USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Karagümrük'ün stat işini Devlet Bey çözer

Karagümrük'ün stat işini Devlet Bey çözer
07-04-2023

1926 yılında kurulan, tarihi yarımadanın en eski semt takımı olan Fatih Karagümrük'ün, kendine ait bir stadı hâlâ yok.

Süper Lig’deki yenilmezlik serisini 11 maça çıkaran, mütevazı kadrosuyla lige renk katan Karagümrük, şu an 34 puanla 9. sırada.

Stat sorununu 4 ya da 5 kez dile getirdim. Bırakın çözülmesini, Karagümrük’e adeta göçebe hayatı yaşatıp, bir gün orada bir gün burada derken, stat stat gezdirdiler.

Taraftar sayısı çok az olan takımlara bile devasa statlar yapılırken, Karagümrük gibi ateşli tribünü olan, her maç takımını yalnız bırakmayan taraftara bir stadı çok gördüler.

Karagümrük tribün liderlerinden Kadir Uçar’la ara ara konuşuyoruz. Taraftarın isteği öyle büyük bir stat değil, Fatih ilçesinde 10-15 bin kişilik butik bir stadın yeterli olacağını düşünüyorlar. Haklılar da.

Geçtiğimiz ay, bazı tribünlerde 3-5 kişinin hükümeti istifaya çağırması sonrası MHPLideri Devlet Bahçeli, tepki göstermişti.

Aynı protestoyu bu kez Beşiktaş tribünleri yapınca, Bahçeli, tepki amaçlı Beşiktaş üyeliğine son vermiş, “Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm. Karagümrük Spor'a gönül veren bir kişi olarak hayatımı devam ettireceğim." demişti.

Bu vesileyle ben de Sayın Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum:

Sayın Başkan, bu stat işini çözse çözse siz çözersiniz. Fatih Karagümrük taraftarı sizi seviyor ve destekliyor. Bugün Fatih ilçesine gittiğinizde her yerde MHP bayraklarını görebilirsiniz.

Stat işinin artık çözülmesi gerekiyor. Taraftar da bunu sonuna kadar hak ediyor.

.

Yusuf Polat, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?