Ankara
Uraloğlu , 25 Aralık günü Bakü-Grozni seferi sırasında, Kazakistan'ın Aktau şehri yakınlarında düşen AZAL'a ait yolcu uçağı na ilişkin açıklamanın yanı sıra sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yaptı.
Azerbaycan hava Yolları, Kazakistan'da düşen uç Ağı n dış müdahaleye maruz kaldığını açıkladı
Söz konusu uçağın kaza -kırımının incelenmesi için Türkiye 'den 8 kişilik bir inceleme Heyeti görevlendirdiklerini belirten Uraloğlu, "Azerbaycan Devlet Sivil Havacılık ajansı nın talebi üzerine kazanın nedenlerini araştırmak, Teknik ve operasyonel analizler yapmak ve gerekli desteği sağ lamak amacıyla uzman bir heyet oluşturduk. Heyetimiz, yerel yetkililerle koordinasyon içinde olayın tüm yönleriyle incelenmesi ve sonuç ların raporlanması için çalışacak." ifadesini kullandı.
Uraloğlu, heyetin bu akşam Bakü'ye hareket edeceğini ve yarından itibaren çalışmalara başlayacağını anlatarak, şunları kaydetti:
"Türkiye olarak her koşulda Azerbaycan'ın Yanı nda olduğumuzu belirtiyor, hayatını kaybedenlere Allah 'tan rahmet, Azerbaycanlı kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
Azerbaycan Hava Yolları, Kazakistan'da düşen uçağın dış müdahaleye maruz kaldığını açıkladı
- Azerbaycan, uçak kazası nda Vefat edenler için yas tutuyor
- Kazakistan'daki uçak kazasında kurtulan yolcu kaza süreci ve sonrasını kayda aldı -videolu-
Azerbaycan haberleri...
- Kazakistan'daki uçak kazası, 2018'de Portekiz 'de yaş anan acil iniş olayını hatırlattı
- Kazakistan’da düşen uçaktan 29 kişi kurtuldu
- Kazakistan haberleri...
Kaynak: AA
.
dikGAZETE .com