USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"Gazzeli-Filistinli kardeşlerimiz AK Parti’nin oylarını takip ediyor" mu?!.

"Gazzeli-Filistinli kardeşlerimiz AK Parti’nin oylarını takip ediyor" mu?!.
16-03-2024

“Gazzeli-Filistinli kardeşlerimiz AK Parti’nin oylarını takip ediyor” mu?!.

Geçmişte; Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “2002 yılında asgari ücretle 1707 tane yumurta alınabilirken; 2019'da, 4 bin 375 tane yumurta alınabildiğini” söyleyerek; “Elektriği, doğalgazı onları geçiyorum!..” demişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, “Asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir aile, günde 3 öğün çay-simit tükettiğinde, ayda ceplerinde 1.120 lira para kalabilir” diyordu.

Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atcı da; emekli maaşlarının yüksek olduğunu belirtmek için, “Güzelköy’lü amcam, ‘Emekli maaşları yüksek, yaşlılara daha az verin’ diyor” şeklinde bir mesaj paylaşmıştı.

En son Bakan Mehmet Şimşek’ten, “Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmedik” açıklaması gelirken; Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kütahya mitinginde; “Şimdi birileri çıkıyor, emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek, kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1.4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek… Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor!” dediydi.

Bu sözlerin hepsi tepki çekmiş; bir kısmı asgari ücretlilere, bir kısmı emeklilere sarf edilmişti!.. Birçok platform ve sosyal medyada, özellikle emeklilere söylenen sözlere karşılık verilirken; bütün bunları bastıran istismar edici ve basiretsiz sözler Adıyaman’dan geldi!

31 Mart’ta yapılacak seçimlerde AK Parti’nin Adıyaman Belediye Başkan adayı olan Ziya Polat, projeleri için 3 Mart’ta tanıtım toplantısı düzenledi.

Toplantıya Adıyaman milletvekilleri katılırken; milletvekili Mustafa Alkayış, burada yaptığı konuşmada, yerel seçim için şunları söylemiş: Biz oyları Adıyaman’da veriyoruz, ancak biliyoruz ki; Gazzeli, Filistinli kardeşlerimiz oy oranımızı takip ediyor. O yüzden bu dava, bu onur, bu şeref bu camianın, bu teşkilatın, bizlerin üzerindedir!..”

Alkayış'ın sözleri, özellikle sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

Tepkilerden birkaç örnek:

Ulan artık bu iğrençliğin, AKP genel merkezinden engellenmesi gerekmez mi? Hiçbir partiye oy vermiyorum lakin bizi niye kusturuyorsunuz kardeşim?

“Filistin’deki insanlar can derdinde, beyefendi post derdinde...”

“Avukata verecek para yok, en iyisi boş ver...”

“Küfür etsen olmuyor, etmesen derdini anlatamıyorsun.”

“Küfür edemiyoruz çünkü paramız yok.”

“Bunlar nasıl milletvekili böyle cahil cahil konuşmalar.”

“Adıyaman belediye başkanı ordu kurup, Filistin’e yardıma mı gidecekmiş?”

“Lan heriflerin üzerinde envaye çeşit bomba patlıyor senin oyunumu düşünecek.”

“Masumları, bombalar altında şehit olan o yavruları bari oy uğruna kullanma. Bakalım Allah’a bunun hesabını nasıl vereceksin?”

“Tabi canım. Orada can havliyle hayatta kalmaya çalışan insanların en büyük derdi de Adıyaman’ı hangi partinin yöneteceği zaten! Rezil bile değilsiniz!!”

“Bunların bütün adamları vasat aq.”

“S..tir ordan.”

“Sayın Hakimler, savcılar! Bu tür halkı kışkırtacak söylemler yaparak; burada tepkisini dile getiren insanlardan gelir elde etmeyi amaçlayan insanlara cezayı siz verin.”

“Ah ah Alkayış, ah o Saadet Partisi’ndeyken Akp ile ilgili sözlerin geldi aklıma.”

“Aynen ben şahidim, babasının kucağında kolu bacağı kopmuş Filistinli bir çocuk, oyunuzu Mustafa Alkayış’a verin, durmak yok yola devam diyordu.”

.

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, savaşın başladığı günden bu yana, İsrail’in saldırılarında 30 bin 228 Filistinli katledilirken; 71 bin 377 kişi yaralandı. Bunlardan 12 bin 300’ü çocuk, 9 binden fazlası da kadın!.. 

Dikkat edin, burada iki devlet savaşmıyor. İsrail işbirlikçisi, devletin sözde başkanı Mahmud Abbas, “Hamas'ın politika ve eylemleri Filistin halkını temsil etmiyor” diye açıklama yapmıştı. Dolayısıyla ortada bir ordu olmadığı için savaşan sadece Hamas…  Katledilen insanların büyük çoğunluğu sivil masumlar!..

Geçmişte Fazilet Partisi, Saadet Partisi, Has Parti Adıyaman İl Başkanlığı ve AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yapmış da olan hukukçu vekil; 'Filistinli, Gazzeli kardeşin' ölüm ve açlığın kucağında çırpınırken, tabii ki de sizin oy oranınızı takip edecek?!. Çünkü oy oranınızı takip etmesi canından önemli!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partinin üst yönetimine sesleniyorum: Hızla ‘ANAP’laşan ve aynı sona doğru harekete geçen partinizin bazı vekilleri ve vekil olmayıp da parti merkezinde yetkili olanlarla yine bazı belediye başkan adaylarının kendilerini “papatya”lara bıraktıkları bu dönemde; Filistin’de aç-susuz; sürekli ölüm korkusuyla yaşayan insanların üzerinden siyaset yapan ve onları istismar etme basiretsizliği gösteren bu şahsı partinizden ihraç edin!.. Etmezseniz o insanların vebali sizin üzerinize olur!..

Seçim sonuçları nasıl olur?!

Anket şirketleri oy tahminlerini rakamla açıklıyorlar. Ben de rakamsız tahminimi açıklayayım!..

DEVA ve Gelecek için bitiş olacak… Ali Babacan, ailesinin ticarethanesinin başına geçebilir!..

“Yüzde 49 oyu ben aldım… Anadolu’ya selam çakarım… Biz olamasak onlar hiçti” diyen ve kendi memleketinde aday çıkaramayan Ahmet Davutoğlu, yüksekten düşmenin etkisiyle yeni kibir savaşlarına girecek bir meslek bulabilir!

Saadet Partisi için de durum aynı fakat onlar partiyi kapatmaz… Çünkü Erbakan’dan itibaren parti, televizyon ve gazete kurmak açısından hem öncü hem de ekmek kapısı olduğu için yine aynı niyetle devam ettirirler!..

MHP; oylarında fazla oynama olmaz. En fazla bir puan artar ya da düşer!

İyi Parti; oylarını iki veya üç puan artırma durumu olabilir!

CHP ve AK Parti; 3-6 puan arası düşüş yaşarlar!

YRP; beklenmedik oy oranıyla seçimin en kârlı partisi olur.

Not: Suat Kılıç olmasaydı; alacağı oy oranının 1 veya 2 puan üzerine çıkabilirdi!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
selçuk
selçuk 1 ay önce
Anlamadığım chp nin oyunda niye düşüş olsun. chp den giden oyu kim alacak açıklamamışsınız. tamam akp den yrp ye oy geçişi geçiş var ok. chp den kime var. (babacanı davutoğlu nu da sildiğinize göre) bu partinin oyu kime gidecek. hocanın kedi ciğer hikayesine dönmüş yazınız.