Gündem

Moskova kara teslim, uçak seferleri iptal

Moskova’nın üç uluslararası havaalanında, yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilen uçak sefer sayısı 150’ye yükseldi. İptal edilen seferler arasında, Rusyalı turistler arasında popüler Avrupa ülkelerinden gelmesi gereken uçaklar da var. Interfaks ajansını

Moskova kara teslim, uçak seferleri iptal
25-12-2014 18:51

Moskova’nın üç uluslararası havaalanında, yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilen uçak sefer sayısı 150’ye yükseldi. İptal edilen seferler arasında, Rusyalı turistler arasında popüler Avrupa ülkelerinden gelmesi gereken uçaklar da var.

Interfaks ajansının verdiği habere göre Şeremetyevo Havaalanı’nda Prag, Viyana, Venedik, Barcelona, Bologna, Milano ve Münih’ten uçak seferleri geciktiriliyor. Amsterdam, Paris, Larnaka ve Prag’a giden uçaklar ise ortalama bir saatlik gecikmeyle havalandı. Varşova, Paris ve Helsinki’ye birkaç sefer iptal edildi.

Domodedovo Havaalanı’nda, Sankt-Petersburg seferini yapan uçaklar ortalama 1,5 saat gecikmeyle havalanıyor. Simferopol ve Soçi uçakları da 1,5 saatlik gecikmenin ardından havaya kalktı. Atina’dan gelen uçak 2,5 saat, Dubai’den gelen uçak yaklaşık 1 saat, Punta Cana’dan gelen (Dominik Cumhuriyeti) uçak ise 2 saat rota yaptı.

Vnokovo Havaalanı, sabah saatlerinde, hava şartlarına göre çalıştığını duyurdu. Bazı seferlerin, yedek havalimanlarına aktarıldığı belirtildi. Havaalanı idaresi, sabah saat 10.00’da, Twitter hesabından, görüş koşullarının iyileştiğini bildirdi.

Rusya’nın başkenti Moskova, bugün sabah saatlerinde, güçlü kar yağışı getiren havanın etkisine girdi. Kar yağışının akşam saatlerine kadar süreceği bildiriliyor. Meteoroloji uzmanlarına göre saat 21.00’a doğru kente 12 milimetre yağışın düşmesi ve kürtünlerin 5-12 santimetre yükselmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER