USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Al sana ilk adım…

Al sana ilk adım…
15-01-2024

AL SANA İLK ADIM… 

Tarih 10 Ocak 2024. Yer MİT Başkanlığı Bağlıca yerleşkesi. Konu MİT’in 97’nci Kuruluş Yıldönümü, konuk 12’nci Cumhurbaşkanı R.T. ERDOĞAN.

ERDOĞAN, MİT’in dünü, bugünü ve yarınına değiniyor.

27 dakikalık konuşma, salondaki çok sayıda bürokrat ve MİT mensubunun alkışlarıyla sık sık kesiliyor. Demek ki sıkı bir konuşma, boş değil yani.

Oysa aynı konuşma, emekli bir MİT mensubu olarak şahsımızda bırakın coşkuyu endişelere yol açıyor.

Ne diyor Cumhurbaşkanı?

Terör ve yabancı casusluk faaliyetlerinin yanı sıra, son dönemde düzensiz göç gibi radikalleşme gibi Organize Suçlar gibi yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı gibi yeni tehditler de Kurumumuzun radarına girmiştir” diyor.

T.C. vatandaşlarına söylüyor bunu.

Artık MİT, yabancı karşıtlığı faaliyetlerini de takip edecek haberiniz olsun. Ülkedeki milyonlarca Suriyeli’ye, Afgan’a, Paki’ye ve de Arap’a karşı şefkatinizi esirgemeyin; esirgerseniz yandınız yani.

Devam ediyor Cumhurbaşkanı.

İsrail’e yönelik casusluk operasyonlarına ilişkin olarak; “İsrail’in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Tabii bu, İsrail’i ciddi manada şaşırtmıştır. Nasıl oldu da bunları toparladınız, bunları aldınız? vs gibi. Daha dur bakalım. Bu, işin ilk adımı. Türkiye’yi tanıyacaksınız.” diyor.

15 kıytırık haber elemanının, (kıytırık diyoruz zira casus diye yakalananların 8’i deport ediliyor) tutuklanmasına, İsrail’in ne kadar şaşırıp tırstığını, bu konuşmanın 48 saat sonrasında, Pençe-Kilit bölgesinde 9 şehit verince anlıyoruz.

Gel gör ki Ortadoğu bataklığında, istihbarat işinin çocuk oyuncağı olmadığını, atılan her adımın illaki bir karşılığının olacağını, gereksiz efelenmelerin, mantıksız babalanmaların yanıtsız kalmayacağını, anlaması gerekenler değil de biz anlıyoruz.

Devam ediyor ERDOĞAN.

İstihbarat diplomasisinde Teşkilatımız, diğer ülkelerin terörle mücadelesine katkı sağlamaktan rehine kurtarmaya, arabuluculuktan esir takasına kadar pek çok başarılı çalışmaya imza atıyor” diyor.

Peki ERDOĞAN’ın bu konuşmasından 1 ay önce, 12 Aralık 2023’de, KCK yani PKK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa KARASU ne diyor?

Türk Devleti’nin insani değeri falan yok. Elimizde 2 tane MİT’çi var. Bir gün olsun sormuyor. Ben birilerini bırakayım sen de onları bırak demiyor.” diyor.

Elimizde 2 tane MİT’çi var” dediği, 4 Ağustos 2017’de K.Irak’ta, PKK tarafından kaçırılan ve tamı tamına 6 yıl, 5 ay, 11 gündür rehin tutulan, 2 üst düzey MİT görevlisi.

Eee, Asrın Dışişleri Bakanı Hakan FİDAN ve çiçeği burnunda halefi İbrahim KALIN

2 personel, 2 kurum evladı, Teşkilatın namusu demek. Bunun bir anlamı var mı sizin için?

Sanmıyoruz…

Bu Teşkilat, sizin gibi sahada 1 gün bile geçirmeden, haber kaynağının ilaç parasını kendi cebinden ödemeden, Vatan sevdasını ölüm korkusuna yeğlemeden, gökten zembille Müsteşarlık koltuğuna inenlere her daim 3 numara büyük gelir.

Daha söylenecek çok söz var da vakit yok.

Son olarak bu konuşmanın, çok sayıda üst düzey ve genç MİT mensubunun görüntülerini içeren videosu, bizim Faho’nun başında olduğu İletişim Başkanlığı tarafından yanlışlıkla yayınlandı ve bilahare silindi.

Ama atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti tabii.

Ondan sonra da; yok yabancı düşmanlığı, yok rehine kurtarma, yok bilmem ne.

Yaratana ant olsun ki Türk töresi, Türk ülkesi ve Türk Milleti, Hakk’ın vaat ettiği günlere elbet ulaşacaktır, belki yarın, belki yarından da yakın.

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ,

VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ…

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı, Emekli MİT mensubu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?