USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Özür dile!

24-10-2020

CHP Genel Merkez danışmanlarından Mücahit Avcı, sahabilerden Mus'ab Bin Umeyr'e alenen hakaret etti.

Avcı, “Twitter” hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti Gençlik Kolları'nın paylaştığı bir videoyu yorumlayarak Mus'ab Bin Umeyr'e hakaret etti.

Önce, Diyanet Vakfı’nın İslam Ansiklopedisi’nden Mus'ab Bin Umeyr…

“Hazreti Peygamber tarafından Birinci Akabe Biatı’ndan sonra İslâm’ı tebliğ için Medine’ye gönderilen sahâbî. 

Kureyş’in ana kollarından, Câhiliye devrinde sidâne ve hicâbe görevleriyle kabilenin sancaktarlığını yürüten Benî Abdüddâr’a mensup zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 

İlk müminlerden biriydi; ancak Resûl-i Ekrem’in peygamberliğine şiddetle karşı çıkan ailesinin buna izin vermeyeceğini bildiğinden, onun yanına bir süre gizlice gidip geldi ve namazlarını da gizli kıldı. 

Durumu öğrenilince hayatında zor bir dönem başladı. Babası ve annesi onu Müslüman olduğu için hapsettiler ve yolundan dönmesi için çeşitli baskılar yaptılar fakat dininden vazgeçiremediler. 

Mus‘ab, peygamberliğin beşinci yılında ilk kafile ile Habeşistan’a hicret etti. 

Bir süre sonra Mekke ileri gelenlerinden bazılarının İslâm’a girdiği yolunda yanlış bir haber duyulunca otuz sekiz kişiyle birlikte geri döndü ve Birinci Akabe Biatı’na kadar (621) Mekke’de kaldı. 

Bu tarihte Resûl-i Ekrem, Medineliler’in isteğiyle onu İslâm tarihinin ilk muallimi olarak görevlendirdi; bu sebeple Medine’ye ilk hicret eden sahâbî olarak da kabul edilir. 

Es‘ad b. Zürâre’nin evinde kalan ve onun desteğiyle verimli bir çalışma yürüten Mus‘ab, Hz. Peygamber’in tebliğ tarzını çok iyi kavraması, Kur’ân-ı Kerîm’den o zamana kadar inmiş âyetleri ezbere bilmesi ve etkili konuşmasıyla Üseyd b. Hudayr ve Sa‘d b. Muâz gibi tanınmış şahsiyetlerin ihtida etmesini sağladı; Medine’de Es‘ad b. Zürâre ile birlikte cuma ve vakit namazlarını kıldırdı… 

622 yılının hac mevsiminde Mekke’ye geldi. 

Medine’ye hicretin başlangıcı olan İkinci Akabe Biatı’nın hazırlanması ve gerçekleştirilmesinde önemli görev yapan Mus’ab, üç ay daha Mekke’de kalıp geri döndü.

Hicretten sonra Resûl-i Ekrem, onu muhacirlerden Sa’d b. Ebû Vakkās, ensardan Ebû Eyyûb el-Ensârî ile kardeş yaptı ve kabilesinin geleneğine uyarak Bedir’de muhacirlerin, Uhud’da bütün Müslümanların sancağını onun taşımasına izin verdi.

Uhud Gazvesi’nde Hz. Peygamber’in yanından hiç ayrılmayıp sancaktarlık görevini yerine getiren Mus‘ab, Resûl-i Ekrem’i yaralayan İbn Kamîe’nin kılıç darbeleriyle her iki eli de kesilince sancağı kollarıyla göğsüne bastırarak dik tutmaya çalışırken yine onun mızrağıyla şehid düştü. 

Savaştan sonra şehidler defnedilirken Hz. Peygamber, yoksul bir kıyafet içindeki Mus’ab’ı yanındakilere göstererek onun bir zamanlar en güzel elbiseleri giydiğini, en güzel yemekleri yediğini, fakat Allah ve resulünün sevgisini her şeye tercih ettiğini söyledi. 

Ardından, “Müminler içinde Allah’a verdikleri sözde duran nice kişiler vardır. Onlardan bazısı sözünü yerine getirip o yolda canını vermiş, bazısı da -şehidliği- beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde -sözlerini- değiştirmemişlerdir” meâlindeki âyeti (el-Ahzâb 33/23) okudu.

Sahâbîlerden Habbâb b. Eret, Uhud’da şehid olduğu gün onu saracak bir kefen bulamadıklarını, bedenini hırkasıyla örtmeye çalıştıklarında başına çekince ayaklarının, ayaklarına çekince başının açıldığını, sonunda başını örttüklerini, ayaklarının üstüne de kokulu bir ot demeti koyduklarını söylemiştir.” 

İşte bu kutlu sahabiye; CHP’li Avcı, “AKP Gençlik Kolları yayınladığı videoda gençlere sen 'Mus'ab Bin Umeyr'sin' diye sesleniyor. Mus'ab Bin Umeyr  Mekke'nin en zengin ailelerinden gelen, şatafatı ve gösterişli giyinmeyi seven biri. Bu dönemde yaşasa şüphesi AKP Gençlik Kolları Başkanı ya da ihale takipçisi olurdu” şeklinde bir paylaşımla hakaret etme cüretini gösterdi.

AK Parti’nin o ismi kullanmasına cevap verseydi muhatabı parti olurdu. Sahabiye sataştığı için muhatabı bütün Müslümanlar oluyor.

O ise, yaptığını hakaret olarak kabul etmiyor!

Attığı “Tweet”i silip silmemesi önemli değil; kendisinden beklenen çıkıp özür dilemesidir!

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ebuzer
Ebuzer 3 yıl önce
Öncelikle adam gibi çıkıp hakikat yazın. Kimi kendisini Abdülhamit der kimi Osman der ama kimse ben tayyipim ya da turgut özalım demez. Metehan demekten gurur duyanlar varken kimse ben Tayyibim diyemiyor. Niye? İki göz oda bir hırka diyenlerin icraatleri bugün neyse o gün de sana saray yaptırayım efendim diyene peygamberin verdiği cevap ortada. Bırakın kim kendisini Arab’ın hayranı olarak görüyorsa o da ben şuyum buyum desin. Ama sıkışında okçu tepesinde Türk askeri nöbet tutsun demeyeceksiniz adam olun tıpkı adamlığın hakkını veren peygamberi örnek alıyoruz dediğiniz gibi. CHP PKK fetö de Akp yi ele geçirmiş halen daha üç maymunu oynuyorsunuz. Sen kimsin? Kim olursan ol ben Metehan ben Zülkarneyn ben Fatih ben Oğuz beyleri ben maymun değilim yani kimseyi taklit etmem özümün peşinde giden İyi bir müslüman olma gayretindeki Türk’üm ben Türk. Yeter artık partizanlık ettiğiniz hakikat yazın hakikat. Sıkışınca Türk devleti 2000 yıllık Arap’a hoş görünmek için 1500 yıllık medeniyet dersiniz. Ne omutirgasız hareketler bunlar vay be! Hangi peygamberi örnek alıp fitne fitne yeter be... ifrit misiniz ne siniz? Bürün Müslümanlaşmış! Sen ne kadar müslümansın da benim adıma cevap hakkında bulunuyorsun ki? Ben bir müslüman olarak peygamberin ahlakına uygun ve atalarımın zekasına uygun şekilde hadsizlik edene has bildirip tüm müslümanlar adına örnek davranış benimserdim. Ben ebuzer de sen kimsin? Dua edin bu milletin Metehan halini görmek zorunda kalıp adamlığı da Müslümanlığı da Türkler den öğrenip bu ahmaklığınızdan dönmeyin. Si hep kendinizi müslüman sanıp, Müslümanlıkta olmayan ne varsa pazarlamaya devam edin