USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Saldıray Berk terk-i dünya, terk-i ukbâ

Saldıray Berk terk-i dünya, terk-i ukbâ
15-02-2024

Saldıray Berk terk-i dünya, terk-i ukbâ 

Tasavvufta seyri sülûk her tarikatın metoduna göre değişir. Birkaç gün önce Tengri katında Tini kut bulan emekli Orgeneral Saldıray Berk için bu seyri sülûk yani sîrlı yolculuk belki şu şekilde söylenebilir: “Der tarik-i Türkibendî lazım âmed çâr terk / Terk-i dünya, terk-i ukbâ, terk-i hestî, terk-i terk"

İşte bu seyri sülûkun künhüne ermeden rahmeti rahmana kavuşan Saldıray Berk Paşayı FETÖ/NATO’nun neden mağdur edemediğini anlayamazsınız.

13 Şubatta ABD’li Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak kayması meydana geldi. Dokuz çalışan   kayboldu. Tüm aramalara rağmen bulunamadılar.

Bir gün sonra ise karargâhı Erzincan’da bulunan 3. Ordu komutanlığını yapmış emekli Orgeneral Saldıray Berk, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti. İster tevafuk deyin ister rastlantı ama böyle bir durum söz konusu.

Hadi Ateistler bunu açıklasın, hadi Hurufiler bunu araştırsın. Belki birileri Risale-i Nur’dan ebced ve cifir hesabı ile bir şeyler çıkartabilir.

Saldıray Berk Paşanın kısaca biyografisi…

Kaderin cilvesine bakın iki Pasinlerli’den söz edeceğim. Biri vatan haini diğeri Türk Ordusunun şerefli bir mensubu.

Terör örgütü FETÖ elebaşı Fetulah Gülen, 1942’de Erzurum ilçesi Pasinler ve ilçe merkezi olarak bilinen Hasankale’de doğmuştur. Altı yıl sonra 16 Şubat 1948 tarihinde Erzurum Pasinler’de Saldıray Berk dünyaya gelmiştir.

Saldıray Berk, 1962'de Selimiye Askerî Ortaokulundan, 1966'da Kuleli Askerî Lisesinden, 1968 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. 1969 yılında Topçu ve Füze Okulunu bitirdi. 1976 yılına kadar kadar Türk Kara Kuvvetleri'ne bağlı topçu birliklerinde bölük ve takım komutanlığı ile keşif subaylığı yaptı.

1978'de Kara Harp Akademisi’ni bitirdi. Ardından Kurmay Subay olarak; 39’uncu Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü ile Harekat Eğitim Şube Müdürlüğü, Kara Harp Okulu Öğretim Üyeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Plan Subaylığı, Moskova Kara Ataşeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Yönetim Şube Müdürlüğü ve 9‘Uncu Piyade Tümen Topçu Alay Komutanlığı görevlerinde bulundu.

1995 Yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Saldıray Berk, Tuğgeneral Rütbesi ile 2’nci Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanlığı, Bakü Silahlı Kuvvetler Kuvvetler Ataşeliği ve 1’inci Piyade Tugay Komutanlığı yaptı. 1999’da rütbesi Tümgeneralliğe yükseltildi.

Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme Ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı, Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı Ve 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2003 yılında Korgeneralliğe terfi eden Saldıray Berk; Korgeneral Rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve 4’üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Sonrasında, 30 Ağustos 2007 tarihinden itibaren Orgeneralliğe terfi etti ve karargâhı Erzincan’daki 3’üncü Ordu Komutanlığına atandı. Buradaki görevi sırasında Fettullahçı Terör Örgürü’nün Ergenekon Kumpası’yla mücadele etti. 30 Ağustos 2010 tarihinde de EDOK Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atandı. 30 Ağustos 2011’de emekliliğini istedi. Rusça bilen Saldıray Berk, Betül Reyhan Berk ile evliydi ve iki çocuğu vardı.

Neden FETÖ/NATO kumpasının hedefindeydi?

Türk Milletinin bir ferdi Berk Paşa, emrinde olduğu Cihanşümul Kadim Türk Devletine sadakâti ve küreselci odaklar karşısında Türk askerine yakışır tavrı nedeniyle FETÖ’nün hedefindeydi. Görevde olduğu dönemde, yakın gelecekte genelkurmay başkanı olması ihtimalinden çok rahatsız oldukları için o kumpası düzenlemişlerdi. Amaç, Berk’in genelkurmay başkanı olmasını önlemekti.

Ama Berk Paşa’nın ilginç başka özellikleri de vardı.

2011-14 arasının Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile birlikte Berk Paşa, TSK içinde NATO’da görev yapmayan iki subaydan biriydi. Tersine Moskova’da, Bakû’da askeri ataşe olarak bulunmuştu.

İngilizce değil Rusça biliyordu Ama en önemlisi, bu özellikleriyle bile yeterince rahatsız ettiği NATO-ABD açısından, bir de açıkça NATO-ABD karşıtıydı.

FETÖ'nün kumpaslarından Ergenekon soruşturma ve kovuşturma sürecinde "Ergenekon terör örgütü üyeliği"yle suçlanan emekli Orgeneral Saldıray Berk, Yargıtay'daki yargılama sonucunda 2016’da beraat etmişti. FETÖ ile ilgili soruşturma yürüten dönemin Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 13 kişi ile birlikte 3. Ordu Komutanı olduğu dönemde yargılanan Saldıray Berk ile birlikte MİT Bölge Başkanı Şinasi Demir de soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

3.Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in bir numaralı, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in iki numaralı sanık olarak yer aldığı Erzincan’daki Ergenekon soruşturması kapsamında Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal bir grup polisle MİT Erzincan Bölge Müdürlüğü’ne baskın yapmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan bu kirli beşinci kol faaliyetlerinin amacı, ismi Kara Kuvvetleri Komutanlığı için telaffuz edilen Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Org. Saldıray Berk'in önünü kesmekti. Bu nedenle Erzincan'daki Ergenekon davasının iddianamesinde 1 numaralı sanıktı. Medyanın gündeminden hiç düşmeyen Berk hakkında açılan davalar dikkat çekmişti.

FETÖ’cüler onu ararken o Azerbaycan’da Turan ordusunu kuruyordu!..

Berk, Erzincan'da aralarında Gülen cemaatinin de bulunduğu bazı cemaatlerin yasa dışı faaliyetlerini soruşturması nedeniyle "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nı uygulamaya koymaktan suçlanmıştı. Ergenekon Davası'nda "Efe" kod adıyla gizli tanık olan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, Saldıray Berk'in önünü kesmek için yalan ifade verdiğini itiraf etmişti.

Vatan hainleri ve siyasi işbirlikçileri onunla uğraşırken o Cihanşümul Kadim Türk Devletinin  emrinde Türk Milletinin istiklal ve istikbali için, 29 Mayıs 2011 Bakü Askeri Ataşesi olarak görev yaptığı Azerbaycan’da temaslarda bulunuyordu.

'Ergenekon'un Erzincan iddianamesinin sanıkları arasından yer alan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Azerbaycan'da temaslarda bulunuyordu. Berk, Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev ve İçişleri Bakanı Orgeneral Ramil Usubov ile bir araya gelmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, görüşmede, askeri konular ve işbirliği alanlarında görüş alışverişi yapıldığını belirtmişti.

Orgeneral Saldıray Berk'in Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov ile görüşmesinde, Azerbaycan ve Türkiye arasında son yıllarda askeri konularda işbirliği ele alınmıştı. Görüşmede, Orgeneral Berk de son yıllarda Azerbaycan'ın gelişmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olacağını söylediği ayrıca Azerbaycan Jandarma Komutanı Korgeneral Zakir Hasanov ile de bir görüşme yaptığı, sonrasında Azerbaycan Prezidenti İlham Aliyev tarafından kabul edildiği Azerbaycan matbuatında yer almıştı.

Suçlamalar ne idi?

Erzincan'da 'İrtica ile Mücadele Eylem Planını' uyguladıkları iddiasıyla Ergenekon silahlı terör örgütünün lideri olmaktan hakkında 7.5 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Orgeneral Berk hakkında, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünü ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a hakaret içeren ifadeleri kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı merkeze 240 kilometre uzaklıkta bulunan Başbağlar köyünü 2008 yılı Mayıs ayında ziyaret eden 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, yaptığı konuşmalar ile AK Parti'ye ve Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulunmuş ve AK Parti'ye oy veren ellerin kurusun” dediği ileri sürülmüştü. Berk için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile 2.5 yıl hapis cezası isteniyordu.

Türk’tü, dik durdu, FETÖ’cülere boyun eğmedi!..

Hatta o süreçte FETÖ’cü savcıların hazırladıkları iddianamelere “kutsal metin” muamelesi çeken havuz medyası, “Ergenekon'un Erzincan duruşmasında F-16 gölgesi” türünden haberler yaptı. Tüm zorlamalara ve baskılara rağmen 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk duruşmalara katılmadı. Onu sanık sandalyesinde görmek isteyenler avuçlarını yaladı. Davanın görüldüğü saatlerde, adliye üzerinden iki F-16'nın geçmesi dikkat çekti. Benzer bir durum, Berk'in ifadeye çağrılması sırasında da yaşanmış, alay komutanlığı araçları, kent merkezinde geçiş yapmıştı.

Gerek tam donanımlı askeri birliklerin kent programı gerekse adliye üzerinden iki F-16'nın geçmesi, Fetö/Natocu Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal ve ağababalarına mesaj olarak yorumlanmıştı.

Ergenekon davasında tutuksuz yargılandı. Saldıray Berk daha sonra Vatan Partisi'ne üye oldu. Berk, üyelik kararını "Gerçek Türk milliyetçileri bu çatı altında birleştiği, deneyimli ve genç kadrosuyla ülke yönetimine talip olduğu için Vatan Partisi’ndeyim" sözleriyle açıkladı. Saldıray Berk, Haziran 2020'de başlatılan 'HDP kapatılsın' başlıklı bildiriye de imza attı.

Ehlibeyt sevdalısı…

Saldıray Berk Paşa, sözde sünni FETÖ’cü paralel devlet yapılanmasının hazırlattığı düzme raporlarda Alevilikle itham edilmiş, Ergenekon iddianamesinin ekleri arasındaki değerlendirme bölümünde şu ifadeler dikkat çekmişti: “Saldıray Berk Erzincan ve civarında bulunan Alevi köyleri ile yakından ilgilenmektedir. Bu köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için ordunun imkanlarını kullanmaktadır.

Yaptığı bu faaliyetler dolayısıyla Alevi köyleri ve dedeler tarafından sevilmekte ve kendisine takdir beratları verilmektedir. Saldıray Berk, Sünni köylerle ve Sünni liderlerle ilgilenmemektedir.

Saldıray Berk'in Alevi köy ve dedeleri ziyaretlerinde hanımefendi her zaman kendisine eşlik etmektedir. Saldıray Berk'in cemevleri ve Alevi köylerine olan ilgisi, kendini meşrep olarak Aleviliğe yakın hissetmesinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir."

22-08-2019’da Saldıray Berk hakkında yazdıklarım…

Geçenlerde çaya davet eden Milli Güvenlik Akademisi’nin rahleyi tedrisinden geçmiş bir üst düzey bürokrat, laf arasında “Rusya ile görüşmeler sürerken Saldıray Berk ne yapıyor?” diye soruverdi.

“Bu isim de nereden çıktı!..” diye düşünürken “Biliyorsun…” dedi “General seviyesinde olup da Rusça bilen tek komutandı…”

Ne yalan söyleyeyim bilmiyordum.

İlk şaşkınlığım geçince kamuoyunun yakından tanıdığı Saldıray Berk’in aslında FETÖ’cülerin korkulu rüyası “Saldıray Paşa” olduğunu, tanıdığımı hatırladım.

Genelkurmay Başkanı olma ihtimali nedeniyle FETÖ’cülerin kumpasla tasfiye ettiği Orgenaral Saldıray Berk

Saldıray Berk, 16 Şubat 1948 Erzurum doğumlu. Ancak, Ankara, Çankaya, Bahçelievler nüfusuna kayıtlı. Annesi Aliye Hanım. Babası Yüzbaşı (Şeyh) Ahmet Berk’in, TSK Erzurum 3. Ordu Komutanlığı’nda görev yaptığı dönemde dünyaya gelmişti.  O nedenle doğum yeri Erzurum.

1920 doğumlu P. KD. Yüzbaşı (1941 A-173) Ahmet Berk, görev yaptığı tarihte Erzurum'da konuşlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Üçüncü Ordu Komutanlığına bağlı 25. Piyade Tugayı’nın bulunduğu, Artvin iline 49 km, Borçka ilçesine 17 km uzaklıkta yer alan Muratlı'ya giderken, 22 Haziran 1957’de Cumartesi günü, bindiği askeri aracın Çoruh Nehri’ne devrilmesiyle, 37 yaşında şehit olmuştu. Mezarı Borçka Şehitliği’nde.

Rusça bilen Saldıray Paşa’nın, “Partisi adına Moskova'da temaslarda bulunup bulunmadığını…” sorduğum emekli bir asker, Paşa'nın her zaman devletin hizmetinde olduğunu ve devletin ona bu görevi vermiş olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın dünürü SİHA üreticisi Özdemir Bayraktar’ın ilk andığı isim: Saldıray Berk…

-Saldıray Berk Paşa, Selçuk Bayraktar ile aynı karede…

Bu başlığı “Saldıray Berk Paşanın rahmet dilediği Özdemir Bayraktar şeklinde de kurgulamak mümkün. Hakikat olan ise her iki ismin de   birbirinden razı olarak rahmeti rahmana kavuşması. 18 Ekim 2021’de hayatını kaybeden Özdemir Bayraktar Yerli SİHA’ların öncüsü kabul ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evli Selçuk Bayraktar’ın babası Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetleri işbirliğiyle önemli projelere imza atmıştı. Özdemir Bayraktar’a; Size en çok destek olan askerler kim diye sorulduğunda, ilk söylediği isim Saldıray Berk Paşa olmuştu.

Özdemir Bayraktar’ın vefatından üzüntü duyduğunu ifade eden Saldıray Berk, Büyük bir değeri kaybettik, Allah rahmet eylesin” demişti.

Saldıray Berk ve Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar daha önce aynı karede yer almıştı. Bu bir tesadüf değildi. Çünkü Özdemir  Bayraktar, Silivri kumpaslarının olduğu günlerde, hapistekileri yalnız bırakmayanlardan biriydi. Kâh Cezaevi’ne ziyarete gelir kâh mahkemeleri izler kâh tahliyede kapıda belirirdi.

AKP’nin desteklediği FETÖ kumpaslarıyla hedef alınan askerler arasında, Atatürkçü subaylar en öndeydi. Bir kısmı, yerli İHA’ların üretim sürecinde, Bayraktar ailesi ile yan yana çalışmıştı. Özdemir Bey de vefalı davranmış, zor zamanların dostluğunu göstermişti.

Birilerinin “vesayetçi” dediği askerler, en sıcak yıllarda onun yanındaydı. Sanayinin ithalat bağımlısı olması yerine, ülkenin üretiminden çıkması konusunda Atatürkçüler ile Milli Görüşçüler aynı fikirdeydi. Ülkede yaşanan siyasi tartışmalara, hatta engellemelere rağmen, Atatürk’e ve Cumhuriyete saygılı Özdemir Bey’le birlikte çalışmışlardı.

“En son çare Saldıray Berk Paşa’ya çıktım”

Selçuk Bayraktar, Saldıray Berk ile ilgili şunları söylemişti:

“Teknolojide sıçrama yapmamız şarttı. Ama bürokrasiye ne gönderirsek, ya proje bir yıl bekliyor, ya da bütçe yok diye geri çevriliyordu. Bu arada çalışmamız belli ülkelerde kopya kopya ortaya çıkıyordu. Moralimiz bozuktu, birçok alanı denedik olmadı. En son çare Saldıray Berk Paşaya çıktım:

“Bürokrasiden habersiz yapalım” dedim. 4 ay… Devletten finansman ve destek almadan, Diyarbakır Askeri Havaalanı hangarında, kişisel imkanlarla çalıştık. Devletten tek kuruş almadık, gizli tuttuk. Daha sonra paşanın himayesinde Gabar, Kato ve Cudi dağlarında testler yaptık, görüntüler aldık.

Hatta belgesel çektik dersek yeridir. Bu görüntüler hala mevcut. O gün Paşa bize inandı, biz de başardık. Testler tamamlanınca bürokrasiye haber verdik. O sırada Hintliler geldi bana… Milyon dolar değil, milyar dolar… Sadece teknoloji paylaşımına bir milyar dolara yakın para teklif ettiler. Vermedik, tüm hakları devlete teslim edeceğimi söyledim ve bugünlere geldik.”

Ey muhafazakâr demokratlar SİHA’lar onun sayesinde uçuyor! Son söz; emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’dan; “Aux grands hommes la patrie reconnaissante - büyük insanlara vatan minnettar”.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://president.az/en/articles/view/2336

https://president.az/az/search/index/Sald%C4%B1ray%20Berk

https://www.selimiyeaskeri.org/yildizlarimiz/sberk-1.html

https://www.milliyet.com.tr/siyaset/15-20-polis-olebilirdi-1209819

https://www.aydinlik.com.tr/haber/saldiray-berk-kimdir-453266

https://twitter.com/aykiricomtr/status/1757665165070193138/photo/2

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/org-saldiray-berk-bakude-17904963

https://www.veryansintv.com/emekli-orgeneral-saldiray-berk-hayatini-kaybetti/

https://www.cnnturk.com/turkiye/org-berkin-alevi-sevgisi-iddianamede

https://www.posta.com.tr/gundem/org-berkin-alevi-sevgisi-iddianamede-22220

https://www.haber7.com/ic-politika/haber/770787-yasta-emekliligini-isteyen-komutan

https://www.birgun.net/haber/emekli-orgeneral-saldiray-berk-yasamini-yitirdi-506513

https://www.dikgazete.com/haber/emekli-orgeneral-saldiray-berk-yasamini-yitirdi-876231.html

https://www.yenisafak.com/gundem/ergenekonun-erzincan-durusmasinda-f-16-golgesi-255659

https://www.ntv.com.tr/turkiye/sanik-komutan-bakude-temaslarda,bF2tSsuI1USO0ykCjDeZTQ

https://sputniknews.com.tr/20240214/emekli-orgeneral-saldiray-berk-yasamini-yitirdi-1080720946.html

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/olaylar-ve-gorusler/adnan-tanriverdiyi-kim-general-yapti-1712870

https://tele1.com.tr/fetoye-karsi-adliye-ustunde-f-16-ucuran-emekli-orgeneral-saldiray-berk-hayatini-kaybetti-1008715/

https://www.haber7.com/siyaset/haber/567811-berk-akpye-oy-veren-elleriniz-kurusun

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/saldiray-berke-hapis-cezasi/405378

https://www.gazeteguncel.com/erzincanda-anlamli-devir-teslim-15140h.htm

https://erzurumhabergazetesi.com/88254-ortadogunun-kaderini-degistiren-adam-selcuk-bayraktar

https://www.tsk.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_1_6_Toplantilar/yas_agustos_2007/surakararlari/Korg_Berk.html

https://www.odatv4.com/guncel/saldiray-berk-odatvye-konustu-219886

https://www.biyografya.com/biyografi/19026#google_vignette

https://www.dikgazete.com/yazi/rusca-bilen-emekli-generalin-moskova-temaslari-ve-asimetrik-savasta-tam-kontrollu-kaos-makale,1650.html-1650.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Cengiz Özdiker
Cengiz Özdiker 2 ay önce
Bismi’llahi’r-Rahmani’r-Rahim. Ya Bâkî Ente'l-Bâkî
TÜRK MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Yüce ALLAH (cc) Rahmet Eylesin; Ailesine, Sevenlerine başsağlığı diliyorum. İnşaAllah Cenneti Âlâ’ya varır, Makam-ı Mahmud’da yer bulur, Mevla'sına kavuşur. Aziz Ruhu Şad, Ecri bol olsun.
Gönüllerin Mareşallerinden Saldıray BERK’i Ankara’da güzel bir törenle, kudretli ve daim silahlı kuvvetler mensupları ve güvenlik bürokrasisi ile uğurlamak
Cengiz Özdiker
Cengiz Özdiker 2 ay önce
Bismi’llahi’r-Rahmani’r-Rahim
Ya Bâkî Ente'l-Bâkî
TÜRK MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Yüce ALLAH (cc) Rahmet Eylesin; Ailesine, Sevenlerine başsağlığı diliyorum. İnşaAllah Cenneti Âlâ’ya varır, Makam-ı Mahmud’da yer bulur, Mevla'sına kavuşur. Aziz Ruhu Şad, Ecri bol olsun.

Gönüllerin Mareşallerinden Saldıray BERK’i Ankara’da güzel bir törenle, kudretli ve daim silahlı kuvvetler mensupları ve güvenlik bürokrasisi
Gazanfer Şah
Gazanfer Şah 2 ay önce
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
Allahü teala rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Cenab-ı Hak ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin!
ŞANLI PAŞAM, aziz ruhuna okuyup, hediye ettim.
Aziz Paşam, iktidardakiler desteklediniz ve sayenizde Türkiye'nin medar-ı iftihar T/SİHA ve diğer mümtaz hizmetleri ile öğünürken; kadrolarında hâlâ fetocüler görev başındalar. O dönemden beri hala liyakattsız fetocüler zulme tarafım dahil komplolar ile memurlara ve halka zulme devam etmektedirler . İşin kötüsü CB bürokratlara dahi söylememe rağmen muhatap bulamıyoruz...
Aynı devran devam etmektedir...
Sedat
Sedat 2 ay önce
Kime hakaret etmişse etmiş, aleviyse Alevi, ergenekon'dan yargılanmışsa yargılanmış, kazadır olabilir, her ne olursa olsun bir vatan kahramanını kaybettik, Allah gani gani rahmet etsin Berk paşa'ya....
Mersinli Cemal Paşa
Mersinli Cemal Paşa 2 ay önce
Paşamız ocu bucu değil Türk oğlu Türktü
Ülkücü nefes
Ülkücü nefes 2 ay önce
Türk Milletinin başı sagolsun
Ömür Çelikdönmez
Ömür Çelikdönmez 2 ay önce
İster ruhu şad mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin deyin, ister Tinin Tegri katında kut bulsun deyin.