USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DOÇ. DR. ÖMER BOLAT, YENİ SİSTEMDE GÖREV ALMALI.. 

05-07-2018

- GECE SOHBETİ.. -

:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi günü saat 16:00'da TBMM'de yemin edecek..

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş töreni ise aynı gün saat 18:00'de Beştepe'de yapılacak.. 
Ardından da yeni Bakanlar Kurulu üyeleri  pazartesi akşam saatlerinde açıklanacak..
Hayırlı uğurlu olsun..

Artık eskisi gibi Başbakanın başkanlık ettiği bakanlar kurulu olmayacak.. Başkan tarafından seçilmiş bürokrat nitelikli bakanlar olacak. Bir başka ifadeyle Başkan isterse bakanlarını milletvekilleri arasından seçebilecek ama seçilen milletvekili Bakan olduğu takdirde milletvekilliği düşecek ve bakanlıktan alındıktan sonra da bir daha Meclise milletvekili olarak dönemeyecek.. Dolayısıyla bakanların atanmasında da böylece Meclis’in onay yetkisi de bulunmayacak.. Ayrıca bakana yönelik gensoru da verilemeyecek. Çünkü bakan bir bakıma Meclis’e karşı sorumlu değil, Başkana karşı sorumlu..

Yeni sistemden ilk etapta anlayabildiklerimiz bunlar.. Gerisini ise yaşayarak öğrenececeğiz..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin bakanlarını tahminimce şu an kafasında şekillendirmiştir.. Nihai kararı da bir iki gün içinde verir.. Zaten hepsi 16 adet.. Ama ofisleri ve kurulları hesapladığınızda epeyce bir bürokratla yönetilecek Türkiye'miz..

Şimdi değerli dostlar; ben burada bir isme değinmek istiyorum.. Benim de çok kıymetli bir kardeşim olan ve siyaset dünyasında taraflı tarafsız pek çok kişinin sevgisini kazanmış ve gönlünde yer edinmiş birisinden bahsetmek istiyorum..

Bu kişi Doç. Dr. Ömer Bolat..

Ekonomiyi gerçekten iyi bilen biri Ömer Bolat.. 
Sayın Nihat Zeybekçi'nin yıllardır Ekonomi Bakanı olduğu bu ülkede Ömer Bolat'ın da Zeybekçi kadar bu işi yapabileceğine inanıyorum..

Ve Ömer Beyin gerek insan ilişkilerdeki ustalığı, gerekse de ekonomi ve poltika bilgisi, memleket siyasetine mutlaka bir ivme kazandırır, diyorum.. Uzun yıllardan beri her alanda yaptığı ekonomik, sosyal ve siyasi tahliller, toplumun her kesimi tarafından ilgiyle takip ediliyor.. Bu özelliklerinin yanı sıra siyasetçilerde görmek istediğimiz, kaliteli bilgi, seviye, nezaket, güleryüz ve tevazu hasletlerini de bünyesinde toplamış birisi.. Ayrıca toplumun dertleriyle dertlenen, sevinçlerine iştirak eden bir gani gönüllü kişi..

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak Bakanlar Kurulu listesinde yeni kan ve yeni heyecan çerçevesinde Ömer Bolat olmalı.. Hatta Ömer Bolat özelliklerine haiz kişiler bulunmalı bu kabinede..

Hülasa-i kelam;

Yeni sistemin yeni idarecileri, özel kişiler olmalı..

Siyasetin bir başka kaliteli ismi olan değerli Cumhurbaşkanımız da böyle kişilerle birlikte devletimizi yönetmeli..

Allah (CC) hepsinin ve hepimizin yardımcısı olsun..

Vesselam..

.

Sami Özey, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?