USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Putin’in Türkiye ziyareti…

Putin’in Türkiye ziyareti…
26-03-2023

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye yapacağı ziyaret pek çok açıdan tarihi önemdedir.

Zira;

1. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jimping’in stratejik Moskova ziyaretinin hemen ardından Putin’in Türkiye’ye gelmesi kritik bir gelişmedir.

2. Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi iki ülke açısından da hayati önemdedir.

3. Ukrayna’daki savaşın yeni bir aşamaya geçmesi ve tahıl koridorunun sürekliliğinin sağlanması bölgesel barışa önemli bir katkı sağlamaktadır.

4. Deprem nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Türkiye’ye BM Daimi Üyesi bir ülkeden yapılan devlet başkanı seviyesindeki ilk ziyarettir.

5. Suriye ve Mısır ile diplomatik ilişkilerin gelişmesine, Türkiye’nin terörle mücadelesine ve bölgesel istikrara katkı sağlayacaktır.

Bütün bu olgular ışığında, Türkiye ile Rusya’nın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Viladimir Putin’in geliştirdiği dostluk ve işbirliği, iki ülkenin de yararınadır.

.

Ünver Sel, dikGAZETE.com

 

-Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı

Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı

Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
adnan hakbilir
adnan hakbilir 1 yıl önce
niye gelecek adam kokuyu aldı hükümet gidebilir. eee sonuç adam parasını istemeye geliyor. yoksa seçime girecek bir lideri kimse ziyaret etmez. geçiniz efendim bu övgüleri.
Cemal Katar
Cemal Katar 1 yıl önce
Dünya olayları nın en güzel sekilde analiz edilerek doğru bilgileri biz okuyuculara aktarılması bizleri bu mübarek Ramazan ayında sevindirdi, savaşlar olmasın mazlumlar çile çekmesin çocuklar yetim, kadınlar dul, kalmasın.