USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Naziler Türkiye'de tatilde!..

Naziler Türkiye'de tatilde!..
25-06-2023

MOSKOVA

Hatırlarsınız Rusya ve Ukrayna Savaşı ilk başladığı günlerde çok büyük çatışmalara sahne olmuştu Mariupol şehri.

O dönem bütün dünya o şehirde bulunan Azov Çelik Fabrikasındaki çatışmaları tamamen “kahramanlık hikayesi” olarak duyuyor, izliyor ve sosyal medyada paylaşıyordu.

Ben ise o dönem çok önemli bir video yapıp, bu insanların hangi motivasyon ile savaştığını sizlere birer birer aktarıyordum.

Yaptığım videolar sayesinde yüz binlerce insanın Ukrayna hakkındaki fikirleri 180 derece değişmişti, çünkü o döneme kadar dünya basını, bu insanları “kahraman” olarak sizlere devamlı sunuyordu.

Binlerce insanı bir çelik fabrikasına kapatıp, aç-susuz günlerce kendilerine kalkan olarak kullanan bu Nazi düşüncesiyle yoğrulmuş Ukraynalı milliyetçi askerler, insanların arkasına sığınıp, telefonlarından fotoğraf çekip "biz buradayız, direniyoruz" algısı yarattılar günlerce.

Binlerce insanın ve hastalar ile çocukların olduğu bu sığınakta uzun günler geçiren Ukrayna Nazi taburlarının komutanları, “teslim olmaktansa kendimizi öldürürüz” diye açıklama yapsalar da daha sonra bitkin bir halde teslim olmuşlardır.

Daha sonra tartışmalara neden olsa da Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takası sonrası bu Nazi taburlarının komutanları, Türkiye'de esir hayatı yaşayıp, Türkiye'nin garantisi altında Ukrayna'ya savaşmak için tekrar dönemeyeceklerdi.

Azov Birliği Komutanı Yarbay Denis Prokopenko, yardımcısı Svyatoslav Palamar ve 36. Deniz Piyade Tugayı Komutanı Sergey Volynskiy için savaş bitmiş, Türkiye’de “Dolce Vita” (Tatlı hayat) başlamıştı.

Ukrayna'nın gariban ve çilekeş erkekleri, sokaklarda askere alınmamak için kaçarken, Ukrayna, askerlerinin maaşlarını bile veremez durumda iken Ankara'daki Ukrayna Büyükelçiliğinden Kiev'e resmi bir yazı gönderildi! (Orjinal evrak aşağıdadır.)

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar muhatabı Ukrayna Dışişleri Bakanlığına, 17 Mayıs 2023 tarihli mektubunda, “Denis Prokopenko ve Sergey Volynskiy için günlük harcırahlarının 248 dolara ve ev kirası için 480 dolara yükseltilmesi, diğer yandan savaşın onlar üstünde açmış olduğu tahribatın rehabilitasyonu için bu askerlerin Türkiye'nin eşsiz sahillerinde tatil yapması için…” arz edilen bir yazı gönderilmiş. 

Cephede her türlü yoldan ekonomi yapmaya çalışan Ukrayna, sivilleri kendine kalkan yapmış, “teslim olacağımıza ölürüz” deyip sonra kuzu gibi teslim olup Türkiye’de keyfine bakan bu askerlerin ücretlerini arttırıp, onları tatile gönderir mi bilinmez, fakat bilinen tek gerçek, bu faşist ve Nazi ideolojisi ile yoğrulmuş insanların fitilini ateşlediği savaşın ceremesini Rusları kardeş olarak gören, “neden Donetsk'de sivilleri yıllarca öldürdük” sorusunu sormaktan bile korkan Ukraynalı insanlar çekiyor. 

Savaş boyunca Rusya'nın cami ve kilise bombaladığını görmediniz muhtemelen, fakat Ukraynalı bu Nazilerin bombaladığı ibadet yerlerini, o günlerde üzerimde top mermileri patlarken çekmiştim.

Umarım aşağıda paylaştığım videoda göreceğiniz Türk yapımı camimizi bombalayan bu fanatik Nazi militanları, bir an önce topraklarımızı terk eder ve günahsız Ukraynalıların yerine, ölümü kendileri tadarlar.

.

Cem Kıran, dikGAZETE.com 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?