USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Altılı Masa operasyonunun arka planı!

Altılı Masa operasyonunun arka planı!
04-03-2023

Türkiye'de deprem gündemi bir anda değişti. Kimileri Dr. Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı masasını yıkmasını beklerken, bir tarafı Diyarbakır bir tarafı Selanikli Meral Akşener, Millet İttifakı’nın masasını yıktı attı hatta “kumar masası” demeyi de ihmal etmedi. Ne de olsa Devlet Bahçeli'nin ekolünden. Bahçeli de masa ile ilgili “altılı ganyan” diyerek dalgasını geçmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aylar öncesinden Akşener'i, Cumhur İttifakı’na çağırmasının boşuna olmadığı daha yeni yeni anlaşılıyor.

Akşener'in İmamoğlu zaafı nereden kaynaklı?

Akşener'in İBB Ekrem İmamoğlu'naasrın fatihi” dediğini biliyor musunuz? İnsanın aklına ister istemez “bu kadar abartılı hitabın arkasında ne var” diyesi geliyor. Nitekim, İYİ Parti, 2023 seçim çalışmaları kapsamında bir video hazırlamış, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in sosyal medyadan paylaştığı videoda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve adalet vurgusu dikkat çekmişti.

27 Ekim 2021'de gazeteci Sabahattin Önkibar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu'nun milyon dolarlık ihaleler verdiğini anlatmıştı. Linki kaynakçada var, merak eden izler.

Geçtiğimiz yıl Cem Uzan, “Cengiz İnşaat ve İmamoğlu arasında maddi ilişki var. İmamoğlu’nun Meral Akşener’in eşi ve oğlu ile ticari ilişkileri var." iddialarını ortaya atmıştı.

Cem Uzan ayrıca “Meral Akşener’e bavul bavul para gitti” iddialarını tekrarlayarak “Ben buradan bir defa soruyorum. Bu para size Cengiz Holding’ten İmamoğlu zincirinden mi geldi? Burada kimin eli kimin cebinden belli değil, böyle bir ilişkiler zincirinden mi geldi? Ben bunu bilmek istiyorum. Türkiye bunu bilmeyi hak ediyor. Bunu açıklamaya kavuşturmadan temiz ellerden bahsedemezsiniz?” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkan ve bunu her fırsatta üstü kapalı olarak dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na olan sevgisinin altında ticari ilişkilerin yatıyor olabileceği düşünülüyordu. Akşener’in, İBB’deki terör yapılanmasına ve Ekrem İmamoğlu‘nun HDP ile olan sıcak ilişkilerine göz yummasının altında oğlu Fatih Akşener’in ortak olduğu danışmanlık şirketine Ekrem İmamoğlu tarafından sağlanan desteğin olduğu iddia edilmişti.

Akşener'in oğlu kim mi?

Meral Akşener'in oğlu Fatih, Galatasaray Lisesi'nden mezun. Üniversite eğitimini elektrik mühendisliği dalında Fransa'da almış. “Co-Founder at Sobrinus Consulting and Education” adında eğitim ve danışmanlık şirketi var. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in siyasi geçmişindeki çelişkilerin yanı sıra siyasi söylemleri arasındaki çelişkiler de sürekli gündeme geliyor.

Türkiye’deki mülteciler üzerinden siyaset devşiren ve her fırsatta, “Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz” diyen Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in Habitat Derneği bünyesinde, “Suriyelilere, Türkiye’de kendi işlerini kurma” konusunda dersler verdiği ortaya çıkmıştı.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu gibi Fatih Akşener'in de FETÖ’cü bir tarafı mevcut. Kapatılan FETÖ kurum ve kuruluşlarının yanı sıra; gözaltına alınan, firar eden, ihraç edilen FETÖ'cülere sahip çıkan Meral Akşener'in oğlu da FETÖ kumpaslarını desteklemiş.

Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililerin Suriye’ye konulu güvenlik toplantısının ses kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgili paylaşımları olmuş.

Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in 1 Şubat 2022’de kurduğu “Sobrinus Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş”, faaliyet alanları ile ve ortağı Neslihan Nigiz Ulak ile dikkat çekiyor.

Fatih Akşener’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda çalışmalar yapan Neslihan Nigiz Ulak ile ortaklaşa kurdukları şirketteki faaliyet kollarının ise yerel yönetimlere ve büyük kapasiteli holdinglere eğitim, danışmanlık ve organizasyon işleri yapmak olduğu İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında yer alıyor.

***Hangi belediyelerden iş aldılar?

Fatih Akşener’in Soros vakıflarına yakın olduğu bilinen kurumlardan eğitim alan Neslihan Nigiz Ulak ile ortak olarak kurduğu Sobrinus Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş’nin başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP’li belediyelerden ve TUSİAD üyesi holdinglerden yüklü miktarlarda iş aldığı iddialar arasında…

İlk müşteri Belçika'dan…

Meral Akşener’in oğlu Fatih Akşener’in Soros vakıflarına yakın kurumlarda eğitim alan ortağı Neslihan Nigiz Ulak’ın ortak olduğu şirketin ilk müşterisi ise Belçikalı La Lorraine Bakery Group oldu.

Akşener'in giderayak İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a Cumhurbaşkanı adayı olmaları için yaptığı çağrının bir işe yaramadığı ortaya çıktı. Akşener'inmasayı yıktım, benden sonra tufan demesinden sonra, her iki belediye başkanının Ankara'da buluşmaları ve görüşmelerinde “Millet İttifakı ile yola devam” kararı verildi.

Erdoğan Meral Akşener'in oğlu Fatih'in nikâh şahidi…

01.09.2012'de Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Meral ve Tuncer Akşener'in oğlu Fatih Akşener ile Işıl Abeş'in Beylerbeyi Sarayı'ndaki düğününe katılmışlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, çiftin nikah şahitliklerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski bakanlardan Necmettin Cevheri, iş adamı İnan Kıraç, iş adamı Zeynel Abidin Erdem ve Fatih Erbakan yapmış.

Bundan sonra ne olur?

Zafer Partisi öncülüğünde Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'nin bir ittifak çalışması var. Birkaç gün önce seçimlere Memleket Partisi ile girmeye hazırlanan Zafer Partisi'nde Genel Başkan Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce'yi aday göstereceklerini belirtmişti.

Akşener'i aralarına kabul edeceklerini sanmıyorum. Ancak devlet aklı, bunları bir araya getirebilir. O taktirde Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce değil de Kuvayı Milliye'nin sır gibi sakladığı, meraklı gözlerden ve medyadan özellikle uzak tuttuğu süpriz ismi aday gösterebilirler. Akşener için farketmez. O başbakan olsun yeter.

Gelecek günler nelere gebe ah bir bilseniz?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://youtu .be/COPA_3SF_vU..

https://www.turkgun.com/cem-uzana-cevabiniz-var-mi

https://www.aa.com.tr/tr/yasam/basbakan-erdogan-nikah-sahidi/339604

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ovur/2022/12/29/aksenerin-kimyasi-neden-bozuldu

https://medyabar.com/haber/12153625/cem-uzan-aksenere-bavul-bavul-paralar-gitti

https://m.yeniakit.com.tr/kart/haber/iste-aksenerin-oglunun-feto-paylasimlari-461932.html

https://www.ensonhaber.com/amp/gundem/zafer-partisi-genel-baskani-umit-ozdag-kuracaklari-ittifakin-cumhurbaskani-adayini-aciklad

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/aksenerden-secim-videosu-imamoglu-ve-adalet-vurgusu-dikkat-cekti-7557526/

https://mobile.beyazgazete.com/haber/chp-li-ibb-de-ihale-yolsuzlugu-iddiasi-hangi-parti-genel-baskaninin-oglu-ihaleye-boguluyor-6428846.html

https://www.genelgundem.com/iyi-parti/meral-aksener-in-ekrem-i-mamoglu-sevgisi-menfaat-iliskisi-i-bb-den-fatih-aksener-in-sirketine-kiyak-mi-yapildi

https://www.takvim.com.tr/guncel/2022/09/21/chpli-belediyeleri-haraca-baglayan-iyi-partide-suskunluk-sarmali-esnaf-akceli-ihaleleri-sordu-meral-aksener-camura-yatti

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ali baykal
ali baykal 1 yıl önce
mccartyciliğe bırakın. iki dediğinde olmadı. muharrem ince ayrıldı, meral hanım birleşti. dış politikada yazmaya devam edin. siyaset kulisleriniz gerçekten zayıf.