USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MİT, Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın devletimizle millîleşme mücadelesi

MİT, Millî İstihbarat Teşkilâtı’nın devletimizle millîleşme mücadelesi
07-03-2024

MİT

MİLLÎ İSTİHBARAT TEŞKİLÂTI’NIN DEVLETİMİZLE MİLLÎLEŞME MÜCÀDELESİ

İddialar…

1973 yılına kadar MİT ve GNH Birlikleri’nin maaşının ABD tarafından ödendiği…

Bu iddianın bir kısmı GNH Birliklerinin maaşlarının ABD tarafından ödendiğini 1973-74 yıllarında Merhum Bülent ECEVİT’in Başbakan iken öğrendiğini ifade eden beyanları…

1962-1964 ve 1966-1971 arasında iki kez MİT Müsteşarlığı yapan Fuat Doğu Paşa diyor ki; “Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum.”

Ülkeler ve devletler, suyun üzerindeki buzdağı gibidir. Buzdağının görünen yüzü ile altta görünmeyen kısmı birbirinden bağımsız olabilir mi?

2. Dünya Savaşı’ndan sonra SSCB baskısı ile Türkiye, NATO’ya girdi. “Komünizmle mücadele” diyerek NATO, CIA ve gladyo bizim gibi ülkelerde örgütlendi. En çok da Silahlı Kuvvetler ve İstihbarat Teşkilatlarında yapılandı. Bunun sonucu olarak 1980 Askerî Darbesi’nde darbeciler için ABD başkan Danışmanı “Bizim çocuklar başardı.” demedi mi? 

1990’lı yıllarda BÇG (Batı Çalışma Grubu) TSK ve MİT’ında etkindi. Bu baskı grupları, Millî ve muhafazakâr kitleleri adeta FETÖ’nün kucağına itti.

2007 E-Muhtırası ile hükümet demokrasi dışı yapılanmalara “DUR!” dedi. Bundan sonra FETÖ’CÜ Hainlerin de düğmesine basan dış güçler, hükümetle açıktan mücadeleye başladılar.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı açıktan giriştiği ilk operasyon 7 Şubat 2012 tarihli "MİT Kumpası’dır.

Düşünün…

Şanlı Ordumuz ve mücadele arkadaşı Silah Arkadaşı MİT nasıl badireler atlattı?

15 Temmuz 2016, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeniden yapılanma sürecidir.

Kurumlarımız, bu sürece kadar dış güçlerin emrindeki işbirlikçi ihânet eliyle ABD ve İngiltere hâsılı NATO kontrol ve güdümlü unsurlardan kısmen ya da tamamen kurtulamamış olabilir.

HERON İHA’lar, modernizasyonlar, teknoloji transferi gerekçeleri ile işin içine İsrail İstihbaratı MOSSAD da elbette girdi.

Yerlilik ve Millîlik Mücadelesi sadece teknolojik değildir. Kurumlar ve görevlilerinde millîleşmesi devam etmektedir.

15 Temmuz’dan sonra yeniden yapılanan kurumlarımızın teknolojilerinin de yerlileşmesi ile bağımsızlığı artmıştır.

Özetle şu bilinmelidir;

Türk Milleti, 300 yıldır varlık mücadelesine inişli çıkışlı devam etmektedirler.

Çalışmamız esnasında CIA’nın sayfasına da baktık. Giriş sayfasındaki büyük puntolarla yazılmış şu mesajlarını burada arz etmeyi uygun değerlendirdik. Biz milletin ilk savunma hattıyız. Başkalarının başaramayacağını başarırız ve başkalarının gidemediği yerlere gideriz. CIA'de kariyer başka hiçbir şeye benzemez. Bir Ulusun işini yürütmek için her kökenden ve her kesimden insanları arıyoruz.”

MİT’mızın da yeni sayfası şu mesajla açılıyor. VATAN İÇİN HER AN HER YERDE.”

MİT, Devletimizin Filistin Gazze Katliamı’na tavrı sonucu ülke ve çevre coğrafyamız hareketlenmiş, ülkemizi terör vb. sebeplerle sıkıştırmak için ABD, İngiltere, İsrail gibi ülkelerin istihbarat teşkilatları hareketlenmişlerdir.

MİT bunun sonucu olarak harekete geçmiş ve İçişleri personeli (Polis, Jandarma) ile başarılı operasyonlar yapmıştır. Son dönemde yakalanan casuslar ve elemanlarının çoğu İsrail İstihbaratı’nın MOSSAD’ın elemanları çıktılar.

MOSSAD, mevcut İsrail Hükümeti’nin devlet ve milletimize karşı politikalarına bağlı olarak Türkiye’mizi zayıflatacak faaliyetlerini artırmıştır.

Bilinmesi gereken asıl husus da şudur;

Devletler arasında kalıcı ve duygusal dostluktan söz edilemez. İstihbarat Faaliyetleri dost-düşman demeden yürütülen sürekli bir faaliyettir. Dost devletler de takip edilir. Zafiyet oluşan durumlarda uyarılırlar. Koordineli İKK (İstihbarata karşı koyma) faaliyetleri icra edilir.

 

Millî Devlet, Millî Hükümetin emrindeki Millî Ordu, Millî İstihbarat ve Millî kurumlarla olur.

MİT, yerli teknoloji ile dışa bağımlılıktan her anlamda kurtulmuştur. MİT bugün operasyon yeteneği artırılmış, özellikle yurtdışında artık kendi emrindeki SİHA ve Özel Kuvvet Personeli ile faaliyetlerini yapacak düzeye gelmiştir.

Devletin içindeki Millet-Devlet Mutabakatı sonucu kurumlar birbiri ile daha iç içe olmuşlar, sonuçta operasyon çapı ve etkinliği çok artmıştır.

TSK ile Jandarma ve Emniyet ile birlikte dünyanın en iyi operasyonlarını yapmakta ve tehditleri yurtdışında bertaraf etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de koordinasyon için en önemli üst faktördür. Son süreçte İletişim Başkanlığı, TİKA gibi kurumlarla da koordineli Psikolojik Harp/Harekât yeteneği de yükselmiştir.

Millî Devletimizin en değerli unsurlarından biri de Millî İstihbarat Faaliyetleridir. MİT bu yönü ile kendisini Aziz Milletimize ve dostlarına ispatlamıştır.

Varolsunlar…

.

Emekli Yarbay Halil Mert, dikGAZETE.com

-Strateji ve Yönetim Uzmanı-

Yazının tamamını açıklamaları ile buradan izleyebilirsiniz:

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?