USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İngilizler, Putin’i casusluk okulu SOAS mezunu Barbie ile markaja aldı!

İngilizler, Putin’i casusluk okulu SOAS mezunu Barbie ile markaja aldı!
26-02-2024

İngilizler, Putin’i Casusluk Okulu SOAS mezunu Barbie ile markaja aldı! 

Rusofil Hareketinin Moskova’da bir araya geldiği bugünlerde, özellikle Avrupa medyasında, LBGT’ye meydan okuyan Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in Kremlin bürokrasisinden kendisinden yaşça küçük bir kadınla ilişkisi haberleştiriliyor.

Ukrayna ve Birleşik Krallık istihbarat merkezlerinde kurgulanan bu haberin objesi de gayet iyi kotarılmış. Konu mankeni; Putin’den 32 yaş küçük, 39 yaşındaki "Barbie" lakaplı Ekaterina Mizulina. Sluzhba zovnishn'oyi rozvidky Ukrayiny / SZRU yani Ukrayna Dış İstihbarat Servisi, Rus gizli servisleri SVR, FSR ve GRU karşısında cephede gösteremediği başarıyı, masa başında dijital malzeme ile yapmaya çalışıyor.

Rus istihbaratının “sağlıklı, güçlü Putin” imajı!..

Bu haber mantığının gerisinde Rus istihbaratına, “biz size şah damarınızdan çok daha yakınız, her şeyi biliyor, izliyoruz” mesajı veriliyor. “Putin’in koruma kalkanında zaaf var” denilmek isteniliyor. Ayrıca ülkesi savaşta, askerleri cephede Rusya Başkanınınvur patlasın çal oynasın” keyfine baktığı imajı veriliyor.

Bence reklamın iyisi kötüsü olmaz. Belki de Rus gizli servisleri, bu tür haberlerle 72 yaşına merdiven dayayan Putin’in akıl ve beden sağlığının yanı sıra cinsel sağlının da zirvede olduğunu dünya kamuoyuna duyurmuş oluyorlar. Allah'tan onlarda “azgın teke” veya “kırkından sonra azanı teneşir paklar” türünden deyimler, atasözleri yok. “Tersine algı operasyonu” bu olsa gerek.

Kim bu Mizulina Ekaterina Mihaylovna?

Felsefe doktoru Mikhail Mizulin ile Rus çocuklarının ABD vatandaşları tarafından evlat edinilmesine şiddetle karşı çıkan Yelena Borisovna çiftinin çocuğu olarak 1 Eylül 1984'te Yaroslavl'da doğdu. Çocukluktan itibaren yabancı dillere ve sanat eğitimine tutkusu fark edildi.

İngilizce, Çince, Endonezce, Almanca konuşuyor. 2010 yılında Moskova Devlet Üniversitesi'nden mezun oldu. Kariyerine resmi Rus delegasyonları için Çince tercüman olarak başladı. Çevirmen olarak ilk deneyimini 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda kazandı.

2015 yılından bu yana hayırseverlik ve gönüllü faaliyetlerde yer almaktadır ve Büyük Aziz Basil Rus Ortodoks Vakfı'nın en büyük Rus Ortodoks Vakfı'nda büyük ailelere ve ağır hasta çocuklara yardım etmek için bir dizi hayır projesinin uygulanmasından sorumlu.

2019 yılında, çeşitli yaş gruplarındaki çocuklar ve ergenler için “Güvenli İnternet” ders kitabının ortak yazarı olarak görev yaptı ve buna dayanarak 2019-2020'de Rusya'nın 12 bölgesinde “Güvenli İnternet Ayı” kampanyası düzenlendi. Çocuk ****su, LBGT içerikli web sitelerinin engellenmesini mümkün kılan yasaların yazarlarından biri Mizulina oldu.

Dini değerler ve geleneksel Rus aile yapısının korunması gerektiğini sürekli gündemde tuttu. Rus çocukları ****grafiden, şiddetten ve zorbalıktan kurtarmak için çalıştı. Bu çabalarının karşılığı Mizulina, insan hakları ihlalleri ve “ciddi ve sistematik ifade özgürlüğü ihlalleri” nedeniyle 27 AB ülkesinin yaptırım listesine dahil edildi. İngilizce, Çince, Endonezce, Almanca konuşuyor. Rus kökenli olduğundan Rusça da ana dili. Kendisine “Barbie” yakıştırmasından hiç de memnun olmadığı söyleniyor.

Rus idealistler!..

Rus bir işadamı ve Rus Tarih Eğitimini Geliştirme Derneği "Çift Başlı Kartal" olarak adlandırılan hükümet dışı ve monarşi yanlısı örgütün başkanı, kendisini Rus Ortodoks Hıristiyanlığına adanmış ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i destekleyen Tsargrad medya grubunun başkanı, Uluslararası yatırım fonu Marshall Capital Partners'ın kurucu ortağı, Safe Internet League'in mütevelli heyeti üyesi ayrıca Saint Basil the Great Charitable Foundation'ın başkanı olan Konstantin Valeryevich Malofeev, Putin’in yeni arkadaşı Ekaterina Mihaylovna Mizulina’nın  yaptığı işlerde en yakın ve en büyük destekçisi. Bunlar kendi değerleri ve inançları açısından idealist ve adanmış insanlar.

Konstantin Valeryevich Malofeev sıradan birisi değil. Avrupa Birliğinin yanı sıra ABD ve Ukrayna’nın da istikrarı bozmaya ve ayrılıkçılığı finanse etmeye çalışmakla suçladıkları bir iş insanı. 30 Temmuz 2014 tarihli 826/2014 sayılı AB Yönetmeliğine göre Malofeev, Doğu Ukrayna ve Kırım'daki Rus ayrılıkçılarla yakından bağlantılıydı. Önceki yıllarda özerkliğini ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Alexander Borodai'nin eski işvereniydi.

Rusya'da yeni bir vatansever pop kültürü mümkün mü?..

7.2.2024’te yolum, Ankara Kalesi içinde bulunan ve Rus Kültürünü yakından tanımak isteyenler için bulunmaz bir fırsat sunan tarihi mekana düşmüştü. Müze içinde bir bölümün, Rus Müziğine ayrıldığını, bu köşe ile Rus gazeteci Elana Palazhchenko ilgilendigini sizlerle paylaşmıştım. Elana’nın 1978’den günümüze dek birçok kez kadrosunda değişiklik görülen, Leningrad'da Sergey Omelnichenko, Evgeny Voloschuk, Aleksey Dobychin ve Edmund Shklyarskiy tarafından kurulan Rus Rock grubu Piknik hayranı olduğunu belirtmiştim.

Rus anne ve babanın Ortodoks inançlı kızı Ekaterina  Mihaylovna Mizulina da  geleneksel Rus kültürünün genç jenerasyon tarafından her alanda yaşatılabilmesi için uğraşyor. Ekaterina Mizulina’nın genç kuşaklarla yeni bir vatansever pop kültürünü yetiştirip yetiştirmeyeceğini zaman gösterecek.

İyi hoş da İngiliz istihbarat okulunda işi ne?..

Ekaterina Mizulina’nın bir zamanlar Birleşik Krallık'ta okumasına ne demeli?

2010 yılında Moskova Devlet Üniversitesi'nden mezun olmadan önce 2004 yılında SOAS'ta okumuş. Burası çok masum bir okul sayılmaz. Kelimenin tam anlamı ile İngiliz istihbaratı MI-6’in eğitim üssü School of Oriental and African Studies.SOAS University of London, Ortadoğu araştırmaları alanında dünyanın akademik merkezlerinden birinin adı altında gizli casusluk faaliyetlerinde bulunuyor.

SOAS olarak bilinen üniversite (önceden Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu), MI6 ve MI5 için hizmet veren İngiliz güvenlik güçlerini eğitmek amacıyla 1916'da kuruldu. İngiltere Savunma Bakanlığı (MOD), Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat teşkilatlarının personelini eğitim için SOAS'a gönderiyor.

LBGT karşıtı ama erkek kardeşi?..

Ukrayna karşıtı tutumu ve Rusya'da ifade özgürlüğüne yönelik saldırılarıyla tanınan Ekaterina Mizulina; 29 Ocak 2024'te insan hakları ihlalleri ve "ciddi ve sistematik ifade özgürlüğü ihlalleri" nedeniyle 27 ülkeyi kapsayan AB yaptırım listesine dahil edildi.

Mizulina, İnternet'in Rusya bölümünde sansürü savunuyor ve Rus medyasına yönelik yaptırımlar ve para cezaları uyguluyor. The Mirror, kendisinin "özellikle Ukrayna'ya karşı savaşla ilgili olarak Başkan Putin’e yönelik eleştirileri ortadan kaldırmaya istekli" olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Mizulina, geçen yıl Putin'e karşı darbe girişimi sonrasında gizemli koşullar altında bir uçak kazasında hayatını kaybeden Wagner patronu Yevgeny Prigozhin'in de hayranı tanınıyordu.

Acaba Barbie Mizulina olayı Rus istihbaratının kime operasyonu?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakca

https://ekaterina-mizulina.ru/

https://holod.media/2023/06/06/glavnaya-pop-zvezda-vesny/

https://2023.oprf.ru/candidates/mizulina-ekaterina-mikhaylovna/

https://www.thesun.co.uk/news/26023132/vladimir-putin-ekaterina-mizulina-barbie/

https://www.ilmattino.it/lifestyle/gossip/putin_nuova_fidanzata_chi_e_ekaterina_mizulina-7941612.html

https://www.the-express.com/news/world-news/128078/vladimir-putin-dumps-girlfriend-socialite-barbie

https://www.breezyscroll.com/breezy-explainer/who-is-ekaterina-mizulina-putins-rumored-girlfriend/amp/

https://www.news18.com/world/who-is-ekaterina-mizulina-putins-rumoured-new-love-interest-8786124.html

https://www.dikgazete.com/yazi/putin-in-turkiye-ziyaretinde-turk-rus-ortak-finans-sistemi-arayisi-6516.html

https://bnnbreaking.com/politics/putins-rumored-companion-ekaterina-mizulina-russias-web-censor-and-anti-lgbt-crusader

https://www.fikrikadim.com/2024/02/23/general-congress-of-the-international-russophilia-movement-begins-in-moscow.html

https://www.ndtv.com/world-news/vladimir-putin-romantically-linked-to-barbie-lookalike-ekaterina-mizulina-report-5092283

https://www.oggi.it/attualita/notizie/2024/02/18/vladimir-putin-ha-una-nuova-fidanzata-ecco-chi-e-ekaterina-mizulina-detta-barbie/

https://www.dikgazete.com/yazi/mit-dikkat-etsin-mi-6-turkiye-de-school-of-african-and-oriental-studies-soas-mezunlarini-kullaniyor-4409.html

https://www.news.de/politik/857587645/wladimir-putin-neue-geliebte-angeblich-ekaterina-mizulina-kreml-boss-wird-affaere-mit-russischer-barbie-nachgesagt/1/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?