Kirilenko’dan Türkiye maçı öncesi iddialı açıklama: Sert bir mücadele bekliyoruz

Kirilenko’dan Türkiye maçı öncesi iddialı açıklama: Sert bir mücadele bekliyoruz

Türkiye ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde konuşan Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı Kirilenko, “sert bir mücadele bekliyoruz” dedi

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı Andrei Kirilenko, Türkiye ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Kirilenko, Türk Milli Takımı’nın dünyanın en güçlü ekiplerinden biri olduğunu belirterek zorlu bir karşılaşma beklediklerini söyledi.

Rusya Erkek Basketbol Milli Takımı, 26 Haziran’da Türkiye ile, 28 Haziran’da ise Macaristan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Her iki mücadele de başantrenör Zoran Lukić yönetimindeki Rus ekibinin yaz dönemi hazırlıkları kapsamında oynanacak.

TASS’a konuşan Kirilenko, kadrolarının ideal seviyede olmadığını ancak güçlü rakiplere karşı mücadele etmenin önemli olduğunu ifade etti.

“Son yıllardaki en güçlü rakiplere karşı oynayacağız. Elbette en ideal kadromuzla sahada olmayacağız ancak dünyanın ilk 10 takımı arasında yer alan bir ekibe karşı yüksek tempolu ve sert bir mücadele ortaya çıkmasını istiyoruz” diyen Kirilenko, karşılaşmanın her iki takım için de önemli bir test niteliği taşıdığını vurguladı.

Ulaşım ve organizasyon açısından bazı zorluklar bulunduğunu belirten Rus basketbol adamı, bunun oyuncuların motivasyonunu etkilemeyeceğini söyledi.

Kirilenko ayrıca, Türkiye Milli Takımı Başantrenörü Ergin Ataman’ın güçlü bir kadroyla sahaya çıkmasını temenni ettiğini belirterek, yaz döneminde bazı yıldız oyuncuların dinlenmeyi tercih etmiş olabileceğine dikkat çekti.

Türkiye-Rusya hazırlık karşılaşması, her iki takımın da uluslararası organizasyonlar öncesindeki form durumunu görmesi açısından yakından takip ediliyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR