Milli sporcu sitenin bahçesinde form tutuyor

Milli sporcu sitenin bahçesinde form tutuyor

Yetiştirme yurdunda başladığı dövüş sanatlarında dünya şampiyonluğu elde eden Azerbaycan asıllı milli sporcu Abdullayev, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında çalışmalarını Karabük'te oturduğu sitenin bahçesinde sürdürüyor.

Karabük

Azerbaycan 'da çocuk esirgeme kurumunda 7 yaş ında spora başlayan Khaya Abdullayev (31) birçok uluslararası turnuvaya katılarak dereceler elde etti .

Karabük Üniversitesinde eğitim alan ve bu kentte sahip olduğu bir Spor salonunda sporcu da yetiştiren Abdullayev'in karma dövüş sanatlarında Türkiye ve dünya şampiyonluğu bulunuyor.

yeni tip koronavirüs (Kovid-19)salgını tedbirleri kapsamında evden çıkamayan ve bu süreç te 100. yıl Mahallesi 'nde oturduğu sitenin bahçesinde çalışmaları nı sürdüren Abdullayev, spor salonlarının açılmasıyla öğrencilerine kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

"Bu dünyada bu ay- Yıldız için yaşıyoruz"

Abdullayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve bu sürede ay-yıldızlı forma altı nda Mücadele ettiğini söyledi.

İran 'da nisan ayı nda katılacağı uluslararası turnuvanın Kovid-19 salgını nedeniyle eylül ayına ertelendiğini aktaran Abdullayev, "İnş Allah şampiyonlukla dönüp, Türk bayrağını dalgalandıracağız. Günde iki defa spor yapı yorum. Kendi bahçemizde çalışıyorum, bize yetiyor. Türk Milli takımı ndayım, milli sporcuyum. Türk formasıyla birçok defa şampiyon oldum. Biz aynı kandanız. 'İki Devlet bir millet ' diyorlar. Her zaman biriz, hepimizin bir ay-yıldızı var. Bu dünyada bu ay-yıldız için yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Herkesin evden spor yapabileceğini, insanların evlerinden zorunlu olmadıkça çıkmamaları gerektiğini belirten Abdullayev, "Evde spor aktivitelerini izleyerek spor yapın. Günde 30 dakika yeter. Ben sabahları koşuyorum, daha sonra fizik antrenmanı yapıyorum. Temas olmadan bir arkadaşla gölge dövüşü yapıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE .com
ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ