Özel Haber

Rus medyası: Türkiye, Rusya'ya ürün ihracatını önemli ölçüde artırdı

Rus medyası, Türkiye'nin, Rusya'ya olan ürün ihracatını önemli ölçüde artırdığını kaydetti

Rus medyası: Türkiye, Rusya'ya ürün ihracatını önemli ölçüde artırdı
31-07-2022 05:06

MOSKOVA - ÖZEL

Rus medyası, Türkiye'nin, Rusya'ya ürün ihracatını önemli ölçüde artırdığına dikkat çekti.

Rus medyası, konuyla ilgili Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına atıfta bulundu.

Haberlere göre, Haziran ayında Türk ürünlerinin Rusya'ya ihracatı 2021 yılına göre yüzde 46 artarken geçen aya göre ise yüzde 52 oranında arttı.

Rus medyası, "Yayınlanan verilere göre, Türk ortaklar Haziran ayında yaklaşık 791,4 milyon dolar kazanırken, Mayıs ayında bu miktar 518,8 milyon dolar oldu" diye işaret etti.

En popüler ihraç ürünleri arasında 168 milyon dolar değerindeki meyveler ve kuruyemişler yer alıyor. Otomobil, gerekli ekipman ve bileşenlerin satışı da önemli ölçüde arttı.

EĞER BU BÖYLE DEVAM EDERSE...

Haberde, "Uzmanlara göre, Avrupa ülkeleri yaptırımlar nedeniyle sevkiyatı azaltmaya devam ederse Türkiye, Rusya'ya en çok ihracat yapan ülkeler listesinde Çin, Belarus, Almanya ve Kazakistan'ın ardından dördüncü veya beşinci sırada yer alabilir.

RBK medya ajansına konuşan Rus uzman Dmitriy Belousov da, Türkiye'nin ucuz kredinin de teşvik ettiği bir sanayileşme döneminden geçtiğini kaydetti. 

Rus uzman, "Ülke mümkün olduğunca ihracata odaklanıyor, aksi takdirde aşırı üretim ve durgunlukla karşı karşıya kalacak. Aynı zamanda, Türkiye, Rusya'da talep gören oldukça büyük bir teknolojik ürün üreticisi olmakta. . Öncelikle otomotiv bileşenleri ve çeşitli mühendislik ürünlerinden bahsediyoruz" dedi.

RUS UZMAN BELOUSOV: O TÜRKİYE MANZARASI ARTIK GERİDE KALDI

Uzman Belousov, "Şimdi Türkiye pazarımıza uyum sağlıyor ve ticaret ortakları listesindeki yüksek yerde bulunuyor. Bu da, özel ilişkilerin oldukça doğal bir bileşimi olmakta Ve son yıllarda Rusya'nın yanında büyük miktarda endüstriyel ürün üretmeye hazır bir endüstriyel güce sahip olduğunun basit gerçeği de olmakta" diye konuştu.

Rus uzmana göre, "zorlukla ayakta kalan ve sadece inşaatçı ihraç eden geri kalmış bir Türkiye manzarası" artık, 80'lerin ortalarında kaldı.

Bu arada, konuyla ilgili haber, benzer başlıklarla onlarca Rus haber sitesinde de yer aldı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER