USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP’nin gerçek genel başkanı ve emanetçisi belli oldu!..

CHP’nin gerçek genel başkanı ve emanetçisi belli oldu!..
09-03-2024

CHP’nin gerçek genel başkanı ve emanetçisi belli oldu!..

Özgür Özel ile CHP Afyon Milletvekili ve Grup Başkan Vekili, aynı zamanda belediye başkan adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

Açılışta, Özel’den önce konuşan Burcu Köksal, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları, DEM Parti hariç, her siyasi partiye açık olacak” dedi.

Köksal’ın sözlerine herhangi bir şey söylemeyen Özgür Özel; Afyonkarahisar’dan Uşak mitingine geçtikten sonra burada; “Sürçülisan oldu. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” şeklinde bir ifade kullandı.

Özel’in sözlerinin birkaç saat sonrasında, Köksal’dan açıklama geldi: “Dil sürçmesi değil… Belediyeyi Dem Parti ile yönetmeyeceğim. Verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım!

Ajanslar bunu haber olarak geçince; 24. Dönem Uşak Milletvekili Dilek Akagün, Yılmaz’ın; Wikileaks belgelerinde adı ‘TR705’ olarak geçtiği için, “Sen TR705 olarak geçen CIA ajanısın; partimizi bölmeye geldin!..” dediği; CHP'deki DEM temsilcisi Sezgin Tanrıkulu, Burcu Köksal'ın çıkışıyla ilgili; “Zor zamanlardan geçiyoruz; ricam sadece sakin olmamız” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Olay sıcaklığını korurken, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda halka hitap eden İBB Başkanı ve Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu; daha önce, “Ekrem İmamoğlu’nu partiye ben aldım. Üyelik kaydını bile ben yaptım” diyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi makamına çağırmış ve “Seninle yol yürümeyeceğim” diyerek, İlgezdi’yi aday göstertmemişti.

CHP’den de bu konuda herhangi bir açıklama filan da gelmediydi!

İşte bu İmamoğlu; CHP milletvekili; Grup Başkanvekili ve CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti açıklamasına, Bakırköy’den posta koyarak; CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’a kapıyı gösteriyor;

Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç, her siyasi partiye açık olacak” sözüne; karşılık “Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yağma yok!” diyerek had bildiriyordu!

Bu sözlerden sonra anlaşıldı ki; CHP’nin gerçek genel başkanı Ekrem İmamoğlu’dur!..

İmamoğlu’nun çıkışıyla, emanetçisi Özel, hızlı bir şekilde, DEM Parti’yetaahhütname’li güvence vaadiyle, CHP’li belediye başkanlarının belediye kapılarını herkese açık tutacaklarına dair taahhütname vereceklerini söylüyordu!

Buna rağmen, emanetçi Özel’in söyledikleri dikkate alınmadı ve Genel Başkan, Ekrem İmamoğlu’nun tepkisinden sonra: “Kamuoyuna saygılarımızla” diye başlayan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, emanetçinin adı ve imzası yoktu sadece CHP’nin amblemi vardı.

İlginçtir; eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiden ihraç ettirdiği ve yeni yönetimle birlikte tekrar partiye dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burcu Köksal’dan daha ağır ifadeler kullanıp; “Ben DEM Parti ile işbirliği yapılmaması görüşündeyim. Bolu'da böyle bir şey söz konusu olamaz. CHP’de farklı düşünceler olabilir ama ben DEM Partililerle aynı kaldırımda bile yürümemeyi tercih ederim” demesine rağmen ne İmamoğlu ne de Özel ona cevap vermiyordu!..

Ben, kendisi hakkında yapılan bütün açıklamalara karşılık veren ve en son bir açıklama daha yaparak, kararının değişmediğini söyleyen Burcu Köksal’ı ne olursa olsun verdiği söze sadakat gösterdiği için tebrik ediyorum…

Bundan sonra 31 Mart’ta İmamoğlu, belediye seçimlerini kazanır ve Kılıçdaroğlu ile ekibinden bir hamle gelmezse Özel, emanetçiliği ve genel başkanı İmamoğlu’na biatını sürdürecek!.. Kazanamazsa ya Kılıçdaroğlu tarafından alaşağı edilecek ya da emaneti sahibine teslim ederek, CHP’nin tarihine resmi olarak genel başkan, gerçekte ise emanetçi şeklinde en kısa görev yapan biri olarak küçük harf ve puntolarla yazılacak!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
cin ali
cin ali 2 ay önce
sıkıntı ne. 20 yıldır tek adama alıştınız. ortak akıl gibi böyle şeyler size tuhaf geliyor.