Taliban, grubun içine sızmalar olduğundan şüpheleniyor

Taliban, grubun içine sızmalar olduğundan şüpheleniyor

Taliban lideri Molla Hibetullah Ahundzade, grubun içine sızma tehlikesine karşı Taliban komutanlarına uyarıda bulundu.

afganistan

Kendisinin basında tek kare fotoğrafı bulunan Taliban Lideri Ahundzade, yaptığı yazılı açıklamada, Taliban komutanlarını "saflarının içine bakmaya, kontrol etmeye ve casusları yok etmeye" ç Ağı rdı.

Taliban mensuplarının, "bedenin birer uzuvları" olduğunu ifade Eden Ahundzade, "Uzuvlardan biri bozulursa tüm beden zarar görür." ifadesini kullandı.

Ahundzade, Taliban yetkililerinin, kendi saflarındaki mensuplarıyla çok iyi ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Taliban yönetimi , geçen haftalarda, Taliban saflarını temizleme konusunda bir komisyon kurmuş ve çalışmaları na başladı klarını açıklamıştı.

Komisyonun görevinin, Taliban'ın adını kötü ye kullananların gruptan çıkartılarak cezalandırmak olduğu bildirilmişti.

Taliban'ın 15 Ağustos'ta ülkeye hakim olmasının ardından saldırı lar arttı.

Bu saldırıların çoğunu Terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Öte yandan Taliban yönetimi, ülkede istikrar ve Güvenliği Yeniden sağ layabileceklerinde ısrar ediyor ancak Taliban mensupları veya aşı lık yanlısı grupların suç landığı cinayetler de yaş anıyor.

Geçen hafta kendilerini Taliban olarak tanıtan silahlı kişiler, ülkenin doğusunda bir düğünü basarak 3 kişiyi öldürmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, söz konusu saldırının Taliban ile ilgisinin olmadığını belirtmişti.


Kaynak: AA

dikGAZETE .com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ