI'nin yönettiği, Geoerge BÜCHNER'in yazdığı "Danton un Ölümü", Berliner Ensemle’de saat 17:00'de ve 20:30'da olmak üzere 2 defa tiyatro severlerle birlikte oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları; Theater An Der Ruhr ile yapılan oyun alışverişini de içeren işbirliği kapsamında çıktığı turnede Berliner Ensemle’de "Danton un Ölümü"yle sahne aldı.

Çevirinin Aziz ÇALIŞLAR'a, dekor tasarımının Gralf Edzard HABBEN'e kostüm tasarımının Heinke STORK'e, ışık tasarımının Ruzdi ALIJI'ya, efekt tasarımının Ersin AŞAR'a ait olduğu Danton'un Ölümünde; Engin Alkan, Arif Akkaya, Levent ÜZÜMCÜ, Hakan ARLI, Ayşen SEZEREL, Yeliz GERÇEK, Nergis ÇORAKÇI, Işıl Zeynep KARAALP, Bahtiyar ENGİN, Cengiz TANGÖR, İbrahim CAN rol alıyorlar.

*

Oyunun konusu: 1789 Fransız Devrimi; "Özgürlük, kardeşlik, eşitlik" belgesini yaşama geçirmek üzere var oldu. Ne yazık ki bir süre sonra binlerce insanın kellesini uçurdu. Aralarında devrim yöneticileri Danton ve Robespierre de vardı; devrim, kendi çocuklarını da yemişti. (2005)

***

altı-yedi eylül...

Ben yaşadım Kos'ta Musevi, Ermeni, Rum arkadaşlarımla komşularımızla yaşadığımız mutlu günlerin idam fermanı iğrenç bir devlet provokasyonuydu.

Orada da kalmadı.

Biz Halaskargazi CAD 131 no'da iki katlı Asma Bahçeli bir Rum evinde kiracıydık

Babam anlattı; ellerinde listeyle gelmişler Çan’ını zor kurtarmış

Büyük bir yıkım

Ve birlikte yaşemenin sonuydu.

Ne denir ki!

.

.

.

Ulvi Alacakaptan, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?