USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rus Meclisi Duma’da konuşan ABD ödüllü Haydar Baş'ın sırlı bağlantıları

16-04-2020

اذكروا موتاكم بالخير - “ûzkûrû mevtekûm bil-hayr/ Ölülerinizi hayırla yâd edin.” Hadis-i Şerif.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki bir özel hastanede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle tedaviye alınan, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, durumunun ağırlaşması üzerine Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti. 

Ölümünden önceki veda sözü; Allah’a emanet olun!..

Koronavirüs nedeniyle tedavi süresinde sevenleri tarafından kendisine iletilen mesajlara son kez karşılık vererek seslenen Baş, "Videoda selamlarınızı aldım. Çok memnun oldum. Sizi çok özlemiştim. Ben de size selam ediyor. Hasretle kucaklıyorum. Allah'a emanet olun" diyerek duygulandığı gözlenmişti. *

Haydar Baş, 14 Nisan 2020 Salı günü sabah saatlerinde Hakk'ın rahmetine kavuştu. Baş'ın cenaze töreni 15 Nisan 2020 Çarşamba günü ikindi vakti, Akçaabat ilçesindeki Şehitlik Tepesi'nde, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. **

الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ/ Ellezine iza esabethum musibetun, kalu İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. (Bakara suresi 156. ayet.) 

Koronavirüs’e meydan okudu / Ecel geldi cihane, BAŞ ağrısı bahane…

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri, Kadiri Şeyhi, Haydar Baş'ın Covid-19 yani koronavirüsden ölmesinin kamuoyuna yansıtılmayan bir hikayesi var. 

Haydar Baş ölümünden iki ay önce, 2 Şubat 2020'de Trabzon Akçaabat'ta oğlu Abdülkadir Baş'ı, BTP MYK Üyesi İrfan Yusuf Yakut'un kızı Fatma Yakut’la evlendirmişti. ***

Siyasi ve dini kimliğinin dışında “İş insanı” olan Haydar Baş, Coronavirüs salgını kapsamında alınan, şehirler arası seyahatin kısıtlanması öncesinde İstanbul' dan Trabzon Akçaabat'a dönmüştü. 

Akçaabat'ta, evinin bulunduğu Sarıtaş Mahallesinin aşağısında, Toki konutlarının yanıbaşında, kendi aile şirketine ait çelik tencere fabrikasına oldukça yakın camide, 7 Nisan Salı Kandil gecesi, İstanbul'dan gelen müritleri ile birlikte ibadet etmek istedi. 

Sarıtaş Toki Cami Imam Hatibi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koronavirüs salgını nedeniyle aldığı kararı ileri sürerek, "Devletin yasağı var" demesine rağmen, Kadiri Şeyhi Haydar Baş; "Burada devlet benim..." diyerek caminin kapısını açtırır. 

Haydar Baş’a koronavirüs bulaşmış olabileceğini ilk önce İçişleri Bakanı Soylu söyler…

Müritleri ile beraber içeriye girince cami görevlisi durumu ilçe müftüsüne intikal ettirir. 

İlçe Müftüsü ilçe emniyet amirini olaydan haberdar eder. Olay mahalline gelen emniyet güçleri camideki topluluğu dışarı çıkarmak isteyince küçük bir arbede yaşanır. 

Ancak camideki topluluğun direnmesi üzerine ilçe emniyet amiri, İl emniyet müdürünü, o da valiyi, vali de İçişleri Bakanlığını arar. Konuyla ilgili bilgilendirilen Bakan Süleyman Soylu devreye girer. 

Haydar Baş'a telefon açıp kurallara uyumasını, hem toplum hem de şahsi sağlığı açısından gerekli olduğunu belirtir. 

Haydar Baş’ın itirazı üzerine ölebileceğini özellikle vurgular ve test yapılması (ateşölçer) için talimat vereceğini, zorluk çıkarılmamasını hassaten rica eder. 

İlk test yapıldığında Haydar Baş değil ama yanındakilerden pozitif sonuç çıkar. 

2 gün sonra 9 Nisan'da Haydar Baş ateşlenir ve tekrar test yapıldığında sonuç bu defa pozitiftir. Sadece kendisi değil ailesinden sekiz kişiye koronavirüs bulaşmıştır. 

Yerel kaynaklar, Haydar Baş ve müritlerinin; "Bana bir şey olmaz, devlet kim oluyor?" kibri yüzünden şimdi bütün mahallenin karantinada olduğunu ifade ediyor. 

Haydar Baş’ın, askeri cenah ve istihbarat birimleriyle ilişkisi…

Tunceli'de birlikte görev yaptığımız Trabzonlu Hüseyin Uz'la birlikte 1999'da Akçaabat'a Haydar Hoca’yı ziyarete gitmiştik. Arkadaşımın eşi üzerinden Haydar Hoca ile akrabalık bağı nedeniyle, gayet iyi misafir edilmiştik. 

Sohbet sırasında Hoca, telefonla aranmış, kim olduğunu bilmediğimiz muhatabı ona Kuzey Irak'ta  gerçekleştirilen özel bir operasyonla ilgili bilgi aktarmıştı. Hoca, kendisini arayanın sahada bulunan rütbeli bir asker olduğunu söylemekle yetinmişti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi ilk seçimleri kazandığı 2002 yılından itibaren  dönemin komuta kademesi ile sorunlar yaşadı. 

Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında “irtica” eleştirileri ile karşılaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askerlerin bu konudaki baskıları karşısında 2006 yılındaki bir güvenlik zirvesi toplantısında, “Kendisi apaçık bir tarikat şeyhi olan, sakallı bir kişinin başkanlığını yaptığı bir partiye karşı bir uygulama yapıldı mı” sorusunu yöneltmişti.

Burada kast edilen edilen, askerlerin ‘açık desteğine’ sahip Haydar Baş ve Bağımsız Türkiye Partisi’ydi.

Parti bünyesinde bir çok emekli askeri barındırıyordu. Bunlar arasında emekli albay Hüseyin Mümtaz Beyazıtoğlu ve bugünlerde ‘terör uzmanı’ olarak televizyon kanallarında çokça görünen Abdullah Ağar da vardı. 

Baş’ın bu dönemde açılan Ergenekon soruşturmalarında da ismi geçti. Ancak kendisi hakkında bir dava açılmadı. ****

Silivri Cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu'nun Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın akrabası hakkındaki teyit edilmiş, net bilgiler ortaya çıkmıştı. Her iki isim, birinci dereceden kuzendi. Her iki ismin bir diğer ortak akrabası ise Oyakbank eski Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’du. *****

Tüm bunlara bakıldığında, 28 Şubat sürecinde Haydar Baş ve sahibi olduğu kurumlara karşı ciddi bir yaptırım gerçekleşmediği gibi bir elin bu kadroyu koruduğunu söylemek mümkündür.

Aklıma gelmişken, BTP lideri Haydar Baş’ın 3 Şubat 2020 Pazar günü Trabzon Akçaabat'ta oğlunu evlendirdiği düğüne katılanlardan birisi de emekli Binbaşı, yazar Erol Mütercimler'di. 

Erol Mütercimler düğün dönüşü sohbet ettiği kendisi gibi davetlilerden birine şunları söylemişti:

"Bugün babam gibi sevdiğim yetişmemde çok büyük emeği olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Vural Beyazıt Paşa'nın cenazesine katılmayıp Haydar Baş Bey'in oğlunun düğününe geldim, neden mi; ahde vefa denen bir şey var. Evet, Vural Bey benim için önemli, babam kadar üzerimde emeği olan bir insan ama Haydar Baş Bey'in davetine icabet etmem benim için daha önemliydi çünkü ahde vefa denen bir şey var."  ******

Nasıl Şeyh oldu, akademik unvanı fos mu?

Haydar Baş’ın dini kariyerinin nasıl başladığından, İstanbulda vefat eden Şeyhi Hayri Baba'nın cenazesini kaçırarak, Trabzon Akçaabat'ta, Sarıtaş Mahallesi'nde evinin karşısında bulunan Şehitlik Tepesi'nde toprağa vermesinden, profesörlük unvanının sahte olduğu, kendi ismi ile yayınlanan kitapların, başkaları (veya bir istihbarat birimi) tarafından hazırlandığı söylentilerinden, mahkemelik ticari ilişkilerinden söz etmeyeceğim. Merak edenler dipnotta yer alan kaynaklara bakabilir. *******

Ama Amerikan Biyografi Enstitüsü - “American Biographical Institute” tarafından verilen ödülleri çakma!..

1967 yılında ABD'de kurulan Amerikan Biyografi Enstitüsü tarafından toplam 8 ödüle layık görülen Haydar Baş, toplam 44 eser yayınladı. ********

Hiç düşündünüz mü yüzlerce bilim insanı, akademisyen, araştırmacı yazar dururken, Haydar Baş’a bir Amerikan kuruluşu neden ödüller yağdırsın? 

Haydar Baş'a ödül veren pardon satan, American Biographical Institute Amerikan Biyografi Enstitüsü, 1967 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulan bir biyografi yayınevi. Birçok alanda önemli olduğuna karar verilen kişilere  ücret mukabili yani para karşılığı, ödüller veya unvanlar veriyor. 

Ödenen miktara göre alınabilen yani "American Biographical Institute" tarafından verilen unvan ve ödüllerden başka, "Yılın Adamı" seçilebiliyorsunuz, hatta "Amerikan Şeref Madalyası" ve "Amerikan Özgürlük Madalyası" alabiliyorsunuz. 

Bu fırsattan yararlanan dünya figürleri arasında Pakistanlı Benazir Butto ve Gambiya lideri Yahya Jammeh'de bulunuyor. *********

ABD Ödüllü Haydar Baş'ın Rus Meclisi Duma’da konuşması garabeti…

Haydar Baş’ın parlatılma operasyonunu kimlerin yaptığı az çok ortada.

Bu çok bilmiş tayfa, ABD'nin safında görüntü vermesi ve Türk halkının siyasi tercihini etkilemesi için Haydar Baş'a önce Amerika'dan ödül aldırıyor.

AK Parti karşısında bu proje tutmayınca, "Milli Ekonomi Modeli" mavrasıyla Hoca'yı, Rusya sahasına sürüyorlar.

Yetmiyormuş gibi, paralı bağlantılar kullanarak Haydar Baş'ı Rus Meclisi Duma’da resimleyerek,  "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel davetlisi" yalanını ortaya atıyorlar.

Rusların bu gösteriye kanmadığı malum. Haydar Hoca'nın Duma'daki  puma pozları da Türk seçmenini hocanın büyük siyaset ve devlet adamı olduğuna ikna etmeye yetmedi.

Hülasa dostlar; şairin dediği gibi; "Ondan kalan, boynu bükük ve sefil; / Bahçeye diktiği üç beş karanfil…

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

* https://www.independentturkish.com/node/163556/haber/koronavir%C3%BCsten-hayat%C4%B1n%C4%B1-kaybeden-btp-genel-ba%C5%9Fkan%C4%B1-ba%C5%9F%E2%80%99%C4%B1n-duyguland%C4%B1%C4%9F%C4%B1-veda

** https://www.dikgazete.com/gundem/btp-genel-baskani-haydar-bas-vefat-etti-h518930.html

https://www.dikgazete.com/gundem/btp-genel-baskani-haydar-bas-son-yolculuguna-ugurlandi-h519535.html

*** http://www.yenimesaj.com.tr/ahde-vefa-H1335717.htm

**** https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2018/08/10/haydar-basin-basi-neden-belada/

***** https://www.google.com/amp/m.haber7.com/amphtml/yasam/haber/722037-bin-ladini-yakalayacak-istihbaratci-kozinoglu

http://www.yenimesaj.com.tr/taha-kivanc-diye-birisi-H1103290.htm

http://arsiv.takvim.com.tr/2007/02/02/yaz1606-3140-134.html

https://groups.google.com/forum/m/#!topic/liberal-izmirliler/_mUFWJYzG5g

https://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ya-kozinoglunun-soyismi-yilmaz-olsaydi-haberi-49304

****** http://www.yenimesaj.com.tr/ahde-vefa-H1335717.html

******* https://www.muridan.com/kutbu-l-rifn-gavsu-l-vsiln-seyh-seyyid-haci-mustafa-hayri-baba-k-s-_h15.html

https://twitter.com/LkmnTR/status/1184593564388515841

https://www.internethaber.com/haydar-bas-aleyhine-site-acildi-1121616h.htm

https://gazete.red/islamcilardan-nefret-eden-islamci/

https://www.star.com.tr/yazar/bir-istifa-ve-bir-olum-uzerine-yazi-1531042/

******** https://www.bolgegundem.com/haydar-bas-kimdir-aslen-nerelidir-haydar-basin-mal-varligina-neden-el-kondu-522215h.html

********* http://sk.com.sg/allassociations/american-biographical-institute/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Kemal ŞAHİN
Kemal ŞAHİN 4 yıl önce
Tamamen yalan ve iftira. Tam bir ajan kusmuğu. Sayın Haydar Baş beyin ortaya koyduğu 1-) Milli Ekonomi Modeli Türkiysyi Tüm Mazlum Milletleri ve Emekçileri sömürülen kurtaracak 2-) Tevhidin Merkezi Ehli Beyt Tezi Müslümanlarının birliğini sağlıyacak. 3-) Hoş Geldin ATATÜRK tezi Türkiye Cumhuriyetinde birlik ve beraberliğin temelini atmıştır. Elbetteki İngiliz ve Rum kalıntıları rahatsız olacaktır. Ne demiş Atalarımız: KÖPEKLERİN ULUMASI BULUTLARA ZARAR VEREMEZ. Vesselam.
Özen Ayanoğlu
Özen Ayanoğlu 4 yıl önce
Düzeltme ve bir ilave..Altta yorumumda rütbesini yazıp ismini unuttuğum komutan meslektaşım Emekli Kurmay Albay sayın ALİ COŞAR dır.Kendisine tüm yazılara yorumları için teşekkür eder akademik çalışmalarında başarılar dileriz.Selam ve saygılar sunarız...
mertu
mertu 4 yıl önce
ömur bey masAllah Şeytan elinize su dokemez. Guzel bir giris ile baslamis yaziniz. Haydar Bas Bey Bir ogretmen ve Allaji ve Ehlibeyt'i tanitan Bir Hocaydi Haydar Hoca Milletinni seven, Vatan Sever Bir insanlik oenegi bir kisilikyir devaminda iftira yalan ris yapmissiniz ama yazi
Murat  SARAK
Murat SARAK 4 yıl önce
Yalan tumbhaberleri Allahavyemin ediyorum yalan sadece Haydar Baş beyin Dahiane Ehli Beyt imamlarınınım Hayatları, külliyatını dünyada kac kişi kaleme aldı bir araştırın lütfen MILLI EKONOMI MODELIYLE FAIZI ayaklar altına alan bir Proje Dun yada yalnız Haydar Baş beye nasip olmuştur ve yine Ataturke yapılan karalamalar iftiralara karşılık Gerçek kaynaklarla,osmanlı Arşivi ve Türk dil kurumundan hakiki manada gerçek Ataturk Mustafa Kemal Paşayı HosGeldin Ataturk Kitabini Kaleme almistir. Dolayısıyla Hakkı Gizleyenlerden okuyuculardan Ricam araştırınız lütfen. inanmayin bu tarz yazanlara Bu kisiler birilerine yaranmak icgudusuyle yazan kişilerdir.Araştırın hem Ataturk, hem Ehli-beyt düşmanlığı bulacaksınız. Haydar Baş Bu Güzide Türk Milletini Birleştirmek icin içimizdeki Ajanların planlarını boşa çıkardığı için fitne yapıyorlar mamaları kesilecek endişeleri var çünkü. Allah yalancilari Kahhar ismi Hürmetine Zelil Madur Mahkum Eylesin... Allah Rahmet Eylesin Yakınlarına Sabri Cemil Niyaz Ederim.
Özen Ayanoğlu
Özen Ayanoğlu 4 yıl önce
Yazarımız ömür beyin tüm yazıları toplumda ses getirip makes buluyor.Tebrik ederiz.Meslektaşım Emekli Kurmay Albay komutanımız yorumları ile katılarak ayrı bir renk katıyor teşekkürler Albayımız.Entellektüel birikime sahip olan meslektaşımı edebiyata aşinalığı nedeni ile de teşekkür ederiz.Yazarımızı çok yakından tanıyan ve sürekli irtibatı olan biri olarak kendisinin Fikir ve Edebiyat dünyasına hizmetlerine müteşekkiriz.Sağolasın hocam varolasın Çelikdönmez...
Ali COŞAR
Ali COŞAR 4 yıl önce
Ömür bey; "etrafını cami- ağyarını mani" güzel bir yazınızı okuduk.istifade ettik. ALLAH size sağlık - uzun bir ömür versin adınız gibi. Bir çok tabuları da " celikdönmez" olarak yıkmaya devam.Eline, zihnine' Kalemine sağlık. Selamlarimla....
necmettin
necmettin 4 yıl önce
suriyede 1.5 milyon muslumanin katiline hz hüseyin payesi veren zalimin saksakcisi idi zalimler ve yardakcilari için yaşasın cehennem
Mehmet ustaol
Mehmet ustaol 4 yıl önce
Ömür bey Haydar baş Atatürk'ün peygamber efendimizin soyundan geldiğini söylüyor Kılıçdaroğlu'na doğrumu
Halil Gürbüz
Halil Gürbüz 4 yıl önce
Teşekkürler detaylı ve doyurucu yazınız için. Bilmediğimiz bazı detayları öğrendik.
Davut Nural
Davut Nural 4 yıl önce
Yazarımız ömür bey'in bu geniş kapsamlı makalesi için kendisini tebrik ve teşeķkür ederiz.Haydar Baş beyin 70 li yıllarda ısparta imam Hatip te öğretmenlik yaptığı yıllardan biliriz.Yine kendisinin gibi Kadiri tarikatı şeyhi olan Hacı Feridun Fırat hoca da aslen Diyarbakır liceli olup 1942 de ıspartada dogan halen orada ikamet ediyorken on yıllar önce konuşması esnasında Haydar tarikat kardeşimiz fakat yanlış yapıyor şeklinde ifadesi vardı.2002 kasım seçimlerinde BTP den ısparta milletvekili adaylarından hemşehrim Dr.Nuri Kaplan 1.sıradan ve GBYŞ Dernek yönetim kurulu üyesi görev arkadaşım araştırmacı Yazar Emekli Öğretmen Mehmet iri ise 4.sırada aday idi.Tabiki sonuçlar fos çıkmış hayal kırıklığına uğramışlardı.Denizci Emekli Binbaşı Araştırmacı Yazar Erol mütercimler 1978 li askerlik devre arkadaşımız olup ben ise KKK ordu mensubu idim.78 devreleri popüler olup TSK de orduda bir marka olan devrelerimizdir.Bunun çok yönlü hususları var.1978 TSK ordu mensubu devresi olmaktan iftihar ediyorum.Şunu demek istiyorum.Elbette dünya fani insanlar fani yalancı dünya kimseye kalmıyor.Vefat edenleri ekbette rahmet ile anmak gerekir.Türkiyede dış bağlantılı/uzantılı Tarikat/Cemaat oluşumlarının başlarinda bulunanların masalesef durumları böyle.Buna örnekmi isrersiniz Fetullah Gülen iskender Evrenesoğlu Haydar Baş ve isimleri mahfuz diğerleri.Zira Bu isimleri yazmak çok su götürür.Görevim gereği hepsini bilen gören içlerini inceleyen yazar arkadaşlarımızın tesbit ettikleri ve kitaplaştırdıkları geniş bilgiler var.Zaten kadim Devletimiz kimlerin ne tür dış bağlantılı oldukları hususunda kara kutusu yada kozmik bilgiler belgeleri olduğu kesin.Kadim Devletimiz bu oluşumların tehlikesini sezdiği anda bertaraf etme sürecine girer...Su destisi su yolunda kırılır.Eceli gelen kelp camii duvarına bevleder.Devleti ebed müddet milletimiz için vardır gerisi fasa fiso.Önemli olan milli olmak yerli olmaktır.Yazar ömür beye sağlık afiyet ve uzun bir yaşam diliyorum.Esen kalasın üstad çelikdönmez...
Alabaş aktuna
Alabaş aktuna 4 yıl önce
Allah Rızası Anonim Şirketi ne olacak
Oflu
Oflu 4 yıl önce
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. DR. Haydar Başı Alemlerin Rabbine gönderdik. Cennette kendisi gibi peygamber Torunu Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın komşusu olsun.
gamlı baykuş
gamlı baykuş 4 yıl önce
Ameliyle yargılansın