USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nihayet!..

21-02-2021

Sonunda bakıldı ki işler sarpa sarıyor, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hareketlendi..

Buna da sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımız vesile oldu..

Başkan Erdoğan'ın; "televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, internetiyle, ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor" sözlerinin ardından aile kurumunun güçlendirilmesi ve korunması için nihayet harekete geçildi veya geçilmeye niyetlenildi..

İlgili bakanlık ve ona bağlı ilgili kurumlar, mevcut düzenlemelerin ve uygulamaların kapsamını aziz milletimizin yararı için mecburen genişletecek..

Özellikle milli ve manevi değerler ile sağlıklı nesillerin devamını ve de aile kurumunu tehdit eden yönelimleri özendirecek bütün faaliyetlere karşı toplumsal bilincin güçlendirilmesi şart.. Bunun da lokomotifi devlet olmalı..

Yoksa işler gerçekten vahim!..

Korona salgını münasebetiyle eskiye oranla daha çok evde bulunuyoruz..

Dolasıyla da televizyon izleme imkânımız daha fazla oluyor..

Öğleden sonra yayınlanan ve güya sosyal yaralara tuz bastığı iddia edilen gündüz kuşağı programlarındaki rezâletleri görünce memleket adına endişelerim kakbekat arttı..

Meğer aile mefhumu gerçekten çürüme trendine girmiş..

Kimin eli kimin cebinde belli değil.. Kadın, erkek, genç, yaşlı, adeta tefessüh etmiş..

Mütevazısı, mütedeyyini, açığı, kapalısı, karmakarışık olmuş..

Bu tür programların yapımcıları ve bu tür programları yayınlatan televizyonların derdi rating ve para olduğu için, insanlar müptezel bir hâle gelmiş, aile birlikleri bozulmuş, onlar için dert değil.. Arada sırada timsah gözyaşları dökmeleri yeterli..

Bunlara karşılık, RTÜK ne yapıyor?.. Bütün mesele orada..

Toplumu dinamitleyen ve ahlâk kurallarını hiçe sayan fiilleri, masum aile anlaşmazlıkları ya da makûl gönül ilişkileri gibi gösteren, çocuklarını ufacıkken merhametsiz bir şekilde terkedip başka limanlara sığınan insanları kader mahkumu gibi sunan, bataklığı kurutmak yerine sivrisineklerle oyalanan ve  milletin aklıyla alay eden bu densiz programlara ne diyor RTÜK?..

Bir şeyler demesi lâzım!..

Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Bakanın ve Bakanlığa bağlı Sayın ilgili zevatın bir şeyler dediği bir ortamda RTÜK de konuşmalı..

Yoksa, atı alan Üsküdar'ı geçiyor.. 

Hatta geçti bile..

Vesselâm..

.

Sami Özey, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?