Dünya

Putin’in başkanlığındaki Rusya Güvenlik Konseyi’nde siber saldırılar görüşüldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkanlığındaki Rusya Güvenlik Konseyi’nde, ülkenin bilgi, haberleşme teknolojilerine ve söz konusu altyapılara yönelik saldırılara karşı alınacak güvenlik önlemleri görüşüldü.

Putin’in başkanlığındaki Rusya Güvenlik Konseyi’nde siber saldırılar görüşüldü
20-05-2022 16:58
Moskova

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile video konferans yöntemiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıda, Rusya’ya yönelik siber saldırıların son dönemde katbekat arttığını söyledi.

Söz konusu saldırıların, farklı ülkelerden ve eÅŸgüdümlü bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirildiÄŸine iÅŸaret eden Putin, “Rusya'nın kritik bilgi altyapısının internet kaynaklarını devre dışı bırakmak için saldırılar yapılıyor. Kitle iletiÅŸim araçları, finans kurumları, sosyal açıdan önemli kitlesel aÄŸlara saldırılar yapıldı.” dedi.

Putin, söz konusu saldırıların artmaya devam edeceÄŸini ve bu nedenle Rusya’da siber güvenlik alanında alınacak önlemlerin artırılması gerektiÄŸini vurguladı.

Rusya’nın dijital dünyasında güvenlik önlemlerinin sıkılaÅŸtırılmasının elzem olduÄŸuna iÅŸaret eden Putin, “VatandaÅŸların gizli bilgilerinin ve kiÅŸisel verilerinin sızdırılması risklerini sıfıra indirmek çok önemlidir.” dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER