Küresel gıda fiyatları 6 yılın en düşüğüne geriledi
- 04-06-2015 18:14
- 2
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından hesaplanan Küresel Gıda Fiyatları Endeksi, Mayıs ayında yüzde 1,4 gerileyerek, 2009 Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), tarafından hazırlanan
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından hesaplanan Küresel Gıda Fiyatları Endeksi, Mayıs ayı nda yüzde 1,4 gerileyerek, 2009 Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), tarafından hazırlanan rapora göre, Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Mayıs ayında 166,8 puana geriledi. Buna göre; Mayıs’ta bir önceki aya göre yüzde 1,4, geçen Yılı n aynı ayına göre de yüzde 20,7 azalış kaydetti. Fiyatların düşmesinde bu seneki Çin , Meksika , Afrika ve Kuzey Amerikadaki hasatların etkili olduğu belirtildi.
Raporda, Tahıl Fiyatları Endeksi’nde aylık yüzde 3,8 azalışla 160,8 puan, süt Ürünleri Fiyatları Endeksi yüzde 2,9 ve Et Fiyatları Endeksi’nde de yüzde 1 azalış olduğu belirtildi. dünya tahıl üretimi 2015 yılı tahmini 2 milyar 524 milyon ton olduğu açıklandı.
(İHA)
ilgili haberler...
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...