USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ne acayip mahlûktur, şu insanoğlu..

25-03-2021

10 lira ile mağazadan birşey almaya gitse alacak birşey bulamaz, ama 10 lirayı sadaka olarak vermek istemez, çok gelir zira..

Bir futbol maçının uzaması hoşuna gider, ama Cuma namazında hutbenin birkaç dakika uzamasına bozulur.. 

Duyduğu dedikoduya hemen inanır, hatta kabullenir bile, ancak doğruluğu kesin olan bir şey için inat eder, kabullenmek istemez..

Konserde ilk sıralarda olmak için çaba sarf eder, hatta fazladan da para öder, ama girişi bedava olan câmide ilk sıralarda olmak için çaba sarfetmez.. Aksine namazın sonunda hemen çıkıp gideyim diye son sıralarda olmak ister..

Rüzgar gülü gibidir.. 

Bir o yana bir bu yana döner.. Sevgi, saygı, vefâ, denen evrensel olgular bazen   kapısından bile içeri girmez.. Menfaat varsa var olur.. Menfaat bittiğinde ise ne  dostluk kalır, ne muhabbet.. 

Bir Ayet, ya da bir Hadisi Şerif ezberlemek kendisine güç gelebilir ama müzik listesinde ilk10'da olan şarkıların çoğunu ezbere bilir..

Hergün birilerinin ölüm haberini alır, ama kendisinin de birgün öleceğini hiç aklına getirmez.. Hatta; "ölüm hak ama bana değil komşuya" deyip espiri bile yapar.. 

Birgün çürüyüp gidecek olan vücudunu daha zinde ve formda tutmak için yediklerine içtiklerine dikkat eder, cildine bakım yaptırır, çok da para harcar, ama ruhunun çürümemesi ve buruşmaması için hiç bir şey yapmaz..

Durum budur dostlar..

İnsanoğlu işte böyle bir enteresan varlıktır.. 

Vesselâm..

.

Sami Özey, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?