USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dünyaya anlatılmayan gerçek; Rusya savaşı kazandı!

Dünyaya anlatılmayan gerçek; Rusya savaşı kazandı!
26-04-2023

MOSKOVA

Dünyaya bu askeri operasyonu anlatmayan Rusya, bazı kesimler tarafından başarısız bulunurken, bazı kesimler ise “bir bildikleri vardır” düşüncesini oluşturdu.

Hatta o kadar çok yalan söylendi ki, “Sadece Türkçe konuşanları askere alıyorlar” bile dediler ve ben de o yüzden Türklerin Anadolu’dan önce yaşadıkları topraklardan biri olan Hakasya Cumhuriyeti'ne gidip, şaman ayinine katılıp, asimile olmamış gerçek Türklerin topraklarında gezdim ve bunları video kaydına alarak “Cem Kıran Rusya Videoları” (*) başlıklı kanalımda yayınladım.

Rusya ve Ukrayna savaşının üstünden bir yılı aşkın süre geçmesi artık Rusya'nın neyi neden yaptığını bizlere daha iyi anlattı.

Aşağıda bağlantısını vereceğim videoda, “IQ” olarak düşük düzeydeki birinin bile anlayacağı şekilde hem harita üzerinden hem de o bölgeye gidip, daha önce çektiğim görüntüler üzerinden sizlere konuyu anlatıyorum fakat, gece-gündüz ABD ve Avrupa'dan fonlanan gazete ve televizyonların, “egemen ülke Ukrayna” safsatası ile beraber, “Ukrayna zafere gidiyor” algısı, insanımızın ayarlarını o kadar çok bozmuş ki, YouTube videosunun yorumları, anlattığım gerçekliği inkar etmek için elinden geleni yapmakta.

İzleyeceğiniz videoda, insanlara 2014 yılında Rusya, Donbass’da fiilen yokken, Ukrayna ordusunun, çocukları nasıl hedef alıp, sakat bıraktığını anlatan videomu seyretmelerini ve bu durumu o çocukların ağızlarından dinlemelerini istiyorum.

Fakat gelin görün ki, on binlerce izlenme alan bu videomdan o izlemelerini tavsiye ettiğim videoyu sadece 350 kişi izleyip gerçeklere ulaşmış, geri kalan bilgisiz kitleler, “sen Rus propagandası yapıyorsun, söyle, Rusya sana kaç para ödedi bu video için” gibi çok sığ bir şekilde tarafıma kuduz hayvan gibi saldırmaktalar.

Halbuki Ukrayna tarafından vurulan o küçük çocukları izleseler, Rusya’nın o bölgede olmadığı zaman, “milliyetçi” Ukraynalıların neler yaptığını ve şu an da yaşadıkları zorlukların neden kaynakladığını biraz kavrayacaklardı.

Ama olmuyor işte, halkımız ABD’nin ve Avrupa'nın önlerine koyduğu haberleri, tıpkı ineklerin önüne konulan saman gibi yemesi (okuması ve izlemesi), onların gerçekleri duyduğunda inkâr politikası gütmesine sebep oluyor.

Umarım ülkemizde ve dünyada insanlık, okuduğu her haberi tıpkı bir yemek gibi seçer ve doğruya ulaşır.

.

Cem Kıran, dikGAZETE.com

Video başlığı; “Rusya Savaşı Kazandı-Dünyadan Gizlenen Gerçek

Şimdiden iyi seyirler.

(*)

https://www.youtube.com/@CMKRN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Okan Yolbulak
Okan Yolbulak 12 ay önce
Henüz Rusya savaşı kazanmadı ama kazanacak çünkü ABD ile yaptığı bir anlaşma var. O anlaşma uygulanıyor. İki ABD var. Rusya ise onlardan biri ile yıllardır ilişki içinde ve o tarafla yürüyor. İnsanımızın ot yer gibi önüne konduğu ile idare ettiği doğru mu bilemem ancak günlük hayata o kadar dalıyoruz ki bilgi değil sadece kırıntıların dahi milyonda birine bile sahip değiliz, o sahip olduğumuz minicik bilgi kırıntısının kırıntısı üzerinden analiz yapıyoruz. Bu da her zaman ki gibi yanlış bilgiye götürüyor bizi. Oysa gerçekler medya önünde alınan kararlar, söylenenlerle değil arka planda derin devletler eliyle işlemektedir. Ukrayna savaşı da böyle.