Kripto para borsası Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişiden 6'sının tutuklanması istendi

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişiden 6'sının tutuklanması istendi

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında gözaltına alınan 62 kişiden 6'sı tutuklanması, 22'si de adli kontrol altına alınması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul

Anadolu Cumhuriyet Baş savcı lığı nca kişilerin, Thodex adlı kripto Para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin Yurt dışı na kaçtığı yönündeki ihbar üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, İstanbul Siber suç larla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 70 şüpheliden 62'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi 'ne sevk edildi .

Burada soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 62 şüpheliden 34'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılık, 6 şüpheliyi " Bilişim sistemleri banka ve veya Kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle Dolandırıcılık ", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve " suç örgütü kurma" suçlarından tutuklanması talebiyle, 22 şüpheliyi de adli kontrol altı na alınması istemiyle nöbetçi hakimliğe gönderdi.

Şüphelilerin, hakimlikteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan gözaltı nda Olan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Thodex'in kurucusu ve Yöneticisi Faruk Fatih Özer'in de arası nda bulunduğu firari 10 zanlı nın yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmaları n devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE .com

ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ