USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Cübbeli’nin Süleyman Soylu’ya teveccühünün nedenleri?

Cübbeli’nin Süleyman Soylu’ya teveccühünün nedenleri?
27-08-2022

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve yurtdışında yaşayan Sedat Peker, birkaç gün önce “Deli Çavuş” isimli feyk hesabından hasmı/hısmı İçişleri Bakanı Süleyman Soyluyu hedef alan mesaj bombardımanına yenisini ekledi. Bir kısmını okudum. Yenilir yutulur şeyler değil. Türkiye Cumhuriyetinin bir bakanı hem de içişleri bakanı böyle şeylere maruz kalmamalı. Makamın onuru söz konusu. “Gereği yapılsın” demek kolay kim yapacak nasıl yapacak? Her türlü serbestliğin yasalarla sağlandığı Finlandiya’da Başbakan, arkadaşlarıyla dans etti diye neredeyse istifanın eşiğine geldi, hüngür hüngür ağladı.  

Kaçak Sedat Peker’in mesajı neydi?

Malum Sedat Peker, yaptığı açıklamalarla uzun süredir, Türk kamuoyunda gündem oluşturuyor.

Öyle iddialarda bulunuyor ki, bizim kılçıksız balık sandığımız birçok bürokrat veya politikacının hiçte öyle sütten çıkmış ak kaşık olmadığı ortaya çıkıyor. Kulisler her türlü bilgi ile kaynıyor. Fırsatçılar iki grup, bir kısmı selden kütük kapmanın peşinde diğer bir kısmı ise kaynayan kazanın altına odun atmanın derdinde. Peker’in mesajları, iyileri de kötüleri de kutuplaştırıyor. Herkes kendi meşrebine göre tarafını seçiyor.

Her neyse Peker’in mesajlarından asıl dikkatimi çeken ve aklımda kalan;

“…Gerçi tam kendine göre birkaç tane hoca da bulmuşsun. Kendi cemaatinin içindeki insanların elinde olduğunu iddia ettiği kayıtlara karşı onu da korumaya aldın değil mi?”  ifadesi oldu.

Peker’in ahlaka mugayir ifadesindeki “şeyine göre Hoca” kim?

Giresun Göreleli  Ahmet Ünlü namı diğer Cübbeli Ahmet, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmanın videosunu paylaşarak, “Bize böyle îmanlı ve Kur'an'lı bir Bakan nasîb ettiği için Yüce Rabbimize hamdederiz. Allâh-u Teâlâ, ordumuzu koruma âyetleriyle muhâfaza eylesin. Âmîn!” mesajını yayınlayınca, deyim yerindeyse taşlar yerine oturdu. Kendi kendime; “demek ki Sedat Peker’in sözünü ettiği, Soylu’nun koruma altına aldığı  ‘Hoca’  Cübbeli Ahmet’miş” dedim.

Cübbeli Ahmet neden koruma altına alınmış olabilir?

Birinci ihtimal: 2006 yılında İsmailağa Cemaati, bir cinayetle sarsıldı. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun sağ kolu olarak bilinen Camianın önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk; 3 Eylül 2006’da sabah namazında, camide 3 bin kişinin gözleri önünde öldürüldü.

-Bayram Ali Öztürk-

Bayram Ali Öztürk'ü namaz sırasında bıçaklayarak öldüren Mustafa Erdal ise hemen oracıkta linç edildi. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Zekeriya Yücedal, katilin Cübbeli’nin etrafına topladığı ‘ipsiz sapsız’ tiplerden biri olabileceğini açıkladı.

Nitekim o dönem Emniyetten üst düzey bir yetkili de, katille ilgili şu yeni bilgileri vermişti; "Katil Mustafa Erdal vaktiyle hırsızlık gibi süfli (adi) işlere bulaşmış bir tövbekar. Cüppeli Ahmet Hoca’nın kazandığı tiplerden. Ama Cüppeli, İsmailağa cemaatinde pek kabul görmüyor. Erdal, iki aydır İsmailağa Camii’ne geliyor. Ayinlerdeki taşkınlıkları, cemaatin dikkatini ilk günden çekti. Hemen konsantre olması, hançeresini yırtarak ’Allah’ diye bağırması, cemaatte rahatsızlık yarattı. Cinayet işlemeseydi, cemaatten bu taşkınlıkları nedeniyle dışlanacaktı".

Nitekim o yıllarda basında yer alan haberlerde cinayetin ardından yakalanan katilin Cübbeli Ahmet’in cemaatinden olduğu iddia edildi. İddialara göre, o devirde Cübbeli Ahmet’in Mahmut Hoca’nın yerine geçmek istediği konuşuluyordu ve öldürülen Bayram Ali Öztürk, Cübbeli’yi istemeyenlerin başında geliyordu. Bu olay nedeni ile bazı İsmailağa cemaati mensuplarının Cübbeli Ahmet’e husumet beslemesi söz konusu olabilir. Belki o nedenden dolayı İçişleri Bakanı Soylu, kamuoyunun yakından tanıdığı Cübbeli Ahmet’i korumaya almış olabilir.  

İkinci ihtimal: Yine aynı yıl, yani 2006’da Cübbeli ile ilgili başka skandal  patlak verdi. Bu kez medyaya kendisinin gezi arkadaşı ve cemaatinin müntesibi Mehmet Sağlamer tarafından Cübbeli Ahmet’in Jet-Sky üzerinde görüntüleri servis edildi. İddialara göre Cübbeli, bir müridiyle Avrupa turuna çıkmıştı. Alpler’de gezdikten sonra Malta’ya geçen Cübbeli, müridinin arkasında Jet-Sky keyfi yaparken görüntülenmişti.

Medya haliyle işin peşine düştü. Ardından Mehmet Sağlamer; yaşadıklarını sayfa sayfa gazetelere anlatmaktan çekinmedi. “Ben gittiğim tatil yörelerinde jet Sky’ye biniyorum. Onu da davet ettim, bindi. Zaten eğlenceli şeyleri denemeyi sever. Kendisi yabancı kadınlarla bir arada olmamayı öğütler, ama tatillerimizde genelde kadınlı erkekli plajlarda denize girmekten kaçınsa da oralarda dolaşır.”

Asıl can alıcı iddiaları ise Tunus seyahatiyle ilgiliydi. “Tunus’ta gittiğimiz turda, bir ’Tunus gecesi’ düzenlendi. Dansözler çıktı, onları seyretmedi. Ama Arapça bildiği için bir şekilde onların telefon numarasını aldı ve onları Türkiye’ye davet etti. Onları burada 2 gün ağırladı. Cübbeli’nin paraya ve kadına karşı zaafı var. Cemaatten arkadaşları kendisine Moldovyalı bir kız getirmişler. Kendisi nikáh yapıyor, beğenmedim deyip ertesi gün boşuyor. Buna muta nikáhı mı dersiniz, beğenmeyip ertesi gün boşadım nikáhı mı dersiniz, bilmem. Eşleri bilmiyor, bilseler buna asla müsaade etmezler.” demişti. Cübbeli Ahmet’in adı 2011’de bir çete operasyonunda geçti. Fuhuş videoları ortalığa saçıldı. Karagümrük çetesine yapılan operasyonda Cüppeli Ahmet de dinlemeye takıldı. Müridinin ifadesiyle ‘para ve kadına’ düşkün olan Cübbeli Ahmet için, Fas’tan Kazakistan’a oradan Ukrayna’ya kadar pek çok ülkeden kadınlar getiriliyordu. Fuhuş için getirilen kadınlar için ‘seyyit’ kod adı kullanılıyordu. Cübbeli, kadın organizasyonunu yapan müritlerine ‘seyyitler geldi mi?’ diye soruyordu. ‘Fuhuş amaçlı insan ticareti, tehdit, şantaj ve mafya ile ilişki kurmak’ suçlamalarıyla gözaltına alınan Cübbeli Ahmet, tutuklandı.

Cübbelinin korunmaya alınmasının nedeni, kendisi hakkında olduğu iddia edilen kasetlerin internet mecrasında yayınlanma şantajları olabilir. 

Çünkü Nakşibendi tarikatına bağlı 'İsmailağa Cemaati'nin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun, 23 Haziran'daki ölümünün ardından, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun kendisi hakkında ortaya attığı 'kaset' iddiaları, muhtemelen bu kaset iddiaları,  daha evvel mahkemeye taşınan ve mahkeme zabıtlarına geçen önceki kaset iddiaları ile aynı muhtevada, aynı içerikte olabilir.

Üçüncü ihtimal:  Cübbelinin korumaya alınması ile ilgili, yalan değil, ilk aklıma gelen ihtimal bu olmuştu. Cübbeli Ahmet, 2020’de bir televizyon yayınında "Radikal Selefi derneklerin silahlandığını" iddia etmişti. İçişleri Bakanı Soylu da; Selefi dernekler silahlanıyoriddiaları ile ilgili olarak, "Türkiye, Selefilerle yıllardır mücadele ediyor. Selefi örgütle ilgili 47 yapılanma var. Yaklaşık 28 tane dernek ve vakfa gözaltı yapmışız. Türkiye'de bu mücadele devam ediyor. Bizim bilgiye her zaman ihtiyacımız var. 1-2 gün içerisinde Cübbeli Ahmet Hoca bildiğini anlatacak" demişti.  Sonra da "Selefi dernekler silahlanıyor"  şeklindeki açıklaması ile ilgili olarak Cübbeli’nin bilgisine başvurulmuş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade vermişti. Acaba Türkiye’nin hemen her vilayetinde örgütlenen Selefi grupların Cübbeliye yönelik suikast ihbarları var da o nedenle Soylu, Cübbeli’yi Emniyet korumasına aldırmış olabilir mi?

İsmailağa Cemaatinde Cübbeli devre dışı!.. 

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camii'ndeki cenaze namazında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yapmıştı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vasiyeti cenaze namazının ardından açıklanmış, oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu da, cemaatin yeni liderinin “Hasan Efendi” olarak anılan Hasan Kılıç'ın olacağı bilgisini vermişti.  Kamuoyunda Mahmut Ustaosmanoğlu'nun en tanınmış talebesi olarak lanse edilen Cübbeli Ahmet, cenazenin yıkanmasına alınmamış, kendi ifadesi ile bir tas su bile döktürmemişlerdi. Sözün özü; cenazede, medyatik Cübbelinin esamesi dahi okunmadı.

Yeni şeyh hükümet erkanının onayını aldı!..

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Efendi'nin hayatını kaybetmesiyle birlikte, tarikatın yeni şeyhinin kim olacağı da merakla bekleniyordu.  Müteveffa Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının vefatından önce, kendisinin de eşinin babası olan Hasan Kılıç'ı temsilci ve cemaatin başı olarak vasiyet ettiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfını ziyarette İsmailağa’nın yeni şeyhi Hasan Kılıç ile birlikte-

Nitekim Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayattayken yerine vekil olarak tayin ettiği Hasan Kılıç’ın Şeyhliği, Devlet Erkanının en üst düzeyden katıldığı cenaze namazı sırasında hazır bulunanların devlet ve hükümet erkanının huzurunda ilan edildi. 

Bu tarzda tarikat postuna kimin oturacağı “cumhuriyet tarihinde bir ilk “olma özelliği taşıyordu. Bu duyuru önemli, çünkü bir anlamda “resmi onay” anlamını anlamına geliyor.

Mahmut Efendi'nin cenazesine katılım oldukça fazlaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mahmut Efendi'nin cenaze mazında ön saflarda yer aldı. Erdoğan'ın yanısıra katılan  diğer isimler:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal,

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman,

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici,

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan,

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe.

İsmailağa Cemaatinin fraksiyonları…

İsmailağa Cemaatinin Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, daha elden ayaktan  düşmeden tahtı sallanmaya  başlamıştı. Cemaatte ilk çatlak,   Mahmut Efendi'nin  sağ kolu Bayram Ali Öztürk'ün 3 Eylül 2006’da camide 3 bin kişinin gözleri önünde öldürülmesi ile yaşandı. Bazı basın organlarında, Cübbeli Ahmet'in efradı mesul tutuldu. Sağlık sorunları yaşaması ile birlikte cemaat içinde güç kavgası  alenileşti.

Cemaatin ana güç merkezi, başkanlığını Celal Erzincanlıoğlu'nun  yaptığı İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı. 4 Temmuz 2017'de İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı basın açıklamasında, "İsmailağa Cemaati adına yurtiçi ve yurtdışı bütün faaliyetleri yürüten İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Mahmud Efendinin oğlu Ahmet Hocamızın da yönetiminde yer aldığı ve doğrudan Efendi Hazretlerinin tâyin ettiği heyetin kontrolünde faaliyetini sürdüren ve bütün cemaati kuşatan yegâne vakıftır. İsmailağa Dayanışma ve Yardım Derneği, Fatih Medreseleri vb. isimler üzerinden tezvirat yapanlar, hizmet maksadıyla değil, fitne-fesat ve rant niyetiyle kurdukları onlarca dernek ve marifetlerini ifsad faaliyetlerinin aracı haline getirenler, medya üzerinden bu fitne ve fesat faaliyetlerini yürütmektedirler." denilmişti.

Yine 19 Temmuz 2022'de, İsmailağa İstişare Heyeti imzası ile yayımlanan Basın ve İnternette Yer Alan Bazı İddialar Hakkında kamuoyuna  yapılan duyuru da ise şöyle denilmişti:

"Basın ve internet yoluyla yayılıp gündemi meşgul ettiği görülen, cemaatimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bu zamanda tefrika varmış gibi gösterilen birtakım iddialar sebebiyle açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Cemaatimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bir zamanda, cemaatimizin kıymetli hocalarını zan altında bırakan açıklamalarda bulunarak cemaatimiz içinde post kavgası varmış havası estirilmesi bizi son derece üzmüştür. Nitekim iddialarda adı geçen Cübbeli Ahmet Hocamız da ittifak hususunda görüşlerini İsmailağa İstişare Heyetimiz ile görüşmesinde dile getirmiş ve sohbetinde kamuoyuyla paylaşmıştır.

Söz konusu tartışmalarda adı geçen Saadeddin Ustaosmanoğlu’nun akrabalıktan mütevellit soyadı birlikteliğinden hareketle konuyu cemaatimizle ilişkilendirmeye yönelik ısrarlı açıklamaların hak ve hakikatle bir ilgisi olmadığı gibi, mezkûr şahsın Ustaosmanoğlu ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’mızın internet sitesi ve resmî sosyal medya hesapları dışında yapılan açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatır, cemaatimizin birlik ve beraberliğini ilâ yevmi’l-kıyâm muhafaza buyurmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederiz."

Marifet Derneği…

Cemaat içinde Mahmut Efendi'nin bacanağı Muhammed Keskin'in lideri olduğu, İsmailağa'nın ikinci merkezi sayılan Beykoz Çavuşbaşı'ndaki Marifet Derneği, ikinci bir damar. ‘Marifet'çiler’ Mahmut Efendi'ye ait 2007 yılındaki bir videoyu paylaştılar. Videoda, Cübbeli Ahmet’in, hasta yatağındaki Mahmut Efendi'ye, kendisinden sonra kimin şeyh olacağını ima ederek, 'Yazıya dökelim' diyor. Mahmut Efendi'nin 'Nasip neyse o olur' dediği ve hiç kimseyi tayin etmediği görülüyor. Mahmut Efendi'nin bakımını üstlenen bacanağı Muhammed Keskin'in lideri olduğu, İsmailağa'nın ikinci merkezi sayılan Beykoz Çavuşbaşı'ndaki Marifet Derneği ile Cübbeli Ahmet birlikte hareket edebileceği ihtimal kapsamında bulunuyor.

Cübbelinin en büyük muarızı Saadeddin Ustaosmanoğlu ve Kökler Derneği…

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, 1959 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokul sonrası medrese eğitimi gördü. Muhtelif yayıncılık faaliyetleri içinde bulunan Ustaosmanoğlu seminer, konferansa da katıldı.

İsmailağa cemaatinin Şeyhi Mahmud Ustaosmanoğlu’nun yeğeni ve İBDA-C hareketinin lideri Salih Mirzabeyoğlu’ndan sonra ilk akla gelen isim olan Saadettin Ustaosmanoğlu, kendi ifadesiyle “ilk ve ortaokul sonrası medrese eğitimi” görmüş. 1999-2005 yılları arası İBDA-C davasından Metris, Kartal ve Bolu F Tipi cezaevlerinde yatmış ve Mirzabeyoğlu’nun hapis arkadaşı olmuş. “Cezaevine girmeden önce de Furkan dergisini çıkardığı biliniyor.

-Saadeddin Ustaosmanoğlu, Salih Mirzabeyoğlu-

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümü ardından yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, Kökler Derneği isimli “YouTube” kanalında cemaatin tanınan isimlerinden Cübbeli Ahmet’e, “Erkeksen şeyhliğini ilan et. Çok meraklısın çünkü. İlan et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur” diye seslenmişti.

Ahmet Mahmut Ünlü, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun kendisi hakkında ortaya attığı 'kaset' iddiaları hakkında Cübbeli Ahmet, “Şeyhlik ilan etmeyeceğim, kaseti çıkarmayan melundur" demişti. 'Cübbeli Ahmet' elinde kendisiyle ilgili kasetler bulunduğunu söyleyen Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu ise Cübbeli Ahmet ile ilgili olarak, "Kahire'nin pavyon sokaklarında ne yaptın. Kahire'de aradığını bulamayınca Lübnan'a gittiğini de biliyorum. Cübbeli Ahmet Mahmut'un ülkeler arası maceraları. Filmin kendisini daha piyasaya sürmedik. Bunlar daha fragman" diyen Ustaosmanoğlu, "Endonezya'dan başlayalım mı? Mısır, Lübnan, İran... Film ortaya çıktığında bütün şalterlerin atacak zaten. Erkeksen şeyhliğini ilan et. Çok meraklısın çünkü. İlan et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur" ifadelerini kullanmıştı.

Videonun ardından Ahmet Mahmut Ünlü adına İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’, ‘iftira’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürülen savcılık dilekçesinde “Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükununu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur” denildi.

Trabzonspor, Cübbeli ve Soylu…

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü, son zamanlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik dualarıyla gündemde. Aslında bu yakınlaşma yeni sayılmaz. Belki  bu yakınlaşmaya “Karadenizli dayanışması” da denilebilir.

Cübbeli Ahmet, Süper Lig'de 2021-2022 sezonu şampiyonu Trabzonspor'un olduğu karşılaşmayı stattan takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maç bitiminin ardından statta bir konuşma yaptı. “Tele1” kanalı ise bu konuşmayı “Trabzonsporlular, şampiyonluk kutlamalarında sahneye çıkan Süleyman Soylu’yu yuhladı” başlığıyla haberleştirdi.

Konuyla ilgili konuşan Cübbeli Ahmet,Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamasında yaptığı konuşma esnâsında Süleyman Soylu Bakanımızı coşkulu kalabalıklar alkışlarken hasûd müfsid bir ekalliyetin ‘yûh’ çekmesine aldanan Tele1 kafası, Bakanımızın îtibârının azalmasını bekliyorsa daha çok beklerler. Biz, terörü bitirmekte kararlı duruşundan dolayı Sayın Bakanımızı daha ziyâde tebrîk ediyor ve duâlarımızı arttırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

“Bize böyle îmanlı ve Kur'an'lı bir Bakan nasîb ettiği için…”

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuşmuştu. Bakan Soylu, konuşmasında, mezunlara seslenerek, "Görevinize çıkarken, Allah rızası için abdestli çıkın, Ayet-el Kürsilerle çıkın. Biliniz ki, Cenab-ı Allah sizin muhafızınızdır" ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli, Twitter hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmanın videosunu paylaştı.

Ünlü, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bize böyle îmanlı ve Kur'an'lı bir Bakan nasîb ettiği için Yüce Rabbimize hamdederiz. Allâh-u Teâlâ, ordumuzu koruma âyetleriyle muhâfaza eylesin. Âmîn!"

Sonuç: Burası Türkiye… "Şap beni, şup beni… Manyak manyak işler..."

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

http://www.cubbeliahmethoca.tv/biyografi.php

https://www.ismailaga.org.tr/ismailaga-camii-ilim-ve-hizmet-vakfi-basin-aciklamasi

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/240620227

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/katil-3-halkadan-5036923

https://halktv.com.tr/makale/ismailagada-post-kavgasi-basladi-682160

https://www.internethaber.com/cubbeli-iste-bu-kadini-gormemis-47197h.htm

https://kronos35.news/tr/sap-beni-sup-beni-manyak-manyak-isler-bir-cuppeli-ahmet-portresi/

https://www.tgrthaber.com.tr/aktuel/ismailaga-cemaati-yeni-lideri-hasan-kilic-kimdir-2834759

https://gurbetcigiresun.com.tr/goreleli-hemserimiz-cubbeli-ahmet-hoca-tahliye-oldu-10544-haberi

https://twitter.com/delicavus_nth/status/1562507191629688836?t=5P-r76b1KpYKeQCkuKqMdg&s=19

https://twitter.com/delicavus_nth/status/1543190464752484352?t=7E9xvy5flNcdkHBuXu3tCA&s=19

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/75-tweet-atti-sedat-pekerden-art-arda-paylasimlar-1973390

https://t24.com.tr/haber/cubbeli-ikinci-esi-hanim-duyarsa-yandik-keske-gizlilik-karari-aldirsaydiniz,206826

https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/cenaze-namazinda-aciklandi-ismailaga-cemaatinin-yeni-lideri-belli-oldu-h203270.html

https://www.indyturk.com/node/249356/haber/radikal-selefi-dernekler-silahlanıyor-diyen-cübbeli-ahmet-hoca-emniyette-isim

https://www.hurriyet.com.tr/video-bakan-soylu-cubbeli-ahmet-hoca-1-2-gun-icerisinde-bildiklerini-anlatacak-41619292

https://sputniknews.com.tr/20200926/selefi-dernekler-silahlaniyor-diyen-cubbeli-ahmetin-ifadesi-3-saat-surdu-1042917464.html

https://www.yeniakit.com.tr/haber/cubbeli-ahmet-hocadan-dikkat-ceken-suleyman-soylu-cikisi-daha-cok-beklerler-1652683.html

https://www.gazeteduvar.com.tr/cubbeli-ahmet-olarak-bilinen-unluden-kaset-aciklamasi-haber-1573882

https://www.odatv4.com/guncel/cubbeli-ahmet-e-yonelik-kasetin-var-iddiasinin-altindan-feto-cikti-244858

https://www.internethaber.com/cubbeli-ahmet-hocanin-esleri-kac-tane-biri-resmi-biri-imam-nikahli-esleri-kimler-2261771h.htm

https://www.gazeteduvar.com.tr/saadeddin-ustaosmanoglu-cubbeli-ahmet-mahmut-seyhligini-acikla-da-kasetlerini-patlatalim-haber-1573702

https://haber.sol.org.tr/haber/cubbeli-ahmet-seyhlik-ilan-etmeyecegim-kaseti-cikarmayan-melundur-342264

https://sputniknews.com.tr/20220824/cubbeli-ahmetten-soyluya-bize-boyle-imanli-bir-bakan-nasip-ettigi-icin-yuce-rabbimize-hamdederiz-1060309113.html

https://www.dikgazete.com/yazi/ingiliz-istihbarati-ve-turkiye-nin-talibani-ismailagalilarin-sehit-ettigi-muftu-hasan-ali-unal-4491.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?