Türkiye, Kamerun'daki okul saldırısını kınadı

Türkiye, Kamerun'daki okul saldırısını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Kamerun'da bir özel okula düzenlenen, çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Ankara

dışiş leri bakanlığı ndan yapı lan yazılı açıklamada, Kumba'da bir özel Okula yönelik 24 Ekim'de yapılan saldırı da çok sayıda çocuğun yaş amını yitirdiğinin ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Masum çocuklara yönelik bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dost ve kardeş Kamerun halkına ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, yaralı çocuklara acil şifa diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kamerun'da ayrılıkçı bir Grup , Anglofon Güney Batı bölgesinin Kumba kentindeki bir özel okula saldırmış, olayda en az 8 öğrenci hayatını kaybederken, çok sayıda öğrenci yaralanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE .com
ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ