USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şefkatsizlik, kadınları arayışa yöneltiyor

Şefkatsizlik, kadınları arayışa yöneltiyor
04-03-2022

Strese, depresyona, pek çok hastalığa ve virüslere karşı faydaları bilinen sarılma eyleminin, evli çiftlerin ilişkilerindeki öneminin farkında mıyız? 

Yakın zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre sevgi belirtisi gösterilmeyen ilişkilerde, kadınlar yeni arayışlara yöneliyorlar.

9 milyondan fazla üyesiyle Avrupa’nın en popüler “kaçamak” sitesi olan “Gleeden” tarafından sağlanan en son verilere göre, bir kadın-erkek ilişkisinde sarılma ve şefkat eksikliği, sadakatlerini doğrudan etkilemektedir. 

Öyle ki, sarılmanın yokluğu, kadınları eşlerinden soğutan ve başka adreslerde arayışlara iten sebeplerin başlıcası olabiliyor.

***Arayıştaki kadınların ortak noktası; şefkat özlemi

Kadınlar tarafından kurulan ve yönetilen uygulamayı Türkiye’de kullanan kadınlar arasından 1324 üyeyle yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 36'sı eşleriyle haftada en fazla bir kez kucaklaştığını söylerken, her 5 kadından birinin (yüzde 19) ise neredeyse hiç şefkat görmediği dile getiriliyor. 

Ankete katılanların üçte biri (yüzde 32) eşiyle haftada birkaç kez kucaklaştığını bildirirken, katılımcıların sadece yüzde 13’ü düzenli olarak eşinden şefkat gördüğünü dile getiriyor.

Amerikalı psikoterapist Virginia Satir, kadın-erkek ilişkilerin gelişmesi için günde 12 kez sarılmayı tavsiye ediyor. 

Bu veri ışığında, arayışa geçen kadınların yüzde 73’ünün buna karşılık olarak şefkat görmemeyi sebep göstermelerine şaşırmamak gerekiyor.

***Şefkat, kadınlar için hayatî ihtiyaç!..

İlişkisi sürerken arayışa geçen kadınları, farklı denizlere yelken açmaya iten neden sorulduğunda, yüzde 85'inden fazlası, bunun ilişkilerindeki temas ve şefkat eksikliği olduğunu söylerken, yüzde 74’ü istendiğini ve değerli olduğunu hissetmeye ihtiyacı olduğunu belirtiyor. 

Yüzde 55’i yeni deneyimler yaşamak, yüzde 42’si özel hayatına renk katmak istediğini dile getirirken, yüzde 24’ü ise daha kaliteli iletişim kurma ihtiyacını öne çıkarıyor. 

Gleeden İletişim Direktörü Solène Paillet bu anketi yorumlarken şunları ifade ediyor: 

"İlişkilerdeki şefkat eksikliğinin, kadınlarda kırgınlık hissi uyandırması kimseye şaşırtıcı gelmez. Ancak bir kadının bu nedenle ayrılabileceğini düşünmek, sarsıcı olacaktır.

Çiftlerin ilişkilerindeki uyum seviyesini genelde cinsel beraberliğin sıklığı ile ölçümlemek genel kabuldür. 

O frekansı yaratanın gün içerisinde gösterilen sevgi belirtileri olduğu gerçeğini atlamamak gerekiyor. Sitemize üye olan kadınların bu araştırmayla verdiği mesaj açıktır; Şefkat, kadınlar için sadece cinsel performanslarını belirleyen bir parametre değil, eksikliğinin hissedilmesi, onları yeni arayışlara yönlendiren bir itici güç de aynı zamanda. 

Günlük yaşamın içinde, fiziksel olarak yalnız bırakıldığını hisseden bir kadın, sonunda içinde bir tık sesi duyuyor ve yenilikler aramaya başlıyor.

Gün içerisinde düzenli olarak sevgi belirtileri gösteren çiftlerin, hayâl kırıklığı yaratan durumlarda iletişim kurmaları kolaylaşıyor. Bu da ilişkilerinin toplam süresini belirliyor.

.

Selçuk Aka, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?