Özel Haber

Putin, BRICS ülkeleri arasındaki anlaşmalar için Ruble kullanılmasını önerdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın üyesi olduğu gayri resmi birlik BRICS üyesi ülkeleri arasında Ruble kullanılmasını önerdi

Putin, BRICS ülkeleri arasındaki anlaşmalar için Ruble kullanılmasını önerdi
15-11-2019 07:34

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS ülkeleri arasındaki anlaşmalar için Ruble kullanılmasını önerdi.

Rusya Devlet Başkanı PutinBRICS ülkeleri arasındaki anlaşmalar için Ruble’nin daha aktif kullanımını teklif etti. Putin, bu öneriyi, Yeni Kalkınma Bankası ile yaptığı toplantıda ifade etti.

Putin, “Rusya ulusal para birimi Ruble’nin, herhangi bir dünya para birimine tamamen ve serbestçe çevrilebilir olduğunu hatırlatmak isterim. Ülkemizdeki istikrarlı makroekonomik durumu göz önünde bulundurarak Ruble, ülkelerimiz arasında ek bir çözüm aracı olabilir ve tüm bu gerekliliklere tam olarak uyuyor” dedi.

Rus lider ayrıca, birliğin üye ülkelerinin para birimlerinin küresel ekonomideki ağırlığını arttırmak ve karşılıklı hesaplaşmalarda ilave risklerden kaçınmak amacıyla BRICS New Development Bank'ın finansmanının ulusal para birimleri içindeki payını artırmayı da önerdi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın üyesi olduğu gayri resmi birlik BRICS, üye ülkeler arasında iş birliğini artırmak için 2009’dan bu yana her yıl düzenli olarak zirveler gerçekleştiriliyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER