Siyaset

Çin'de 'Yabancı geleneği' diye 'modern' öğrencilere Noel yasaklandı

Milli geleneklere uymayan, yabancıların basit bir bayramı olarak değerlendirilen Noel’i, Çin’nin bir üniversitesi öğrencilerinin kutlamasını yasakladı. Noel kutlama etkinlikleri yerine öğrencilere vatanseverlik konulu filmler izlettirildiği The Gua

Çin'de 'Yabancı geleneği' diye 'modern' öğrencilere Noel yasaklandı
26-12-2014 08:47
Milli geleneklere uymayan, yabancıların basit bir bayramı olarak değerlendirilen Noel’i, Çin’nin bir üniversitesi öğrencilerinin kutlamasını yasakladı.

Noel kutlama etkinlikleri yerine öğrencilere vatanseverlik konulu filmler izlettirildiği The Guardian’in yerli medyaya dayandırarak verdiği haberle aktarıldı.

christmas_china_E  

Şian kentinde bulunan Modern College of North-west University öğrencilerinin Beijing News gazetesine yaptığı açıklamaya göre, Noel nedeniyle süslenmesi yasaklanan yerleşkelerinde “Çin’e layık öncü kız ve erkek evlatlar olmaya çalışın” ve “Batı kültürünün yayılmacılığına karşı direnin” yazılı pankartlar asıldı.

(Bu "mutluluk"tan mahrum bırakılan zavallı) Üniversite öğrencilerine ayrıca (sırf eziyet olsun diye - Batı medyası bu anlamda aktarıyor-), birisi Konfüçyüs hakkında olmak üzere vatanseverliği konu alan filmler izlettirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER