USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FETÖ’nün yurt dışı talimatlı sosyal medya linçleri

26-10-2021

dikGAZETE’deki ilk yazımın, bu konu üzerine olmasını istemezdim fakat dikkat çekmek istediğim birkaç husus olduğu için kısa bir özetle kalemimi huzurunuza sunuyorum…

FETÖ’nün yurt dışı talimatları ile hedefe koydukları insanları sosyal medyada nasıl linç ettiklerini sizlere göstermek istiyorum. Çünkü bu yapılan algı operasyonlarını besleyen başka bir güruh var.

Geçtiğimiz 8 Ekim’de son zamanlarda üzerinde durduğum, araştırdığım bir konu üzerine “tweet” serisi paylaştım.

Kapatılan askeri okul ve polis akademisi öğrencilerinden bazıları (FETÖ ile iltisakı hukuki delillerle ispat edilen) yurt dışında oldukça iyi üniversitelerde siyaset bilimi, dış politika, uluslararası ticaret vb. bölümlerde okuyorlar.”

- “Merak ettiğim husus şu: Bu öğrenciler Türkiye ' ye geri dönecek mi? Bizzat FETÖ ile iltisakı olan bu öğrenciler okudukları üniversitelerde Türkiye şartlarına göre oldukça iyi eğitim alıyorlar. En az iki dil biliyorlar, sosyolojik ve psikolojik olarak ciddi eğitimler alıyorlar.”

- “Korkum şu ki; FETÖ ile mücadelede ileride, günümüzde yaşandığından daha ciddi kopuşlar yaşanırsa ne olur? MİT, Dış İşleri Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı gibi kurumlara CV potansiyeli yüksek bu öğrenciler kamu görevlisi olarak alınır mı? Bir düşünmek gerek…”

- Şunu yazmayı da unuttum. Bir ara FETÖ, MİT’e alınan Çince tercümanlar ile ciddi bir yapılanmaya gitmişti. Hatırlatayım dedim.”

*

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara merkezli yapılan FETÖ soruşturmasında örgütün Jandarma Genel Komutanlığı “mahrem hizmetler” soruşturmasında 18 astsubay ve 78 eski askeri öğrenci, toplam 96 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyondan sonraki ertesi gün yani Pazar akşamından itibaren genelde yurt dışı merkezli FETÖ iltisaklı hesaplardan çok ciddi bir biçimde sosyal medya linçine uğramaya başladım.

Bir yığın küfür, hakaret ve tehditlere maruz kaldım.

Özellikle, FETÖ iltisaklı askeri öğrencilerle ilgili paylaşımım ve “Veryansın TV”de röportaj olarak verdiğim, davalarımla ilgili bilgiler sonucu FETÖ’nün yurt dışı talimatlı sosyal medya tetikçileri tarafından linçe maruz kaldım. 

FETÖ, son birkaç yıldır sosyal medya algı operasyonunu çok ciddi olarak yurt dışı kaynakları üzerinden profesyonelce yürüterek, Türkiye’de 15 Temmuz kalkışmasıyla da açıkça ortaya çıkan hain yapılanmaya karşı mücadele eden insanları itibar suikastına tabii tutmaktadır.

Maksatları, mücadele eden insanları susturmak, dirençlerini kırmak ve sosyal mecrada belgelerle dile getirilen gerçeklerin dikkate alınmamasına sebep olmaktır.

Aslında hiçbir şekilde muhataba almadığım FETÖ’nün bu sosyal medya linçini dile getirmek istemesem de, ilerleyen süreçlerde şahsım adına karşılaşabileceğim bazı engebeli durumlarda, “bir arada ve belli bir yerde delil olarak kalsın” diye bu hususu bu köşeye taşımak istedim.

Sosyal paylaşım” olarak ana hatlarla ifade ettiğim sayılı mesajlara karşı, yurt dışında olup, “firari” olarak anılan Prof.’undan öğretim görevlisine, rütbe almış askerinden firari sanık “Adil Öksüz”ün yakın arkadaşına ve daha pek çok sahte-gerçek çeşitli isimlere kadar, her biri onlarca “RT - tepki” de alan binlerce cevap mesajından ve “tweet” etkileşiminden özellikle paylaşmak istediklerimi aşağıda görsel eki olarak sunuyorum.

İşte, “tweet” altına iliştirilip, FETÖ için “Olmayan bir örgüt”, şahsım için “Faşist” vs. gibi ifadelerle tehditler savuran o “cevap”lardan bazıları…

-Yurt dışı firarisi, Yarbay Ethem Gürbas isimli Twitter hesabı 32.387 takipçi sayılı.

-Şahsıma hakaret içerikli gelen yüzlerce mesajdan sadece birisi.

-Bir zamanlar “Fuat Avni” isimli hesabı yöneten şahıs.

-“Kısa zamanda geliyoruz, çok az kaldı. Senin gibileri yerinden edeceğiz.” mesajlarından sadece biri.

- Bir kadına sosyal medya üzerinden açıkça yazılan hakaret dolu mesajlardan sadece birisi.

- “Geldiğimizde işinden olacaksın.” mesajlarından sadece birisi.

- Fuat Avni’nin Twitter hesabı kullanırken kullandığı diller; “Korkma, titre.” Mesajlarından sadece birisi (Profilini de merhum Cemil Meriç fotosu ile maskelemiş.

-Türkiye’ye geri döndüklerinde hangi devlet kurumuna geri döneceklerini beyan eden mesajlardan sadece birisi.

-“Today’s Zaman” genel yayın yönetmeni Sevgi AKARÇEŞME’nin şahsımı hedef göstermesi.

*

-Firari Adil Öksüz'ün arkadaşına bakın!..

*

*

Bu saldırıları görsel ekleriyle paylaştım diye, sakın dikkate aldığımı zannetmeyin. Aksine zerre umurumda değil. Sadece dikkat çekmek istediğim husus şu:

Bu hesapların, sosyal mecralarda yaptıkları algı operasyonlarında bu denli özgüvenli davranmalarında, halen devlet kurumları içerisinde çözülmeyen iç içe geçmiş kripto ağ yapılanmaları ile sürekli irtibat halinde olmalarının çok büyük etkisi var. 

Bu etkinin talimatı ile hareket eden binlerce yurt dışı merkezli “gerçek Twitter hesapları” var. 

Bu hesaplar tarafından kadın erkek dinlemeden, bel altı saldırısından tutun da mesleki hayatınızla ilgili akla hayale gelmeyen çeşitli saldırılara maruz kalıyorsunuz.

Fakat hepsinin unuttuğu tek şey şu;  kürsülerden seslenenlerden değil de yücelerden gelen fermanlarla vatan aşkına ant içenler ve şehitlerin duasına talip olanların inadı…

Devlet demek millet demektir ve devlet sabredenlerledir.

Daha fazla uzatmadan bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.

Saygılarımla…

.

Ayşenaz Çimen, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Maydanoz
Maydanoz 2 yıl önce
Gerçek hukugun olduğu yerde Fetö metö diye birşey kalmaz..Bu çarkı kıralım , milli konsensüsü sağlayalım, Kol kırılır yen içinde demeyelim.
Mehmet D.
Mehmet D. 2 yıl önce
Elinize emeğinize sağlık.. Görmesi gerekenler de görür bunları İnşaAllah… Vede gerekeni yaparlar bir an önce