Kemer'in kadın şoförleri okul yolunda

Kemer'in kadın şoförleri okul yolunda

Antalya'nın Kemer ilçesinde servis şoförlüğü yapan iki kadın, hafta içi her gün okul yollarını aşındırıyor.

kadın şoförler Binnur Durkoç ve Hülya Yıldırım, ilçedeki bir rehabilitasyon Merkezi ile okulda servis şoförlüğü yapı yor. Kadın şoförler, öğrencileri güvenli şekilde okullarına ulaştı rmak için direksiyon sallarken, şoför koltuğunda kadınları gören kimi vatandaşlar, ilçede sık rastlamadıkları bu duruma ş aşı yor.

Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan 3 Ortaokulunun öğrencilerini taşıyan Binnur Durkoç, babası nın eski servis şoförü olduğunu belirterek, "Çocuklar bir Erkek şoförle paylaşamadıkları konuları benimle daha rahat konuşuyorlar." dedi.

Durkoç, aracını kendisinin temizleyip yıkadığını belirterek, şöyle devam etti :

"Çocukların sağ lığı ve hijyeni açısından bu önemli. Aracım ikinci evim gibi. Trafikte bana 'Şoför Nebahat' diye sesleniyorlar. Ama bundan rahatsızlık duymuyorum çünkü işimi severek yapıyorum."

"Mesleğimi severek yapıyorum"

Yaklaşık 5 yıldır özel bir rehabilitasyon merkezinin servisinde şoförlük yapan 34 yaş ında Hülya Yıldırım ise kendi isteği ile bu mesleği seçtiğini ve ailesine maddi destek amacıyla çalıştığını söyledi.

Aracının her türlü bakımını kendisinin yaptığını belirten Yıldırım, "Çocukların sağlığı açısından kendim temizliyorum. İleride kendi aracımı alıp kendi servis aracımı kullanmak istiyorum. Mesleğimi severek yapıyorum ve aileme destek oluyorum." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE .com
ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ