USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fransa’da Yahudi Lutilerin iktidarı!

Fransa’da Yahudi Lutilerin iktidarı!
11-01-2024

Fransa’da Yahudi Lutilerin iktidarı! 

Kristal Gece nedir bilir misiniz?

Rusya'nın St. Petersburg ile özdeşleşen 'beyaz geceler’ ile karıştırmayın! 1938’de Nazi grupları, Yahudilere ait evlere, dükkanlara ve sinagoglara saldırdı. 91 Yahudi'nin hayatını kaybettiği olaylarda yüzlerce kişi ağır yaralandı. 7 bin 500 işyeri yağmalandı, 180 sinagog yakıldı. İşte, “Kristal Gece” dedikleri o.

İşte Kristal Gece’nin yaşlı kıta Avrupa'da parsasını toplayan Fransa Yahudileri, Avrupa'nın en büyük Yahudi topluluğu. Yaklaşık 550 bin Yahudinin yaşadığı ülkede, son yıllarda bu azınlık grubu mensubu çok sayıda kişi, kendilerini güvende hissetmediklerinden şikayetçi. Lakin durumları o kadar da kötü sayılmaz. Ama hükümette eliniz kime çarpsa mutlaka bir tarafı Yahudi çıkıyor.

Halef-Selef Yahudi kökenli Fransa Başbakanları!..

Fransa'nın mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron; Rothschild eski bankeri. Onun da Yahudi kanı taşıyıp taşımadığı sizlerin takdiri.

Seküler bir ailesi olmasına rağmen 11 yaşında sözde kendi isteği ile Katolik vaftizi olması ve Amiens'teki bir Cizvit okulu Providence'a girişi, onun proje bir çocuk olduğunu gösteriyor.

Fransızca öğretmeni ve kendisinden 24 yaş büyük Brigitte Trogneux ile evli.

Fransız medyasında Macron’un cinsel tercihini gizlemek için bu tür bir evlilik tiyatrosu oynadığı yer almıştı. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor?

Sadece o mu?

18 Nisan 1961'de Paris'in 15. bölgesinde doğan, Fransız olmayan müstafi Fransa Başbakanı Elisabeth Borne’un anne tarafı Norman, baba tarafı ise Yahudi. Babası 1942'de ölüm kamplarına sürülen ve İbranice “felaket” anlamına gelen Shoah'tan yani Holokost’an sağ kurtulanlardan.

Borne; teknokrat ve solcu kimliği ile tanınan, sadık bir Makronist. François Mitterrand yönetimindeki bakanlara 2014'te Sosyalist çevre bakanı Ségolène Royal'e danışmanlık yapmış. 1939'da Fransa'ya sığınan Rus kökenli bir Yahudi babanın kızı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne’un görevinden istifası, Fransa'da taşları yerinden oynattı.

Elisabeth Borne, görevde olduğu sürede parlamentoda çoğunluk sağlamakta zorluk çekti ve ülkede Aralık ayında yeni göçmen yasası ile yaşanan krizin ardından istifa edebileceği tahmin ediliyordu. 62 yaşındaki Borne, 1991-1992 yıllarında görev yapmış Édith Cresson'dan sonra Fransa'nın ikinci kadın başbakanı olmuştu. Onun da aile hayatı yok gibi bir şey.

Fransa’nın Başbakanı Yahudi ve eşcinsel Gabriel Attal de Couriss…

Ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başbakanlığa 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal getirdi. 34 yaşındaki Fransız eğitim bakanı Gabriel Attal, hükümetinin azalan popülaritesini yeniden başlatmayı amaçlayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından tarihi bir atamayla ülkenin yeni başbakanı seçildi.

Attal, Fransa'nın şimdiye kadarki en genç başbakanı ve bu görevde görev yapan ilk eşcinsel erkek. Bu da onu sapkın Avrupa’nın en önde gelen ve güçlü LGBTQ politikacılarından biri yapıyor.

Fransa'da Müslüman kız öğrencilere Pedofilik baskı!..

1989'da Fransa'nın Creil ve Montfermeil kentinde 1990'da toplam 6 kız öğrenci başörtülerini çıkarmayı reddettiği için okuldan atıldılar.

Okulda başörtü meselesi, uzun yıllar tartışılırken, 2004'te ilk ve orta dereceli tüm kamu okullarında başörtüsü dahil dini simgelerin kullanımı yasaklandı.

Takvim 2015'i gösterdiğinde bir ortaokul öğrencisi, 2016'yı gösterdiğinde ise bir lise öğrencisi uzun etek giydikleri gerekçesiyle okula alınmadı. Pedofilik Fransız eğitim sistemi, işi etek boyuna kadar indirgedi.

Son bir yılda ise, “abaya” adı verilen bol ve uzun elbiselerin "dini bir kıyafet" olup olmadığı ve okullarda giyilip giyilmemesi gerektiği tartışma konusu oldu.

Macron'un Rönesans Partisi'nin yükselen yıldızı Attal, Temmuz ayından bu yana, eğitim ve ulusal gençlik bakanı olarak görev yapıyordu. Görev yaptığı süre boyunca, Fransız devlet okullarında abaya giyilmesine ilişkin tartışmalı bir yasağı yürürlüğe koydu. Etek boyunun uzunluğu veya kısalığı laikliği tehdit edebiliyordu.

Yahudilikte eşcinsellik…

Bu konuda tek bir yaklaşım yok gibi. Türkiye Yahudileri’nin haftalık gazetesi Şalom'un Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı İvo Molinas, 2018’de bir söyleşide, Yahudi inancının ve Yahudilerin genel olarak eşcinselliği hoş karşılamadığını   ifade etmiş.

Gerek Tora’da gerekse Talmud’da seks için kesin bir tanımlama bulunmamaktadır. Yahudilikte sekse karşı tavır bir denge unsuru içerir. Bu konuda ahlâkî bir disiplini şart koşar ancak maddi zevklerden aşırı kaçışı da savunmaz. Yahudi geleneğinde cinsel ilişki, mutluluk veren, manevi ve kutsal bir olgu olarak görülür.

Tora, homoseksüel davranışlara kesinlikle karşı çıkmaktadır. Levililer’e göre (20:13) homoseksüel bir ilişki kurmuş iki erkek ölümle cezalandırılır. Tora, lezbiyenlikten bahsetmemektedir.

Genel anlamı ile Yahudilik dini ve şeriatı, eşcinselliği onamamaktadır.

Benim anlayamadığım; Yahudi olduklarını açıklayan Fransa politikacılarının bu tür cinsel tercihleri ile inançlarını nasıl bağdaştırabildikleri ve mensubu oldukları Yahudi toplumunun bu durumlarını nasıl olup da sorun yapmadığı?

Gabriel Attal de Couriss’in Jeffrey Epstein ile bağlantısı var mı?

Attal, 1984 yılında François Mitterrand tarafından atandığında 37 yaşında olan Sosyalist Laurent Fabius'u bile geride bırakarak modern Fransız tarihinin en genç ve eşcinsel olduğunu açıkça ifade eden ilk başbakanı oldu.

Fransızlar bu durum ile ne kadar övünseler azdır.

Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Fransa'yı temsil edecek olan Attal, 20 ay görevde kaldıktan sonra başbakanlık görevinden istifa eden Elisabeth Borne'un yerini aldı. Attal, Macron'un eski sol-sağ ayrımını yok etme ve Fransa'da siyasetin kodlarını yeniden yazma ideolojisinin destekçilerinden.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz ay Élisabeth Borne ile Kabine’de bir değişiklik yaptığında kamu harcamalarından sorumlu olan Attal’ı Eğitim Bakanı olarak görevlendirmişti. Attal’ın Eğitim Bakanı olarak atanmasının ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Eşcinsel olduğu için hedef gösterilen Attal, gizli bir lobiye üye olmakla da suçlandı.

O gizli lobi; Amerika Birleşik Devletleri’nde kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan ve hücresinde intihar eden milyarder Jeffrey Epstein'in yakın dostları arasında olabilir mi?

Macron Boy /Oğul Macron…

Macron Boy (Oğul Macron)” lakaplı Gabriel Attal, 16 Mart 1989’da Hauts-de-Seine’de doğdu. Gabriel Attal, 2015 yılında ölen Tunuslu Yahudi kökenli avukat Yves Attal ile film yapımcısı Odesa'lı Ortodoks Hıristiyanların soyundan gelen   Fransız-Yunan-Rus kökenli Marie de Couriss'in oğlu. 

Paris'te üç kız kardeşiyle birlikte büyüdü ve tam adını Gabriel Attal de Couriss olarak kullanıyor.

Günahı vebali boynuna, Gabriel Attal’ın annesinden dolayı acaba Macron Boy /Oğul Macron diye anılmasının başka bir nedeni olabilir mi?

Babası Yves Attal 12 Kasım 2015'te kanserden hayatını kaybedince “rahatladığını” söyleyen Attal  “Babam vefat edince rahatladım. Çünkü eşcinselliğimi daha açık bir şekilde yaşamaya başladım.” demiş.

Attal, babasının ağzından konuşmayı seviyor. "Babam bana şöyle dedi: 'Belki Ortodokssun ama esas olarak ismin yüzünden antisemitizme maruz kalacağın için hayatın boyunca Yahudi hissedeceksin'."

Babası haklı çıktı; Attal, kariyerinin her aşamasında antisemit saldırılarla karşı karşıya kaldı ve bunu fırsata çevirdi.

Abaya…

Attal’ın Eğitim Bakanı olarak karşılaştığı ilk zorluk abaya yasağı oldu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından okullarda abaya yasaklandı, kıyafetlerini değiştirmeyi reddeden yüzlerce öğrenciyi evlerine gönderdi. Bu, Fransa’nın bu yönde aldığı ilk karar değildi. Laiklik yasalarına aykırı olduğu gerekçesiyle başörtü, 2004’te devlet okullarında yasaklanmıştı.

Attal, abaya yasağını şöyle savunmuştu: “Bir sınıfa adım attığınızda, bir bakışta öğrencilerin hangi dine mensup olduğunu anlayamamalısınız.”

Abaya yasağının ardından sol siyasetçiler, Müslüman kadınların ve kız çocuklarının haklarının çiğnendiği konusunda endişelerini dile getirmişti.

Paris'in 6. bölgesinde siyaset ve sanat alanında yüksek profilli ebeveynlerin tercih ettiği Protestan tandaslı özel okul olan École Alsacienne'de eğitim gördü ve burada İngilizce dersleri ilkokul seviyesinden itibaren zorunlu.

Lisans diplomasının ardından prestijli Sciences Po Üniversitesi'nde okudu ve halkla ilişkiler alanında yüksek lisans derecesi aldı. Arkadaşlarına göre siyasi tutkusu, Jean-Marie Le Pen'e karşı düzenlenen bir gösteriye katıldığında, aşırı sağcı liderin 2002'de Jacques Chirac'a karşı yapılan ikinci tur başkanlık seçimlerinde oy almasıyla alevlenmişti.

2006'da Sosyalist partiye katıldı ve Liberal Parti'yi destekledi. Eylül 2022'de La République en Marche'nin yeni adı olan Renaissance'ın genel sekreterliğine atanan, Avrupa Parlamentosu Renew Europe (Liberal) grup başkanı Stéphane Séjourné ile Medeni Dayanışma Sözleşmesi yaparak birlikte yaşıyor.

Rus Yahudilerinin gözünün nuru!..

Attal, "Her halükarda Fransa, Rusya ile diyalog yolunu açmak ve iki ülke arasındaki ilişkileri sürdürmek niyetindedir. Rusya bizim komşumuzdur ve öyle kalacaktır. Rusya ile ilişkiler her halükarda sürdürülecektir" demişti.

Türkiye'ye sıcak bakmıyor!..

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, 2020’de başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkelerin Hazreti Muhammed’i tasvir eden karikatürlerle ilgili eleştirileri karşısında “Avrupa’nın büyük dayanışmayla” ülkesinin arkasında durduğunu söylemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ermenistan’ı silahlandıran politik bir atraksiyonu devam ettirmesini başbakan olarak atadığı Gabriel Attal’dan isteyecektir. Bunun asıl sebebi ise Azerbaycan’ın, petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarından Fransa'ya bir şey koklatmamasıdır.

Ve başka nedenler?

Muhtemelen Fransa'da yaşayan Cezayir, Fas ve Tunus gibi ülkelerden gelen Berberi asıllı Afrikalıları sisteme entegre etmek için babası Tunuslu birisini göreve getirdiler.

Bana kalırsa umutsuz vakıa.

Neden mi?

Çünkü İslamafobi’ye dönüşen uygulamalar ile bu şansı kaybedeli hayli zaman oldu. Paris sokakları, yeni bir kıvılcıma bakar. Ceberrut Fransız polisi bile olayları durduramaz.

Bask milliyetçiliği ve Katalan bağımsız hareketi başkaldırmak için gün sayıyor.

Korsları, Korsikalıları da unutmayın. Korsika Ulusal Kurtuluş Cephesi FLNC, her an Vezüv gibi Etna gibi patlayabilir.

Yahudi, Yahudiye karşı. Muhtemelen Fransız derin devletinin önerisi ile gerçekleşen bu görevlendirme ile Gazze’de şamar oğlanına dönen İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası askeri harekâtının önünü almak istediler.

Lübnan’da İsrail'e karşı güçlü bir Fransa ve İran lobisi ile işbirliği mevcut.

Cihanşümul Kadim Türk Devleti, Fransa'ya ayar vereli epey bir zaman oldu. Bu ayarın kodlarını merak edenler, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Fransa Kralı Birinci Fransuva'ya gönderdiği; “Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı, hükümdarlara taç veren Allah’ın yer yüzündeki gölgesi..." diye başlayan ve "Sen ki Fransa vilayetinin kralı Fransuva’sın..." diye devam eden ünlü mektubu okusunlar.

Yetinmeyenler üşenmesin, deve kasabı/Cezzar Ahmet Paşa’nın Napoléon Bonaparte komutasındaki Fransız Ordusu, 1798'de Mısır işgale başlayınca, 21 Mayıs 1799'da Akka Kalesi önünde onları nasıl perişan ettiğine baksınlar. Cezzar Ahmed Paşa’nın karşısında ilk yenilgisini yaşayan Napolyon; "Akka’da durdurulmasaydım, bütün Doğu’yu ele geçirebilirdim!" sözünü söylemiştir.

Kıta Avrupası ve dahi Fransa, istedikleri kadar hızlı tren trendine kapılsınlar. Lutilik onları mutlaka helak edecektir.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.bbc.com/turkce/articles/c3gy3m88xe9o

https://www.salom.com.tr/arsiv/haber/90567/yahudilikte-cinsellik

https://www.theguardian.com/world/2024/jan/09/gabriel-attal-french-prime-minister

https://encyclopedia.ushmm.org/content/tr/article/introduction-to-the-holocaust

https://www.dw.com/tr/avrupadaki-bağımsızlık-hareketleri/a-40780329

https://edition.cnn.com/2024/01/09/europe/gabriel-attal-french-prime-minster-intl/index.html

https://kafkassam.com/cumhurbaskani-macronun-turk-danismani-fransayi-salladi.html

https://www.google.com/amp/s/amp.odatv4.com/guncel/yahudilik-escinsellere-nasil-bakiyor-131538

https://www.gala.fr/l_actu/news_de_stars/gabriel-attal-premier-ministre-qui-est-sa-mere-marie-de-couriss_515694

https://medyascope.tv/2024/01/09/macron-boy-lakapli-fransanin-ilk-escinsel-basbakani-gabriel-attal-kimdir/

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/fransada-liselilere-gore-hukumetin-uzun-elbise-yasagi-damgalayici/2989789

https://www.theguardian.com/world/2022/may/16/elisabeth-borne-a-long-serving-technocrat-and-woman-of-the-left

https://tr.euronews.com/2020/10/28/fransa-turkiye-nin-elestirileri-kars-s-nda-avrupa-buyuk-birliktelik-icinde-degerlerimizin-

https://www.femmeactuelle.fr/actu/news-actu/elisabeth-borne-qui-est-son-ex-mari-et-pere-de-son-fils-olivier-allix-2134556

https://tr.euronews.com/2018/11/07/avrupa-nin-en-buyuk-yahudi-toplulugunun-yasadigi-fransa-antisemit-saldirilar-korku-saciyor

https://www.lemonde.fr/m-le-mag/article/2021/10/31/stephane-sejourne-et-gabriel-attal-un-couple-au-c-ur-du-pouvoir_6100485_4500055.html

https://sputniknews.com.tr/20240109/fransanin-yeni-basbakani-34-yasindaki-gabriel-attal-oldu-rusya-ile-iliskilerimiz-surmeli-1079470138.html

https://www.lemonde.fr/politique/article/2024/01/10/gabriel-attal-a-matignon-des-tenors-de-la-majorite-a-l-elysee-les-coulisses-d-une-nomination-disputee_6209975_823448.html

https://www.ohmymag.com/people/actu-people/elisabeth-borne-premiere-ministre-qui-est-son-mari_art150083.html?utm_source=flipboard&utm_medium=syndication&utm_campaign=flux

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
enver
enver 3 ay önce
dışarıya baktıkça ve öğrendikçe kendimizi daha iyi tanıyacağız
hamit
hamit 3 ay önce
öğrenecek neyimiz kaldı enver bey. dostu mu düşmanı mı. Türk milleti kurdu da bilir kuzuyu da. biz golü içerden yiyoruz. onları konuşmak lazım diye düşünüyorum.
hamit
hamit 3 ay önce
fransız kalmamışsınız iyi güzelde bize ne bundan. iç siyaset kaynıyor konu mu bulamadınız.