Özel Haber

Tataristan’ın başkenti Kazan kenti, İslam dünyası ile işbirliğini artırıyor

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan kenti, İslam dünyası  ileişbirliğini artırıyor

Tataristan’ın başkenti Kazan kenti, İslam dünyası ile işbirliğini artırıyor
16-04-2024 17:50

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan ve İslam dünyası arasındaki işbirliği artıyor. 

Konuyla ilgili açıklama, Uluslararası Ekonomi Forumu “Rusya – İslam Dünyası: KazanForum” organizasyon kurumu tarafından yapıldı. Kurumdan dikGAZETE'ye yapılan açıklamada, "RF Tataristan Cumhuriyeti'nde yapılan etkinlikler şunu gösterdi: Kazan, İslam'ın gelişmesi ve Rusya'nın İslam dünyasıyla bağlarının gelişmesi için en önemli merkezlerden biri haline geliyor. Burada her yıl binlerce Tataristan Cumhuriyet Müslümanı ve değerli konukların katılımıyla toplu iftar düzenlenmektedir." denildi.

29 Mart tarihinde Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da dev iftar programının da örnek verildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Filistin, Suudi Arabistan, Türkiye, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve İslam dünyasının diğer ülkelerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 12 binden fazla Müslüman bir araya geldi..Bu yıl bu etkinlik, ilk kez “Rusya - İslam Dünyası” Stratejik Vizyon Grubu himayesinde gerçekleştirildi ve fiilen uluslararası statüye kavuştu."

RF Tataristan Cumhuriyeti Müslümanlarının Diyanet  İdaresi Başkanı Müftü Kamil Hazrat Samigullin, “Bu sene 12 bin kişilik iftar yapabildik, sanırım her şey yolunda gitti. Cumhuriyet İftarı şimdiden dünya standartlarında bir organizasyona dönüştü, diğer ülkelerden konuklar ve konsoloslar geldi. Önümüzdeki yıl coğrafyamızı nasıl genişleteceğimizi düşüneceğiz. Burada insanlar birbirini görüyor, sarılıyor, iftar müminleri birleştiriyor” dedi.

Katılımcılar da, "Tataristan Cumhuriyet İftarı üst düzeyde gerçekleştirildi ve Rusya'da yılın en önemli olaylarından birine hazırlıkta önemli bir aşama oldu." diye duygularını aktardı.

Bu arada Kazan, Mayıs ayında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinden delegasyonların katılımıyla Rusya Federasyonu'ndaki en büyük etkinlik olan 15. Uluslararası Ekonomi Forumu “Rusya - İslam Dünyası: KazanForum”a ev sahipliği yapacak. Foruma geleneksel olarak İslam din adamlarının temsilcileri katılacak. Helal sanayinin ve İslami finansın geliştirilmesine büyük önem verilecek.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER