USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Boğa burcunda 2022 fragmanı olacak bir Ay tutulması

18-11-2021

19 Kasım Boğa burcundaki Parçalı Ay tutulması…

Merhabalar, 19 Kasım 2021 saat 11:57’de 27 derece Boğa Burcunda sevimsiz algol yıldızı ile kavuşumlu tam 3 buçuk saat süren bir ay tutulması meydana geliyor olacak. 

Algol sabit yıldızının hikayesine baktığımızda aslında güzellik ve çirkinliğin bir arada nasıl etkiler verdiğini görüyoruz.

Karanlığın içindeki ışık, ışığın içindeki karanlıkla da ilişkili bir sabit yıldız. 

Mitolojik  hikayesinde, “büyüleyici güzellikte bir kadın olduğundan bir canavara hatta şeytana dönüştürülmesi ve şeytana dönüştürülmesinin akabinde baktığı herkesi taşa dönüştüren bir kadın figürünün ödediği bedelleri…” anlatır bu sevimsiz Algol

Gördüğü herkesi taşa dönüştürmesinin hatta silah olarak kullandığı ve sayısız ölümlere sebebiyet verdiği ve daha sonrasında ise bu kadının kafası kesilerek öldürülmesiyle sonuçlanan üzücü bir hikaye.

Fakat Algol yıldızı burada aslında daha çok büyük hırsların, tutkuların, ihtirasın ortaya çıkacağı büyük bir enerjinin meydana geleceğini gökyüzünde gösteriyor. 

Sabit yıldızımız Algol,Medusa” ile özdeşleştiriliyor hikayede ama Medusa’nın kesik kafası ile anlatılmak istenen aslında bir şeyin kökten kesilmesi ve kökten değişimi olacak.

Ki zaten tutulmalar, kadersel çok önemli dönemeçleri anlatır.

Tutulmaların enerjisi ve gündemleri 3 ay öncesinden yavaşça kendini belli edip sonrasındaki 3 ay içerisinde ise hızlanır.

Son 3 ay içindeki gündemlerinizi yaşadıklarınızı neler istediğinizi iyi hatırlamanız gerekiyor. 

Çünkü aslında “2022 fragmanı olacak bir tutulma yaşayacağız” diyebiliriz.

Tutulmaya Pluto üçgeninin eşlik edişi ile daha çok hırslandıran ve dönüştüren olayları, hatta dipte kalan duyguların daha da ortaya çıkacağının, sonrasında ise ne istediğimizin farkındalığına daha iyi varacağımız bir sürecin bizleri beklediğini gösteriyor.

İletişim ve düşünme gezegenimiz Merkür ise hala Akrep burcunda ve Merkür - Güney Ay Düğümü kavuşumda…

Bu kavuşuma Neptün üçgen ve Jüpiter de bunlara kare açıda olacak. 

Ortada yoğun bir Akrep enerjisi yani büyük bir manipülasyon, kıskançlık, intikam, tahakküm kurma olacağı da aşikar.

Güney Ay Düğümünün eşlik ediyor oluşu Akrep burcunun gölge yönlerinin ortaya çıkacağını gösterirken, aslında Ay tutulmasına da Kuzey Ay Düğümün kavuşuyor oluşu Algol yıldızının daha olumluya doğru dönüşmesinin de kişinin kendi irade ve karar gücüne bağlı olduğunu gösteriyor olacak. 

Algol, kötü anılan bir Yıldız olsa da gitmemiz gereken yönü gösteren Kuzey Ay Düğümü ile hareket edildiğinde hırsların, arzuların doğru fikir ve düşünceler ile buluştuğunda güzel sonuçlara yol açacağı da görülecektir. 

Spiritüel mesajların arttığı ve ortadaki doğru fikirlerin de artık hayata geçmesinin altının çizildiği bir tutulma. 

Jüpiter’in Ay Düğümlerine attığı kare ile de olması gerektiği gibi olan bir kadersel dönemecin yine abartılı duygularla ortaya çıkacağını görüyoruz. 

Akrep teması, oldukça hakim bir tutulma ve nitekim de Akrep burcu, krizlerden sonra gelen dönüşümü işaret ediyor yine.

Psikolojik sorunların da bu dönemde çoğu kişide tetiklendiği bir tutulma olacak. 

Yükseleni Oğlak tutulmanın yönetici gezegeni Venüs ise “12. ev”de. 

Yani gizli kapaklı konular ve yine psikolojik sorunların, bilinçaltındaki korkuların büyük tetiklenişi söz konusu.

Diplerde, karanlıkta kalan duyguların ortaya çıkışı ile artık ne istediğimizi daha net belirleyeceğimiz ve büyük farkındalıklarla dönüşeceğimiz bir tutulma bizleri bekliyor.

Sevgiyle kalın; size iyi gelmeyeni bu tutulma ile muhakkak bırakacaksınız. 

Sağlık olarak da boğaz, boyun, bademcik bölgelerinde hassasiyet ve enfeksiyonların olabileceği de görünüyor, dikkat edin. 

Sevgiler…

.

Astrolog Yasemin Türen, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?